ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Γενάρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το τελευταίο «κλείσιμο»

Μέχρι αργά το βράδυ μέλη και φίλοι του Κόμματος έδιναν τη μάχη για το καλύτερο αποτέλεσμα

Η ΤΟ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας
Η ΤΟ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα το τελικό πανελλαδικό «κλείσιμο» των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Η χτεσινή, τελευταία μέρα της μεγάλης μάχης γιορτάστηκε με κατά τόπους γλέντια, με μέλη και φίλους του Κόμματος να συνεισφέρουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από εργαζόμενους, αλλά και προσωπικές εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα» των τελευταίων ημερών.

Κάθε γραφείο και «μελίσσι»

Κάθε γραφείο κι ένα «μελίσσι», και «ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του». Με αυτό το σύνθημα, που έδωσε το Γραφείο της ΚΟ Αττικής από την περασμένη βδομάδα, δόθηκε η μάχη μέχρι αργά χτες το βράδυ, με τις Οργανώσεις να «τραβάνε» όσο περισσότερο μπορούσαν το «κλείσιμο», ώστε «να έρθει έστω και το ένα ευρώ παραπάνω», όπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της Οργάνωσης.

Τελικά η ΚΟ Αττικής, που είχε υπερκαλύψει από την προηγούμενη βδομάδα, έφτασε τουλάχιστον στο 115% (τα τελικά αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα στον αυριανό «Ριζοσπάστη»).

Το τραγούδι «Εστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα...» ακουγόταν από ηχεία στους ορόφους του κτιρίου της ΚΟ Αττικής, όπως και συνθήματα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, χειροκροτήματα για την απόδοση των ΚΟΒ από γραφείο σε γραφείο, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η νεολαία κράτησε το κλείσιμο ακόμα πιο αργά το βράδυ, εξαντλώντας τα περιθώρια μέχρι την τελευταία στιγμή και αξιοποιώντας επετειακές εκδόσεις που διακινούν τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με το κουπόνι.

Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής στο «κλείσιμο» της Εξόρμησης
Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής στο «κλείσιμο» της Εξόρμησης
Με την ευκαιρία του πανηγυρικού «κλεισίματος», Οργανώσεις έκοβαν και την πίτα τους, ανακοινώνοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης, στο πλαίσιο της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟΒ, με συμβολικά έπαθλα να αποτελούν το επιστέγασμα της μεγάλης μάχης. Μια τέτοια γιορτή έστησε η ΤΟ ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων, που έφτασε στο 122%, με την πρώτη ΚΟΒ (ΕΜΠ Δομικών) να υπερκαλύπτει κατά 144% το στόχο της.

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα και στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με την Οργάνωση να καταφέρνει την υπερκάλυψη του πλάνου. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι ΤΟ Βιομηχανίας, Πιερίας και ΕΒΕ έδιναν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούσαν οι ΤΟ της Υγείας και της Παιδείας.

Ολες οι ΤΟ και μια σειρά από ΚΟΒ οργάνωσαν «κλεισίματα» σε γιορτινό κλίμα, που σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάστηκαν με κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά, ή με μικρά γλεντάκια, με χειροποίητα εδέσματα και κρασάκι.

Τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και σε όλους τους νομούς, καθώς και τα περιφερειακά γραφεία των Οργανώσεων, γέμισαν από κόσμο, αφού σχεδόν το σύνολο των κομματικών μελών, αλλά και πολλοί οπαδοί που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, έδωσαν μαχητικό «παρών» στο τελευταίο «κλείσιμο», συμβάλλοντας μέχρι την τελευταία στιγμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Η ΤΟ ΑΕΙ Αττικής βραβεύει τις πρωτοπόρες ΚΟΒ
Η ΤΟ ΑΕΙ Αττικής βραβεύει τις πρωτοπόρες ΚΟΒ

«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Στις 26 Γενάρη ολοκληρώνεται η έκθεση αρχειακού υλικού στην έδρα της ΚΟ Αττικής

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης έκθεσης αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση ολοκληρώνεται στις 26 Γενάρη και καθημερινά πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις - ξεναγήσεις από ΚΟ του ΚΚΕ. Το περασμένο Σάββατο, την έκθεση επισκέφθηκαν οι Οργανώσεις «Ριζοσπάστη», «902» και Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αττικής, σε δύο ομάδες, με τους συμμετέχοντες να ακούνε με προσοχή για το περιεχόμενο της έκθεσης από τους αρμόδιους «ξεναγούς». Στους επισκέπτες παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια η ιστορική διαδρομή του Κόμματος, μέσα από την εκδοτική δραστηριότητα, που δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί καθήκον πρώτης γραμμής.

Ξεχώρισαν ντοκουμέντα όπως για την κατάσταση στη Γερμανία στις αρχές του 1930, παραμονές του πολέμου και σε συνθήκες που ανδρωνόταν ο φασισμός, εκδόσεις που διακινούνταν παράνομα με άλλα εξώφυλλα, η μεγάλη εκδοτική δραστηριότητα τόσο στα βουνά των ένοπλων αναμετρήσεων όσο και στην πολιτική προσφυγιά κ.λπ. Στο τέλος της έκθεσης, οι παρευρισκόμενοι εκτύπωσαν οι ίδιοι το ενθύμιό τους σε έναν χειροκίνητο τυπογράφο που εκτίθεται στο χώρο και ο οποίος είναι ακόμα λειτουργικός.

Μέρες και ώρες λειτουργίας

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες: Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.


Γιόρτασαν τα 100 χρόνια του κομμουνιστή Λάζαρου Κυρίτση

...και μια κάρτα ειδικά φιλοτεχνημένη για τα γενέθλιά του
...και μια κάρτα ειδικά φιλοτεχνημένη για τα γενέθλιά του
Με μια ζεστή συγκινητική συντροφική βραδιά, σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς γιόρτασαν χτες τα 100 χρόνια του κομμουνιστή αγωνιστή Λάζαρου Κυρίτση, στον πολυχώρο «Ρυθμός» στου Ζωγράφου.

Παρών στη ζεστή βραδιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος.

Ο εορτάζων καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με λίγα λόγια απ' την ιστορική διαδρομή μέσα σε έναν φλογισμένο αιώνα, πάντα μέσα απ' τις γραμμές του ΚΚΕ. Μίλησε για το ξεκίνημά του στον αγώνα και ευχαρίστησε φίλους και συντρόφους για την παρουσία τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του Κόμματος να γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής, αγώνα και θυσίας ενός ξεχωριστού μέλους του, του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο πλευρό των οικείων, των συντρόφων του, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του το ΚΚΕ τιμά τη δρακογενιά της Αντίστασης που έδωσαν στον αγώνα ό,τι καλύτερο για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος. «Οι σεισμοί που θα έρθουν θα είναι λυτρωτικοί και σ' αυτούς έχεις βάλει ογκόλιθο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσφερε στον εορτάζοντα έναν πίνακα του Β. Αρμάου που φιλοτεχνήθηκε στη Μακρόνησο και μια κάρτα ειδικά φιλοτεχνημένη για τα γενέθλιά του.


Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσφερε στον εορτάζοντα έναν πίνακα του Β. Αρμάου που φιλοτεχνήθηκε στη Μακρόνησο...
Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσφερε στον εορτάζοντα έναν πίνακα του Β. Αρμάου που φιλοτεχνήθηκε στη Μακρόνησο...

Ο Λάζαρος Κυρίτσης
Ο Λάζαρος Κυρίτσης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ