ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Μάη 2020
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Αποστόλου, από το Αμπελικό Καρδίτσας, προσφέρει στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 500 ευρώ ως πρώτη δόση στη μνήμη του συντοπίτη σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν 15 χρόνια.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή στις 19/5/2020 ο σύντροφος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ ή «ΑΤΖΑΡΑΣ» από τα Ανώγεια Ρεθύμνης, σε ηλικία 94 ετών. Η οικογένειά του μέσω της ΚΟ Ανωγείων του ΚΚΕ στη μνήμη του προσφέρουν 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» για τον αγώνα που κάνει.

Αποχαιρετώντας τον, η ΚΟ Ανωγείων είπε: «Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ιδιαίτερα αγαπητό σύντροφο, βετεράνο του ΚΚΕ, έναν από τους τελευταίους της γενιάς των "ατζαράδων". Ο Αριστείδης σε όλη του τη ζωή υπήρξε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του Κομμουνισμού, μη επιτρέποντας ποτέ του την υπαναχώρηση, με την κοσμοθεωρία του ΚΚΕ. Βίωσε τη λαίλαπα του φασισμού με αποκορύφωμα το κάψιμο του χωριού το 1944. Στάθηκε αρωγός και προσέφερε κάθε βοήθεια σε αγωνιστές καταδιωκομένους την περίοδο του εμφυλίου, αλλά και μετέπειτα, παρά το συνεχές κυνηγητό και έλεγχο από τις δυνάμεις της αντίδρασης και του μετεμφυλιακού κράτους. Σήμερα, αποχαιρετώντας τον, στεκόμαστε με δέος αλλά και με υπερηφάνεια, που στις τάξεις του ΚΚΕ είχαμε έναν σύντροφο σαν τον Αριστείδη. Η στάση ζωής του και το παράδειγμά του για μας θα είναι οδηγός και υποσχόμαστε ότι θα το ακολουθήσουμε χωρίς υπαναχωρήσεις, όπως ακριβώς έκανε και αυτός σε ολόκληρη τη ζωή του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
Στην οικογένειά του, τα παιδιά και την σύζυγό του, τους υπόλοιπους συγγενείς, ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και να είναι υπερήφανοι για τον Ατζαραριστείδη, γιατί εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

***

ΦΩΤΟ

Η Ελένη Γιαννικοπούλου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σπάρτης, στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΥ και της θείας της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας και εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππα.

***

Επειδή για έναν μήνα, λόγω κορονοϊού και με δεδομένο ότι ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, δεν έβγαινα για την αγορά του «Ριζοσπάστη» αλλά τον διάβαζα από την ιστοσελίδα και το πόρταλ του «902», προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυσή του στη μνήμη των ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΛΙΓΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΦΛΩΡΑΚΗ και όλων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Μιχάλης Γρυπαρης

***

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ

Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ο Παναγιώτης και η Βιβή Δικαίου προσφέρουν 200 ευρώ ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή» μέσω της ΚΟΒ Γλυκών Νερών - Παιανίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ