ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Γενάρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα τη μέρα που θα ψηφίζεται η επικίνδυνη Συμφωνία

Να ακυρωθεί τώρα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Ξεκινάει σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, με τίτλο «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Για τη μέρα ψήφισης της Συμφωνίας προετοιμάζονται συλλαλητήρια, με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και με κεντρικό αίτημα την ακύρωσή της, από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, που έχουν συγκροτηθεί από Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος σε όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής για τη μέρα εκείνη συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και την Αλεξανδρούπολη.

Η Επιτροπή Αγώνα Ηρακλείου οργανώνει την Παρασκευή 24 Γενάρη συναυλία, στις 6.30 μ.μ., στη Λότζια.

Επίσης, εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην περιοχή μας στο φόντο της νέας ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις και ο ρόλος της βάσης της Σούδας» οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, αύριο, Τετάρτη 22 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Μ. Παπαδομανωλάκης.

Στο σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί στην Αττική, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική περίοδο όπου:

-- ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

-- Δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

-- Θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών».

Οι διεκδικήσεις των φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις είναι: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

Συνθήματα στη βιομηχανική ζώνη στο Κορωπί
Συνθήματα στη βιομηχανική ζώνη στο Κορωπί
Εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις οργανώνουν καθημερινά οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με στόχο να ενημερώσουν το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις, την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και να φτάσει παντού το κάλεσμα οργάνωσης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, μοιράζοντας τα σχετικά υλικά, με συνθήματα και με άλλες μορφές, καλούν τους εργαζόμενους να μη μένουν θεατές, αντίθετα να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στην Αττική, μεταξύ άλλων προγραμματίζονται εξορμήσεις και συζητήσεις με θέμα «Καμία εμπλοκή της χώρας στις επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κανένας εφησυχασμός».

  • Την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6 μ.μ., η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφ. Σάκη Καράγιωργα 2), με θέμα: «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στη "δίνη" των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

  • Την Κυριακή 26/1, στις 12 μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καλεί η ΚΟΒ Ηθοποιών, με ομιλήτρια την Βιβή Σιώρα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ