ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Ιούνη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παντού «τρομοκράτες» βλέπουν οι ΗΠΑ!

Ολα σχεδόν τα κόμματα, πλην ΝΔ, βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση από αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες τα έχουν κατατάξει σε λίστα με «τρομοκρατικές», «κατασκοπευτικές» και άλλες «ύποπτες» οργανώσεις!

Στη λίστα των υπό παρακολούθηση «τρομοκρατικών», «κατασκοπευτικών» ή άλλων υπόπτων οργανώσεων έχουν συμπεριλάβει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τις δραστηριότητες όλων σχεδόν, πλην ΝΔ, των κομμάτων στην Ελλάδα!

Ο «Ριζοσπάστης» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, που προκύπτουν από ιστοσελίδα στο «Ιντερνετ», η οποία υπάγεται σε «πρόγραμμα ασφάλειας δικτύων» και έχει στόχο τον εντοπισμό των «εν δυνάμει εχθρών», οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να πλήξουν τους αμερικανικούς κόμβους στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα ανήκει στην αμερικανική υπηρεσία NSA (τμήμα της CIA), και το πρόγραμμα χρησιμοποιείται, όπως αναφέρεται, «σε εκπαιδευτικά προγράμματα του στρατού των ΗΠΑ και τα πανεπιστήμια».

Στη λίστα των «τρομοκρατικών», «κατασκοπευτικών» και άλλων «εχθρικών» οργανώσεων, κατονομάζονται συγκεκριμένες οργανώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. Ειδικά για την Ελλάδα είναι χαρακτηριστική η... εισαγωγή: «Ο τόπος που γεννήθηκε η δημοκρατία και η φιλοσοφία, τρέφει ακόμα κομμουνιστές και αναρχικούς»(!). Η Αθήνα περιγράφεται με μελανά χρώματα, πόλη θορυβώδης και βρώμικη, «κάτι σαν το Μινσκ χωρίς ραδιενέργεια»(!), ενώ προστίθεται και το εξής: «ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ είναι οι μεγάλοι παίκτες στο αριστερό κίνημα, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί παίκτες». Στη συνέχεια σημειώνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ, του ΣΥΝ, του ΝΑΡ κ.ά. (Ισως γι' αυτό βάλθηκε η κυβέρνηση να δίνει τις καλύτερες εξετάσεις στους υπερατλαντικούς συμμάχους της, τόσο στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής τάξης, όσο και στην υπόθεση της λεγόμενης τρομοκρατίας, ψηφίζοντας μαζί με τη ΝΔ τον αμερικανόπνευστο τρομονόμο).


Στην πρώτη σελίδα της λίστας, κάτω από το χαρακτηριστικό τίτλο «Αυτονομιστικές, Παραστρατιωτικές, Ενοπλες, Κατασκοπικές Οργανώσεις και Οργανώσεις Αρωγής»(!), αναφέρονται εισαγωγικά τα εξής:

«Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Τζον Κασιάνο, διευθυντή αντικατασκοπίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), οι περισσότερες από τις κορυφαίες 30 οργανώσεις που ορίζονται ως τρομοκρατικές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν σελίδες στον Παγκόσμιο Ιστό (web), χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και έχουν "καλό επίπεδο" στη χρήση του Ιντερνετ» (περιοδικό «Aviation Week and Space Technology», 13 Ιούλη 1998, σ. 67-70).

Η παρούσα σελίδα αναπτύχθηκε από ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα ασφάλειας δικτύων, και προοδευτικά απέκτησε δική της ζωή. Αρχισε ως μια πολύ μικρότερη λίστα των οργανώσεων που είναι ευρέως θεωρούμενες ως τρομοκρατικές και χρησιμοποιούν το Ιντερνετ (και έτσι αποτελούν, υπό το πρίσμα του αρχικού προγράμματος, απευθείας απειλές). Εκτοτε διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει οργανώσεις που θεωρούνται ότι μάχονται για την ελευθερία στην πλευρά του καλού, άλλες δυνάμεις ενεχόμενες σε ένοπλες συγκρούσεις, ημι-εθνικές ομάδες, και άλλους που -προκαλώντας αρκετή έκπληξη- χρησιμοποιούν το Ιντερνετ. Ορισμένες φορές η παρουσία στο Ιντερνετ μοιάζει να αποτελεί από μόνη της μια μορφή οργάνωσης. Ορισμένες φορές μοιάζει να είναι απλώς μια προσπάθεια υποστήριξης υπέρ ή πολεμικής εναντίον ενός σκοπού, και ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος τι συμβαίνει. Αυτή η σελίδα έχει συμπεριλάβει έναν αριθμό λιστών ιεραρχικά αξιολογημένων πηγών πληροφοριών και χρησιμοποιείται σε εκπαιδευτικά προγράμματα του στρατού των ΗΠΑ και τα πανεπιστήμια.

Καθώς ορισμένες καταχωρήσεις αποκτούν με τον καιρό μόνο ιστορικό ενδιαφέρον (παλιοί τύραννοι αντικαθίστανται, επαγγελματικές στρατιωτικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τις business), οι καταχωρήσεις αυτές εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα...

Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών εδώ. Ετσι, κάθε σύνδεσμος (link) ανήκει σε μια νέα σελίδα, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να «ξανακατεβάσετε» τη σελίδα. Προειδοποίηση: Αν η οργάνωση ή η εθνική κυβέρνησή σας παρακολουθεί την κίνηση HTTP, καλύτερα να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πάτε σε κάποιες από τις παρακάτω σελίδες(!). Ο «μεγάλος αδελφός», εννοείται Αμερικανός, είναι πανταχού παρών και στο «Ιντερνετ».

Μετά απ' όλ' αυτά είναι περιττό να ξαναεπισημανθεί ότι οι Αμερικανοί δεν παρακολουθούν απλά χαρακτηρίζοντας ως τρομοκράτες τα λαϊκά κινήματα, αλλά φροντίζουν την ετοιμότητά τους να τα τσακίσουν! Ιδιαίτερα αυτά που σκοπό τους έχουν την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος των μονοπωλίων και το πέρασμα στην κοινωνία που ο λαός θα 'ναι αφέντης στον τόπο του.


Π.Κ.


ΚΚΕ
Πρόσκληση αγωνιστικής συσπείρωσης και συνεργασίας σε όλο το λαό
  • Πλατιά πολιτική εξόρμηση για να φτάσει η πρόσκληση παντού
  • Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, στην Αθήνα, στις 25/6

«Πρόσκληση αγωνιστικής συσπείρωσης και συνεργασίας για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη. Τη δύναμη που μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την πολιτική επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Να ανοίξει το δρόμο προς όφελος του λαού», απευθύνει πλατιά στον ελληνικό λαό το ΚΚΕ, οι οργανώσεις του οποίου, σε όλη τη χώρα, σε χωριά, αστικά κέντρα, εργασιακούς χώρους, άρχισαν ήδη να πραγματοποιούν πλατιά πολιτική εξόρμηση.

Ενα πλούσιο πρόγραμμα δράσης «ξεδιπλώνεται» με συνεχείς εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Η δραστηριότητα αυτή σε ό,τι αφορά στην Αθήνα κορυφώνεται με τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 25 Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων» και τον καλεί να δράσουν από κοινού για:

«Να κλιμακωθεί η λαϊκή πάλη κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του "τρομονόμου", της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και, συνολικά, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να προωθήσουμε πιο αποφασιστικά την ταξική αγωνιστική ενότητα της εργατικής τάξης. Την κοινωνική συμμαχία με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τη νεολαία, στη γραμμή της διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων.

Να μετατρέψουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να αποδυναμώσουμε τα κόμματα που την εκφράζουν και την υπηρετούν.

Με ΚΚΕ ισχυρό, να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Δραστηριότητα της ΚΟ Θεσσαλίας

Στα πλαίσια της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ διοργανώνει μια σειρά επισκέψεις, περιοδείες και ομιλίες σε χώρους δουλιάς, χωριά και πόλεις. Σήμερα Κυριακή, πέρα από εξορμήσεις, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε Μαυραχάδες και Πασχαλίτσα. Η δραστηριότητα αυτή κορυφώνεται με ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Παυσιλύπου, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρο Στριφτάρη.

Αντίστοιχα, και στα Τρίκαλα «ξετυλίγεται» ένα πρόγραμμα εξορμήσεων και συγκεντρώσεων. Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στην Μπάρα με ομιλητή τον Δ. Αρμάγο και στον Πυργετό με ομιλητή τον Α. Κανταρτζή, καθώς και περιοδείες σε Φαρκαδώνα, Κεραμίδι, Ζάρκο, Ράγγια, Μεγάρχη, Διπόταμο κ.α. Την Πέμπτη 14 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί και στα Τρίκαλα ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με θέμα: «Η απάντηση του ΚΚΕ στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα», όπου ομιλητής θα είναι ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης πολιτική εκδήλωση με το ίδιο θέμα διοργανώνει στο Βόλο την Πέμπτη 14 Ιούνη η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (Ηρώον).

Στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας του βουλευτή και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπύρου Στριφτάρη. Σήμερα θα μιλήσει στις 11 το πρωί, στο Καινούριο και στις 20.00 στο Αιτωλικό για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ