ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης προσφέρει 230 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΜΗ ΚΟΥΜΠΗ, που «έφυγε» από τη ζωή.

Γεννήθηκε το 1932, στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας, από φτωχή εργατική οικογένεια. Το 1942, σε ηλικία 10 ετών, κατέβηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Θυμάται και μας εξιστορεί τις λαμπρές στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της Εθνικής Αντίστασης κατά της Κατοχής, των Δεκεμβριανών, μέσα από τα μάτια και τις μνήμες ενός παιδιού. Το δίκαιο του αγώνα του λαού θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά του.

Για να επιβιώσουν οικογενειακά, αναγκάζεται να δουλέψει και ο ίδιος, που θα περάσει από πολλές δουλειές. Οταν έγινε 18 χρόνων έπιασε δουλειά ως εισπράκτορας, μετά ως ελεγκτής και σταθμάρχης στα λεωφορεία. Συνταξιοδοτήθηκε από αυτήν την εργασία.

Με τη Μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΚΚΕ και αναπτύσσει σοβαρή συνδικαλιστική δράση στο σωματείο του. Ο σύντροφος ήταν αποφασιστική δύναμη σε οποιοδήποτε καθήκον είχαμε μπροστά μας. Εδινε πάντα το αγωνιστικό «παρών». Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας.

Συνέβαλε πρακτικά μέχρι τέλους, για το πώς θα αναπτύξουμε τους δεσμούς μας με τους λαϊκούς ανθρώπους στη συνοικία, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες. Συνέβαλε πρακτικά στη σύνδεση των απογόνων της Αντίστασης με την ιστορία των οικογενειών τους, με τη σύνδεση των αγώνων του ΚΚΕ.

Εμείς, οι σύντροφοί σου, σε αποχαιρετούμε εκ μέρους της «δεύτερής» σου οικογένειας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, αταλάντευτου κομμουνιστή μέχρι την τελευταία του πνοή, που συμπληρώνονται 7 χρόνια από το φευγιό του και με ευκαιρία την ονομαστική του γιορτή, προσφέρω στο Κόμμα μας το ποσό των 100 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Αγ. Δημητρίου.

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Η σύζυγός του Βάγια

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Απρίλη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την απώλεια του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ. Στη μνήμη του η οικογένειά του, Κική, Βασίλης, Εφη και Σταυρούλα, προσφέρει στο Κομμουνιστικό Κόμμα 200 ευρώ μέσω της ΤΟ Σερρών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ προσφέρω 500 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», για τη δημιουργία του οποίου εργάστηκε ακούραστα, ως μέλος του πρώτου ΔΣ του Ιδρύματος.

Η σύζυγός του Τόνια Χαρατσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ του Εμμανουήλ, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Βάρδα Ηλείας, στα 21 της χρόνια, την Κυριακή 25 Απρίλη 1948, από το φασιστοειδές όργανο της χωροφυλακής Σινάπη από το Πλατύ Μεσσηνίας, ο γιος της Μανόλης Ανδρέου και ο εγγονός της Αρης Ανδρέου προσφέρουν ως ελάχιστο φόρο τιμής το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κ ΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάμπου Ηλείας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ (Μελιτζούρα) και του ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Μπερδεμπέ) ο Στράτος Γαζής προσφέρει, μέσω της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Πριν από έναν χρόνο «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη της οι σύντροφοί της στην Οργάνωση προσφέρουμε το ποσό των 400 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΑΙΤΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας το ποσό των 145 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου.

Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Κολιάτσου

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Απρίλη κλείνουν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφος, πατέρας, παππούς, προπάππους, αγωνιστής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1931 στο χωριό Κυριακή Εβρου, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς του, ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναγκαστικά σταμάτησε το σχολείο στη Δ΄ τάξη για τη φροντίδα της πολυμελούς φτωχής οικογένειάς τους. Στις αρχές του 1948 κατατάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Αναδείχθηκε άξιος μαχητής στις δύσκολες αποστολές, στην εμπροσθοφυλακή, στην ανίχνευση και στα σαμποτάζ. Τραυματίστηκε δύο φορές. Πήρε το βαθμό του επιλοχία Πεζικού.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία από τον Ιούλη του 1950, όπου φιλοξενήθηκε με εκατοντάδες Ελληνόπουλα της προσφυγιάς και βρήκε μια δεύτερη πατρίδα. Εδώ, ο Κυριάκος τελείωσε την επαγγελματική σχολή, το 1953, ως μηχανοτεχνίτης. Συνέχισε τις σπουδές σε ανώτερη σχολή, όμως το 1955 τις διέκοψε για κομματική δουλειά. Εδώ γνώρισε τη συντρόφισσά του Αφροδίτη Παπαδημητρίου, πολιτική πρόσφυγα, επίσης, από το χωριό Φίλια της Καρδίτσας, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, με την οποία παντρεύτηκε το 1956. Μετά τη Σχολή «Νίκος Μπελογιάννης» επέστρεψε στην πόλη Καρλ Μαρξ και άρχισε να εργάζεται σε χημικό εργοστάσιο. Από το 1964 έως το 1967 σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στην ανώτατη κομματική σχολή «Καρλ Μαρξ» στο Βερολίνο. Εφερε εις πέρας όλες τις κομματικές αποστολές που του ανατέθηκαν και ανταποκρίθηκε στα κομματικά του καθήκοντα με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και ακλόνητη πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, τόσο κατά την οικοδόμηση του σοσιαλισμού όσο και σε περιόδους υποχώρησης του κινήματος, όπως μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βερολίνου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ προσφέρω 20 ευρώ στο κόμμα που τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Η σύντροφός του Ζαφειρία

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 5 Απρίλη 2020 «έφυγε» από κοντά μας ο ΕΠΟΝίτης καθηγητής και συγγραφέας ΤΑΣΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ. Γεννημένος στην Κοκκινιά, στην καρδιά των Προσφυγικών, μπήκε από παιδί στη βιοπάλη πουλώντας κουλούρια στο δρόμο και αργότερα ως βοηθός σε τσαγκάρικο. Εβγαλε το εξατάξιο νυχτερινό Γυμνάσιο του Πειραϊκού Συνδέσμου δουλεύοντας στη Λαχαναγορά και πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε πτυχίο Φιλολογίας. Πραγματοποίησε στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Poitiers στη Γαλλία.

Από το Μουζάκι της Καρδίτσας μέχρι το Ναύπλιο, το Λυγουριό, τη Δραπετσώνα και τη Νίκαια, αφιερώθηκε στην Εκπαίδευση και μοιράστηκε με γενναιοδωρία την αστείρευτη γνώση του και τον ενθουσιασμό του για τα Γράμματα. Αφησε το αποτύπωμά του ανεξίτηλο ως εκπαιδευτικού, εμπνέοντας και καθοδηγώντας χιλιάδες παιδιά. Δημοκράτης δάσκαλος, προσπαθούσε να καλλιεργήσει τα ταλέντα και τις δεξιότητες του κάθε μαθητή, πάντα με αλληλεγγύη και αγάπη για τα παιδιά από φτωχές αγροτικές και εργατικές οικογένειες. Δίδαξε ως φιλόλογος για σειρά ετών στη ΣΕΛΕΤΕ, όπου εργάστηκε, και στη δημιουργία συγγραμμάτων για τη σχολή.

Από πολύ νωρίς τον κέρδισε η επιστημονική έρευνα, στην οποία αφοσιώθηκε με συνέπεια, ειλικρίνεια και πάθος. Κεντρικό έργο του αποτελεί η «Ιστορία του Παιδομαζώματος κατά την Τουρκοκρατία», μια πρωτότυπη ιστορική μελέτη, την οποία δούλεψε σχεδόν για όλη του τη ζωή. Ανθρωπος με πολύπλευρη και βαθιά μόρφωση και ακάματος εργάτης του πνεύματος, εξέδωσε σειρά έργων με ιστορικό, λαογραφικό, γλωσσικό και φιλολογικό περιεχόμενο σε βιβλία, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και εφημερίδες, όπου συμπεριλαμβάνονται τα: «Ναυπλιακή Επανάσταση», «Τα Κουδαρίτικα της Δρακότρυπας», «Σύνταξη Εγγράφων», «Ελληνική Γραμματεία και Νεοελληνική Γλώσσα».

ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εζησε τη ζωή του ως αληθινός κομμουνιστής, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του για μια δίκαιη και χειραφετημένη κοινωνία, πάντα ταγμένος ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση του ανθρώπου, στρατευμένος στο όραμα της ανθρώπινης απελευθέρωσης μέσα από την εκπαίδευση. Μας άφησε κληρονομιά το παράδειγμα της ζωής του: Αισιόδοξος, εργατικός, επίμονος, αγωνιστικός, ασυμβίβαστος, με αγάπη για τη ζωή και το πηγαίο ανατρεπτικό του χιούμορ.

Η σύντροφός του Νάση, τα παιδιά του Παναγιώτα, Γεωργία, Θανάσης

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Απρίλη συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ.

Από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του τιμημένου ΚΚΕ. Στήριζε πάντα το Κόμμα με κάθε τρόπο και οικονομικά, γιατί θεωρούσε σημαντικό ζήτημα την ενίσχυσή του, για να μπορεί με καλύτερους όρους να παρεμβαίνει και να δρα μέσα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς. Επίσης, προσφέρουμε 50 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η σύζυγός του Βέτα

Τα παιδιά του Πανδώρα, Σταυρούλα, Γιάννης

Τα εγγόνια του Τηλέμαχος, Δάφνη, Σάββας

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Απρίλη 2020 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την απώλεια του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΥΛΙΚΑ. Γεννήθηκε στο Δοτσικό Γρεβενών, πάλεψε από τα νεανικά του χρόνια μέσα από την ΕΠΟΝ και το ΕΑΜ. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943 και στη συνέχεια γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής της ΕΠΟΝ του τομέα Φιλιππαίων. Τελείωσε τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και εντάχθηκε το 1948 στην 8η Μεραρχία. Συμμετείχε στο απόσπασμα Πωγωνίου και ονομάστηκε Σαμποτέρ Μηχανικού. Εζησε 27 χρόνια στην Τασκένδη και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε με τη σύζυγό του Βασίλω Παυλίκα (επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ) και τα παιδιά τους. Κατά την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και διάσπασης του ΚΚΕ (1989 - 1991) υπερασπίστηκε το χαρακτήρα και τους στόχους του Κόμματος και όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε για την ενίσχυσή του.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΕΟΥ
Στη μνήμη του η κόρη του Ντίνα προσφέρει 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παιανίας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 13/4/2020, προσφέρω στο ΚΚΕ αντί στεφάνου 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς.

***

Στη μνήμη των συντρόφων αγωνιστών στα χρόνια της χούντας προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Καΐσα Λαϊνέ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στις 19 του Απρίλη έκλεισε ένας χρόνος που «έφυγες», Κώστα. Μας λείπεις αφάνταστα. Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο Κόμμα μας, μέσω των Κομματικών Οργανώσεων Αγίου Δημητρίου, το ποσό των 150 ευρώ.

Η σύντροφός σου στη ζωή και τον αγώνα, Νίκη Παναγιωτοπούλου

Τα παιδιά σου Ηρώ και Νίκος

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΪΟΣ «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, σε ηλικία 52 ετών, στις 27 Απρίλη 2014. Γεννήθηκε στο Τριφύλλι Γρεβενών και από τα χρόνια του Λυκείου εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός οπαδός του Κόμματος. Στη μνήμη του για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατό του τα αδέρφια του και ο φίλος του Θέμης προσφέρουν 40 ευρώ στην ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, σταθερού στρατιώτη του Κόμματός μας, από όποιο πόστο και να βρέθηκε, η οικογένειά του προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας του Τομέα Νοτιοδυτικών - Περιστερίου της ΚΟ Αττικής το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Εξι μήνες περάσανε από το θάνατο του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, σταθερού και δραστήριου οπαδού του Κόμματος, μέλους του Παραρτήματος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Δέσποινα στέλνει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΙΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ «έφυγε» από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια, στις 26/4/2010. Τελευταίο παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας με μεγάλη, ενεργή συμμετοχή στο πρώτο και το δεύτερο αντάρτικο, πολιτικοποιείται στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας ΕΔΑ.

Μέλος του ΚΚΕ από την ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων, συνέβαλε στην πρώτη ανάπτυξη των κομματικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της χούντας και ιδιαίτερα στην οικοδόμηση της ΚΟΑ από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, σε υπεύθυνες θέσεις. Εδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του μαζικού κινήματος στον επαγγελματικό του τομέα και στον εθνικοτοπικό του χώρο. Ενεργό μέλος του Κόμματος μέχρι το θάνατό του, παρέμεινε έως το τέλος αταλάντευτος υπερασπιστής των αρχών και της Ιστορίας του και ακούραστος εκλαϊκευτής της γραμμής του. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν έπαυε να επισημαίνει την επικείμενη έλευση μιας γιγάντιας, μοναδικά βίαιης καπιταλιστικής κρίσης και προβληματιζόταν για την εκπλήρωση των πολιτικών καθηκόντων των κομμουνιστών στις δύσκολες συνθήκες της.

Η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 300 ευρώ στο Κόμμα.

***

Στη μνήμη του ΠΕΡΡΑΚΗ Γ. ο Ν.Γ. και Π.Τ. προσφέρουν 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.


ΠΑΥΛΙΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΥΛΙΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ

ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ

ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ
ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ)

ΤΑΣΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ) ΓΟΥΝΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ) ΓΟΥΝΑΡΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ