ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ με θέμα «Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας, δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν». Εκατοντάδες προγραμματισμένες περιοδείες με την ανακοίνωση.
  • Συνέντευξη με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας Στεκιού Πολιτισμού της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.
  • Αρθρο με αφορμή την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.
  • Αλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ.
  • Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δε θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!

«Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δε θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!». Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΚΝΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, με την οποία απευθύνεται στη νέα γενιά, ενημερώνοντας για τη σημασία του Ασφαλιστικού, για τον νέο νόμο της κυβέρνησης, καλώντας στη μάχη της απεργίας της 18ης Φλεβάρη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Ούτε ώρα χαμένη! Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που διαλύει τη νέα γενιά, καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζόμενους, μετατρέπει την Ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός, σε "επένδυση" και τζόγο!

Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να εμποδίσουμε το χτύπημα στη ζωή μας, με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας, με δυναμική απεργιακή απάντηση στις 18 Φλεβάρη!

Τι είναι το Ασφαλιστικό; Γιατί μας αφορά;

Το Ασφαλιστικό είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση του λαού, που γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, την ανάγκη προστασίας της ζωής τους.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι μια σειρά προστατευτικές πλευρές που ξεκινούν από την προστασία της μητρότητας, την ασφάλιση των παιδιών και τα εμβόλιά τους, μέχρι τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, την προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία των ΑμεΑ κ.λπ.

Τι περιλαμβάνει ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό;

Ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ βασίζεται στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον νόμο Κατρούγκαλου. Πρότυπό τους, το Ασφαλιστικό που επέβαλε στη Χιλή ο Πινοσέτ, ο δικτάτορας που έκανε κανόνα τα βασανιστήρια, που δολοφόνησε χιλιάδες αγωνιστές!

Απαλλάσσουν την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, παραδίδοντας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την πρόσβαση στο φάρμακο κ.λπ.

Μεταξύ άλλων ο νέος νόμος περιλαμβάνει:

- Δουλειά μέχρι τα 67 για όλους.

- Η εθνική σύνταξη που "εγγυάται" το κράτος παραμένει στα άθλια επίπεδα των 384 ευρώ και στα 340 ευρώ με 15 χρόνια εργασίας.

- Καταργείται το οικογενειακό επίδομα 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί.

- Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των 80 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

- Παραμένει η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

ΤΩΡΑ να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους!

  • Ποιος νέος εργαζόμενος που έπιασε δουλειά στα χρόνια της κρίσης, που είναι σήμερα 20-35 ετών, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια 8ωρης εργασίας;
  • Ποιος εργαζόμενος θα έχει 35 ασφαλισμένα χρόνια (1 ασφαλιστικός χρόνος = 300 ασφαλισμένες μέρες εργασίας!), όταν η καταγεγραμμένη ανεργία όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά πάνω από 1.000.000 άνεργοι;
  • Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει με part-time, με 4ωρα - 6ωρα, με Σαββατοκύριακα, με σεζόν, delivery, που έχει μπει σε 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, θα έχει 12.000 ένσημα;
  • Ποιος νέος επιστήμονας που δουλεύει με μπλοκάκι και απολαβές μισθωτού θα καταφέρει να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας, με ταυτόχρονη κάλυψη των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών;
Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Δεν είναι τζόγος!

Η Κοινωνική Ασφάλιση χτυπιέται σε όλη την ΕΕ. Π.χ. στη Γαλλία ένα μήνα τώρα οι εργαζόμενοι, μαζί με όλο το λαό, απεργούσαν κόντρα σε θεούς και δαίμονες για το νέο Ασφαλιστικό της κυβέρνησης Μακρόν, που τσακίζει το δικαίωμά τους στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο, στην υγεία!

Σήμερα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή μας ΕΜΕΙΣ!

Πρόοδος σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι η μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου εργασίας και η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, οι αυξήσεις στους μισθούς, η σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όχι οι επινοικιαζόμενοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι, τα 4ωρα των 300 ευρώ, η δουλειά 7 στις 7 μέρες της βδομάδας κ.λπ.

Ρεαλιστικό σήμερα είναι να γεμίσουν τα δημόσια νοσοκομεία από μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, για να παρέχονται υψηλού επιπέδου δημόσια Υγεία και Πρόνοια, φαρμακευτική κάλυψη για όλο το λαό, και όχι να ερημώνουν κλινικές και νοσοκομεία από προσωπικό, το φάρμακο να ακριβαίνει καθημερινά και την ίδια στιγμή να ξεφυτρώνουν ιδιωτικές κλινικές με πανάκριβες υπηρεσίες και φαρμακοβιομηχανίες με υπέρογκα κέρδη, βγαλμένα από τον πόνο του κόσμου.

Καινοτόμο σήμερα είναι να αξιοποιηθούν τα επιτεύγματα της επιστήμης και η εφαρμογή τους για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προστασία της μητρότητας, και όχι η εντατικοποίηση της εργασίας, που οδηγεί νέους ανθρώπους να παρουσιάζουν επαγγελματικές ασθένειες, να σακατεύονται από εργατικά ατυχήματα, να χάνουν τη ζωή τους για ένα μεροκάματο.

Σύγχρονο σήμερα είναι να ζουν ο εργαζόμενος και η οικογένειά του σε ασφαλείς κατοικίες, με βάση την τεχνογνωσία της εποχής μας, και όχι να πνίγεται ο κόσμος από τις βροχές, να αποκλείεται στο πρώτο χιόνι, να καίγεται στην πρώτη φωτιά και να χάνει τα σπίτια του στους πλειστηριασμούς.

Αυτονόητο σήμερα είναι η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και κοινωνικές παροχές με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας για αξιοπρεπή ζωή.

Δίκαιο σήμερα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο για έναν νέο εργαζόμενο από το να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και όχι να ζούμε χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες μας!».

Περιοδείες των Οργανώσεων με την ανακοίνωση για το Ασφαλιστικό

Με την ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Ασφαλιστικό στο χέρι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν αυτές τις μέρες μια σειρά από περιοδείες με στελέχη της Οργάνωσης σε χώρους όπου συγκεντρώνονται νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές. Αναλυτικά, είναι προγραμματισμένες οι εξής περιοδείες:

Στην Αττική

Σήμερα, Τετάρτη: Στο «The Mall Athens» (Μαρούσι), στις 14.00, με τον Αντώνη Κωσταδήμα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής.

Αύριο, Πέμπτη: Στην εταιρεία «Icap» (Καλλιθέα) στις 8 π.μ. με την Φανουρία Βλάχου, στέλεχος της ΚΝΕ. Στη «Vodafone» (κτίριο Ρέντη) στις 9 π.μ. με την Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στα επισιτιστικά καταστήματα στην Πανόρμου, στις 11 π.μ. με τον Παναγιώτη Κετσιετζή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού, στις 3 μ.μ., με τον Γιώργο Λυκούδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στα επισιτιστικά καταστήματα της Νέας Φιλαδέλφειας, στις 5 μ.μ., με τον Αλέκο Περράκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στα επισιτιστικά καταστήματα στον Κεραμεικό, στις 6 μ.μ., με τον Ορφέα Τασιούδη, στέλεχος της ΚΝΕ. Στην ΕΠΑΣ Γαλατσίου, στις 7 μ.μ., με τον Αλέκο Περράκη. Στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ, στις 10 μ.μ., με τον Αλέκο Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παρασκευή 14/2: Στην Τράπεζα της Ελλάδας (Ακαδημίας), στις 8.30 π.μ., με τον Αντώνη Κωσταδήμα. Στα επισιτιστικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο, στις 11 π.μ. με τον Στράτο Καρύδα, στέλεχος της ΚΝΕ. Στη «Vodafone» (κτίριο Ν. Φαλήρου), στις 3 μ.μ., με την Γωγώ Θεοδωροπούλου. Στα επισιτιστικά καταστήματα στου Γουδή, στις 5.30 μ.μ., με τον Αλέκο Περράκη. Επίσης, η ΟΒ ιδιωτικών ΙΕΚ καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ (Τροίας 36, ΗΣΑΠ Βικτώριας).

Σάββατο 15/2: Στα επισιτιστικά καταστήματα στην Κυψέλη, στις 11 π.μ., με τον Αλέκο Περράκη. Στο «Metro Mall» (Μπραχάμι), στις 12.30 μ.μ., με τον Μάνο Παπαγεωργίου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΝΕ.

Κυριακή 16/2: Στα επισιτιστικά καταστήματα στου Ζωγράφου, στις 11 π.μ., με τον Ηλία Δεκούλο, στέλεχος της ΚΝΕ.

Δευτέρα 17/2: Στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, στις 8 π.μ., με τον Αντώνη Κωσταδήμα.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Αύριο, Πέμπτη: Στις 8.30 π.μ., στη Νομική με την Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπουδάζουσας. Στις 8.30 π.μ., στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς με τον Περικλή Καλπακίδη, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου Σπουδάζουσας. Στις 9 π.μ., στο Φυσικό, με τον Γιώργο Καψάλη, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 10 π.μ., στην ΑΕΝ, με τον Αλκη Πλίτση, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 10.45 π.μ., στο Ψυχολογικό, με την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 11 π.μ., στο Χημικό, με επικεφαλής τον Γιώργο Καψάλη. Στις 12 μ. στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, με τον Περικλή Καλπακίδη. Στις 12 μ. στις Φοιτητικές Εστίες του ΔΙΠΑΕ, με τον Δαμιανό Μπαλασούλη, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 2 μ.μ., στην Πληροφορική, με τον Γιώργο Καψάλη. Στις 2.30 μ.μ., στον ΟΑΕΔ Νεάπολης, με την Βασιλεία Γιαννούση, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 3 μ.μ. στην Κτηνιατρική, με επικεφαλής την Αντζελα Λάρδα, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου Σπουδάζουσας. Στις 5 μ.μ. στο «Quality Call Sales», με τον Σίμο Ιορδανίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις 6 μ.μ., στο συγκρότημα «Ευκλείδης», με τον Αλκη Πλίτση. Στις 7 μ.μ., στο Φιλολογικό, με επικεφαλής την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα. Στις 2.30 μ.μ. στα επισιτιστικά καταστήματα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, με την Αρχοντία Παπαγεωργίου, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας.

Παρασκευή 14/2: Στις 8.45 π.μ., στην Ιατρική, με τον Δημήτρη Ταξίδη, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου Σπουδάζουσας. Στις 10 π.μ. στη Φυσικοθεραπεία, με τον Δαμιανό Μπαλασούλη. Στις 10.45 π.μ., στο Αγγλικό, με την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα. Στη 1 μ.μ., στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, με την Μαριάννα Παπαδοπούλου, μέλος της ΤΕ Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΚΚΕ. Στη 1.30 μ.μ., στο Ιστορικό, με την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα. Στις 7 μ.μ., στο Παιδαγωγικό, με την Χριστίνα Λυμπερίδου, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπουδάζουσας. Στις 3 μ.μ., στο ΔΙΕΚ Γιαννιτσών, με τον Δημήτρη Σουμελίδη, μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας. Στις 7 μ.μ., στο ΔΙΕΚ Βέροιας, με την Αρτεμη Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σάββατο 15/2: Στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, με την Αρτεμη Ανδρονικίδου.

Δευτέρα 17/2: Στις 11 π.μ. στους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης, με τον Δαμιανό Μπαλασούλη. Στις 12 μ.μ., στην Τεχνολογία Τροφίμων, με τον Δαμιανό Μπαλασούλη. Στις 9.30 π.μ., στο ΔΙΕΚ Κατερίνης, με την Αρχοντία Παπαγεωργίου. Στις 11 π.μ. στο ΔΙΠΑΕ Κατερίνης, με την Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Παρασκευή 14/2: Στις 7 μ.μ. σε μαγαζιά εστίασης της Καβάλας, με την Βάσω Σβάρνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Σάββατο 15/2: Στις 10.30 π.μ., στο παζάρι της Κομοτηνής, με τον Γιάννη Παπαγεωργίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στις 11 π.μ., σε μαγαζιά εστίασης της Ξάνθης, με την Ματίνα Σταθοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Δευτέρα 17/2: Στις 8 π.μ., στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης, με την Σωτηρία Δευτεραίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στις 11 π.μ., στο εμπορικό κέντρο «Flamingo» στην Ξάνθη, με τον Ηλία Αργυρόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις 3 μ.μ., στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ξάνθης, με τον Νικόλα Καλομοίρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στις 3.30 μ.μ., στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καβάλας με τον Αλέξη Παυλίδη, στέλεχος της Οργάνωσης.

Στην Κρήτη

Αύριο, Πέμπτη: Στις 12 μ. στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου με την Χρυσάνθη Μαμματά, μέλος του ΣΠ Κρήτης. Στις 4 μ.μ. στο ΔΙΕΚ Χανίων στα τμήματα μαγείρων με τον Λαμάι Σπύρο, στέλεχος της ΚΝΕ.

Παρασκευή 14/2: Στις 11 π.μ. στο Φυσικό και το Μαθηματικό στο Ηράκλειο, με τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τον Ντίνο Κουτσογιαννόπουλο, μέλος του ΣΠ Κρήτης.

ΜΑΘΗΤΕΣ
Συζητούν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Από την κινητοποίηση στην Αρτέμιδα
Από την κινητοποίηση στην Αρτέμιδα
Την πείρα από τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα και τη συνέχισή τους συζητούν οι μαθητές. Μετά την προχτεσινή μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της πρωτεύουσας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τα 15μελή και 5μελή σε συνεδρίασή της, το Σάββατο 15 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ, μαθητές των Λυκείων της Αρτέμιδας πραγματοποίησαν χτες το πρωί κινητοποίηση με αιτήματα να μην εφαρμοστεί η εξίσωση των πτυχίων κολεγίων - πανεπιστημίων, άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές σε όλα τα σχολεία, να λυθούν τα προβλήματα θέρμανσης και να καλυφθούν οι άλλες ελλείψεις σε όλα τα σχολεία τους, να γίνουν κανονικά και για όλους οι σχολικές εκδρομές.

Ακόμα, μετά τη μαζική κινητοποίηση που έκαναν την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές στη Θήβα, πέντε εργατικά σωματεία της πόλης με κοινή ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν και στηρίζουν τον αγώνα των μαθητών. Πρόκειται για τα Συνδικάτα: Μετάλλου Βοιωτίας, Φαρμάκου Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνα, Τροφίμων - Ποτών Βοιωτίας, Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» και Οικοδόμων Θήβας. Οπως σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους: «Οι μαθητές, τα παιδιά μας, διεκδικούν τα αυτονόητα: Να έχουν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους. Να έχουν ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Να έχουν ένα σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό». Και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των μαθητών τονίζουν: «Μαθητές και μαθήτριες της Βοιωτίας! Παιδιά μας! Η θέση των εργατοϋπαλλήλων είναι στο πλευρό των παιδιών τους, στο πλευρό των μαθητών. Η θέση των μαθητών είναι στο πλευρό των γονιών τους! Γιατί έχουμε έναν κοινό αντίπαλο! Γιατί αύριο θα είστε και εσείς εργαζόμενοι», επισημαίνουν και καλούν τους μαθητές δίπλα τους στον απεργιακό αγώνα στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κάλεσμα για την πρόληψη της υγείας στα σχολεία

Με αφορμή τα πολλαπλά περιστατικά της γρίπης και των άλλων ιώσεων σε μαθητές σχολείων όλης της χώρας και της Καρδίτσας, καθώς και την ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας καλεί τα σωματεία των υγειονομικών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καρδίτσας, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών, τους φορείς των εργαζομένων που έχουν παιδιά στα σχολεία και όλους τους γονείς και τους μαθητές της πόλης να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με θέμα: «Η πρόληψη της υγείας στα σχολεία», αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο «Παυσίλυπο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χρήστος Κουτσόπουλος, παιδίατρος, επιμελητής Β' του ΓΝ Καρδίτσας.

Εκδήλωση υποδοχής νέων μελών

Εκδήλωση γνωριμίας με την ΚΝΕ και υποδοχής των νέων μελών της σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ διοργανώνει η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, στις 19.00, στο χώρο εκδηλώσεων «The meeting point» (Τσόπελα 4, έναντι της Λέσχης Αξιωματικών). Τίτλος της εκδήλωσης είναι το απόσπασμα της επιστολής του Αρη Βελουχιώτη στον «Ριζοσπάστη»: «Αν στη ζωή μου υπάρχει ένα σημείο που με συγκίνηση και με υπερηφάνεια γυρίζω και βλέπω, είναι ακριβώς η εποχή που μπήκα στο Κομμουνιστικό Κόμμα». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ