ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΑΚΗ την 1/2/2005. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αρχικά μέσα από την ΕΝΑΡ και στη συνέχεια μέσα από την ΕΠΟΝ, όπου αναδείχθηκε πολιτικός καθοδηγητής της ένοπλης υποδειγματικής διμοιρίας ΕΠΟΝ στο Τάγμα Ευρυτανίας του ΕΛΑΣ. Συνελήφθη τον Ιούλη του 1947 και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή από το έκτακτο Στρατοδικείο της Λαμίας.

Διαφεύγει απόπειρα δολοφονίας αμέσως μετά την αποφυλάκισή του το 1961, χωρίς να κάνει δήλωση. Είχαν μεσολαβήσει 14 χρόνια σε Κέρκυρα, Αίγινα, Τρίπολη, Γιούρα, Κηφισιά, Αβέρωφ, Μακρόνησο. Ηταν ο μόνος Ευρυτάνας στο «σύρμα» της Μακρονήσου. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση σωματείου στο εργοστάσιο της «Ζωοτεχνικής» και συνέχισε ορθοστατών και ορθοβαδίζων, στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Ο Ρένος Ρουστάς και η Yahima Azua Vega εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗ. Καλό σου ταξίδι σύντροφε! Θα μας λείψεις! Αντί στεφάνου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

  • Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗ, που «έφυγε» πολύ νωρίς, προσφέρουμε στο κόμμα μας το ΚΚΕ, από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή σε όποιο μετερίζι χρειάστηκε, το ποσό των 50 ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αντώνης Κολοκοτρώνης - Αναστασία Παπαδογιαννάκη

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα, συζύγου, αδελφού και θείου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ, πιστού στις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, και που στις 14 Φλεβάρη κλείνει ένα χρόνο απουσίας από κοντά μας, καθώς και στη μνήμη των γονιών και παππούδων μας, αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ΦΩΤΗ και ΠΑΓΩΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ προσφέρουμε το ποσόν των 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης.

Το μνημόσυνο του Βασίλη Καραμπέτσου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/2 στις 9.30 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου του χωριού Σάγκα Αρκαδίας.

Κωνσταντία Κασβίκη, Καλλιόπη Καραμπέτσου, Φώτης Καραμπέτσος

Θανάσης Καραμπέτσος, Ισμήνη Μαστέλλου, Φοίβος Καραμπέτσος

***

Στη μνήμη του 25χρονου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ, έξι χρόνια μετά το θάνατό του, η μητέρα του Ευαγγελία Ραυτοπούλου (Λία) και η αδερφή του Βάσια Καρούζου προσφέρουν αντί μνημοσύνου 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα, δημοσιογράφου και λογοτέχνη, ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και της μητέρας μου ΛΙΛΙΚΑΣ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που δεν τους λύγισαν οι φυλακές και οι εξορίες.

Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου, καλλιτεχνικού διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας», ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η κόρη και σύζυγος Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ
ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ