ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ
ΦΩΤΟ 5

Προσφέρω 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, στη μνήμη: Του παππού μου, ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΟΔΙΚΗ, παπά και δασκάλου, που γι' αυτόν η Ελλη Αλεξίου έγραψε: «Δεν είναι τυχαίο ότι πολλών δασκάλων τα παιδιά έγιναν κομμουνιστές». Του πατέρα μου, ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΛΟΔΙΚΗ, καθηγητή φιλόλογου, παιδοψυχολόγου και συγγραφέα. Αντάρτη και πολιτικού πρόσφυγα για περισσότερα από 30 χρόνια και συνιδρυτή των Ελληνικών Σχολείων για τα προσφυγόπουλα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Του θείου μου, ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΟΔΙΚΗ, Γραμματέα της ΚΟΑ και ηρωικής μορφής του κομμουνιστικού κινήματος, που άγρια δολοφονήθηκε από τους ταγματασφαλίτες στη Λάρισα, μόλις στα 39 του χρόνια. Του συντρόφου μου, ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, δικηγόρου και υπερασπιστή πολλών διωκόμενων κομμουνιστών στα δικαστήρια και τα στρατοδικεία, αγωνιστή της δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε το 1967, στα 39 του χρόνια, ενός από τα πρώτα θύματα της απριλιανής δικτατορίας. Της ηρωίδας μάνας μου, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΑΛΙΚΙΑ, που υπέστη στωικά διωγμούς και κατατρεγμούς ως παράπλευρη απώλεια. Και για όλους όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο και το σοσιαλισμό.

Ασπα Μανδηλαρά

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Ιούνη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ. Στη μνήμη του η κόρη του Ντίνα Μασούρα και ο εγγονός του Γιώργος Διαμάντης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος και λατρεμένος αδελφός, σύζυγος και θείος, που στάθηκε σαν πατέρας μας, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ. Ηταν ένας αγωνιστής στη ζωή και γεννημένος νικητής. Από την εποχή που ήταν μέλος της ΕΠΟΝ μέχρι που μας «έφυγε» ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Πιστός πάντα στα ιδανικά και τις αρχές του τιμημένου ΚΚΕ, ήταν ο άνθρωπος που μας έδινε θάρρος, κουράγιο και δύναμη, που μας φώτιζε με τη στάση και το παράδειγμά του. Ποτέ δεν παραπονιόταν. Ηταν αισιόδοξος, θαρραλέος και δημιουργικός, πάντα ολόρθος στο μετερίζι του τίμιου αγώνα. Θα ζει στις καρδιές μας για πάντα, θα είναι αθάνατος.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο κόμμα του, το τιμημένο ΚΚΕ, μέσω του Τομέα Δικαιοσύνης.

***

ΦΩΤΟ

Λίγο πριν από την 21η Μάη του '42, που κηρύχθηκε η έναρξη του αγώνα κατά των δυνάμεων κατοχής από το ΕΑΜ από τον Αρη στη Σπερχειάδα, είχε προηγηθεί μια άλλη συγκέντρωση στο χωριό Πύργος (Σμόκοβο) Υπάτης, όπου συγκεντρώθηκε η πρώτη μεγάλη ομάδα που εντάχθηκε πίσω από τον Αρη. Σε αυτήν την ομάδα εντάχθηκε και μια κοπέλα 17 χρόνων, η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΥΝΟΓΑΛΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΗ. Πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας και η τελετή του αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε στο χωριό που είχε γεννηθεί.

Μαζί με έναν από τους αδερφούς της συμμετείχε σε μάχες της Αθήνας μετά το Δεκέμβρη στην περιοχή Τουρκοβούνια και στον Λυκαβηττό με την ομάδα του «Ορέστη». Στο κυνήγι που ακολούθησε συνελήφθη. Σε χώρο αστυνομικού τμήματος γνώρισε τον σύντροφό της Ηλία, με τον οποίο στη συνέχεια δημιούργησαν οικογένεια. «Ταξίδεψε» σε ορισμένα νησιά μαζί του για να την ...επαναφέρουν στον ορθό δρόμο, όπως τον είχε αποφασίσει το κράτος της Δεξιάς μαζί με την αμερικανοκρατία. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Χολαργό, προσπαθώντας να διαπαιδαγωγήσει τα εγγόνια και δισέγγονά της στις αρχές και φιλοδοξίες που είχε η ίδια, στηριγμένη στη σοσιαλιστική κατεύθυνση που είχε αποκτήσει και πιστέψει την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης.

Η Ελισάβετ Ξυνογάλου και μετέπειτα Λαζαρίδη γεννήθηκε στις 12/1/1924 στον Πύργο Υπάτης (Σμόκοβο). Πήρε μέρος στο πρώτο και δεύτερο Αντάρτικο. Πέρασε από διάφορα νησιά με το πρώτο της παιδί, σε Αη Στράτη - Ικαρία, τη δεκαετία του 1950. Την περίοδο της χούντας είχε συλληφθεί αλλά, για λόγους υγείας, μετά από 20 μέρες απελευθερώθηκε, μετά από παρέμβαση του πολεοδόμου Δοξιάδη, στην εταιρεία του οποίου εργαζόταν ως προσωπικό καθαριότητας. Μετά τη μεταπολίτευση, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν ασχολήθηκε στην οργανωμένη ζωή. Τιμήθηκε σε σχετικές εκδηλώσεις για τη συμμετοχή της στον αγώνα, έχοντας και το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής στην Αντίσταση.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη της ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαθιουδάκης και η οικογένειά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ο Φίνος Θωμάς, από τα Κανάλια Καρδίτσας, προσφέρει 10 ευρώ στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, αταλάντευτου οπαδού του Κόμματος που μας υποδεχόταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, μέλη της ΚΟΒ Βορείου Μενιδίου που βρεθήκαμε μαζί του στον αγώνα, προσφέρουμε στο Κόμμα μας για την οικονομική του ενίσχυση το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 28/2/2020, προσφέρουμε στην Κομματική Οργάνωση Καλαμάτας του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Τα παιδιά Δημήτρης - Γιάννης και η γυναίκα του Χαρίκλεια

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Ιούλη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΡΙΔΑ. Ο Θανάσης υπήρξε πιστός αγωνιστής του ΚΚΕ και μαχητής της ζωής και φώτισε με τη λάμψη και το ήθος του όλους εμάς που είχαμε την τύχη να μοιραστούμε τη ζωή μας μαζί του. Στη μνήμη του η σύζυγος Αγγελική και τα παιδιά Γιάννης και Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

  • Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΡΙΔΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Αποστόλης - Ελένη, Ελένη, Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν έξι χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1925 στο Περιβόλι Δομοκού Φθιώτιδας από αγροτική οικογένεια. Το 1942 κατατάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Ελαβε μέρος σε πολλά σαμποτάζ. Κυνηγήθηκε για την αντιστασιακή του δράση. Το 1947 εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Εδρασε στην Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Εφτασε στο βαθμό του υπολοχαγού και πήρε μέρος σε πολλές μάχες (Λέσιτς, Βίτσι, Πατώματα, Μάλι Μάδι, Φλώρινας). Τραυματίστηκε δύο φορές σοβαρά. Στο νοσοκομείο του Γράμμου γνώρισε την επί 68 χρόνια συντρόφισσά του στη ζωή και τους αγώνες, αντάρτισσα νοσοκόμα, Πολυξένη ή Φανή Λαπουρίδου. Με την ήττα του ΔΣΕ, βρέθηκε στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε το 1958, αλλά οι διώξεις και οι πιέσεις από ασφαλίτες στο χωριό τον ανάγκασαν να πάει οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία, όπου έδρασε ως καθοδηγητής Ελλήνων κομμουνιστών μεταναστών. Σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του κομμουνισμού, για τις οποίες αγωνίστηκε.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Ο γιος του ΓΙΑΝΝΗΣ γεννήθηκε στην Τασκένδη και ζούσε μετανάστης στη Γερμανία. Σταθερός οπαδός του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Αφησε την τελευταία του πνοή πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία 68 χρόνων.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος και μητέρα Πολυξένη ή Φανή Λαπουρίδου, τα παιδιά και αδέρφια, Πέλη, Μάκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, για τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου 50 ευρώ.

Η σύζυγος Λίτσα Πονηρού, τα τέκνα Κατερίνα και Νίκος και η εγγονή Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου - πατέρα αντιστασιακού ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, που αγωνίστηκε για μια καλύτερη κοινωνία, πιστού στα ιδανικά του σοσιαλισμού και κοντά στο τιμημένο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κων/νου Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λαμπρινή και τα παιδιά του

***

Η συντρόφισσα ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1953. Οργανώθηκε στο Κόμμα, στην ΚΟ Αμφιάλης, το 1981, δίπλα στο οποίο βρισκόταν ήδη δρώντας μέσα από το μαζικό κίνημα. Προσέφερε με ανιδιοτέλεια, σε όποια χρέωση της ανατέθηκε. Πρώτα ως Γραμματέας της ΚΟΒ Αγ. Αντώνη και στη συνέχεια ως μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής και του Αχτιδικού Γραφείου Κερατσινίου. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Αμφιάλης και του ΔΣ του Παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Δούλεψε για αρκετά χρόνια στη μηχανογράφηση του Αρχείου του ΚΚΕ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
Θα τη θυμόμαστε πάντα για την ευγένειά της, τη σταθερότητά της στις γραμμές του Κόμματος, τη συνέπεια και μαχητικότητά της στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, για το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της η ΚΟΒ Αμφιάλης προσφέρει 350 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ. Συνεπής και ακούραστος αγωνιστής, για 40 χρόνια μέλος του ΚΚΕ, ήταν πάντα εκεί στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Μας λείπει πολύ και θα τον θυμόμαστε πάντα με υπερηφάνεια και αγάπη. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ η κόρη του Καίτη Παμφίλη προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα, κουνιάδου και θείου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10/6/2020, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Ροδόπης, το ποσό των 1.100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Μάη συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τότε που «έφυγε» από αυτή τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, η αγαπημένη μου θεία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ. Νίτσα, Κατίνα, Κατερίνα, Καίτη, όπως και να σε φώναζαν, ήσουν μία και μοναδική, μάνα, θεία, συντρόφισσα, αγωνίστρια. Μία ζωή προσφοράς στον συνάνθρωπο, στήριξης σε συγγενείς, φίλους και ανθρώπους της εργατικής τάξης με κάθε τρόπο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε οικογένεια συντρόφων, με μεγάλη αγάπη στη μάθηση και στον αλτρουισμό. Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν τη δεκαετία του '60 δεν επέτρεψαν να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Στα χρόνια της δικτατορίας, παρά την πίεση να κάνει δήλωση απάρνησης του αδελφού της, που ήταν εξόριστος στο Παρθένι Λέρου, δεν δείλιασε. Απάντησε ότι ποτέ δεν θα απαρνηθεί τα ιδανικά που πιστεύει, υπενθυμίζοντας ότι και η Αντιγόνη στην τραγωδία του Σοφοκλή προτίμησε να πεθάνει παρά να αποκηρύξει τον αδελφό της. Μετά τη χούντα, στη Θεσσαλονίκη, έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Συγκέντρωνε μέσα από τα κουπόνια μεγάλα ποσά για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Είχε την ικανότητα να μεταδίδει τις θέσεις του Κόμματος σε ανθρώπους συντηρητικών απόψεων, αποδεικνύοντας τα οφέλη μίας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Οταν αργότερα ασθένησε και επισκεπτόταν τα νοσοκομεία της πόλης, παρ' όλη την καθοδική πορεία της υγείας της, δεν άφησε μέλος του εκάστοτε νοσοκομείου, γιατρό, νοσηλευτή, ασθενή, που να μη συζητεί για την πολιτική κατάσταση.

Μελετούσε πολύ, τόσο τον «Ριζοσπάστη» όσο και παγκόσμια λογοτεχνία. Αγαπούσε πολύ την αρχαία ελληνική γραμματεία, αλλά και γενικά τις επιστήμες. Η αγάπη της για τη μάθηση, οι τεράστιες γνώσεις της, το σπάνιο ήθος και οι αξίες που είχε, την έκαναν ξεχωριστή. Δικαίως η συντρόφισσα Αλέκα ανέφερε ως επικήδειο στη μνήμη της ότι η αγαπημένη συντρόφισσα Κ. Θεοχαρίδου ήταν μία ξεχωριστή και πρωτότυπη κομμουνίστρια, που θα της μείνει αξέχαστη για το πάθος της στο διάβασμα, στη μελέτη της Ιστορίας των αγώνων του λαού, του Κόμματος, της επιστήμης γενικά. Για την κομμουνιστική πίστη της και τη σταθερότητά της σε αυτήν.

Λατρεμένη μου θεία, με την απώλειά σου το κενό είναι τεράστιο. Οι πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις σου είναι και θα είναι σπουδαίος οδηγός για τα παιδιά μας στην πορεία της ζωής. Αγωνίστρια στη ζωή, δημιουργική, με σταθερότητα χαρακτήρα, πάντα με το θάρρος της γνώμης, ήσουν αγαπητή σε όλους και είχες τον σεβασμό ακόμη και αυτών που προχωρούσαν σε διαφορετικά ιδεολογικά μονοπάτια. Αγαπημένη μας θεία, είμαστε περήφανοι για την πορεία σου στη ζωή, με τα όσα πρόσφερες σε τόσους ανθρώπους, ακόμη και σ' αυτούς που διαφωνούσαν με τις απόψεις σου. Το φιλόξενο σπίτι σου ήταν πάντα για συγγενείς και φίλους ένα καταφύγιο αγάπης. Ησουν τόσο ξεχωριστός άνθρωπος, λέγοντας την αλήθεια, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα γίνεις αρεστή, κάτι που στη σημερινή εποχή της ψευτιάς δεν το συναντάμε εύκολα. Πάντα στήριζες τον κόσμο και ειδικά σε περιπτώσεις ασθένειας η βοήθειά σου ήταν πολύτιμη. Χαρακτηριστική είναι η επιθυμία σου που γράφτηκε στη μαρμάρινη πλάκα πάνω από τη γη που σε δέχτηκε.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
Η Α. Θεοχαρίδου δεν ήθελε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που είναι η αιτία των πολέμων. Ηθελε την παγκόσμια ειρήνη, διότι μόνο με αυτή η ανθρωπότητα ευημερεί και ευτυχεί. Η ανθρωπότητα, οι λαοί θα βρουν τον δρόμο της ειρήνης, δεν θα αργήσουν.

Λατρεμένη μας θεία, είσαι πάντα δίπλα μας. Οι διδαχές σου, οι σωστές παρατηρήσεις σου, οι συμβουλές σου, η όλη στάση σου στη διάρκεια της ζωής σου θα είναι παρακαταθήκη για όλους εμάς και ιδιαίτερα τα παιδιά μας.

Αγωνίστηκες να φύγει το άδικο / Να ξημερώσει για όλους ένα καλύτερο αύριο, / άσχετο αν εσύ δεν θα το έβλεπες, / δεν κουράστηκες ποτέ, δεν δείλιασες ποτέ, / Ησουν και θα είσαι φωτεινό παράδειγμα / Μακάρι, εμείς οι νεότεροι και όλοι οι σύντροφοί σου / Να ξανασυναντηθούμε στις Μακαρίους νήσους, / στις νήσους των ηρώων γιατί εσύ θα είσαι σίγουρα εκεί.

Για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, η ανιψιά και συνονόματή της, Αικατερίνη Θεοχαρίδου, από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτ. Θεσσαλονίκης, δίνει 50 ευρώ.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΛΙΚΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΛΙΚΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΥΝΟΓΑΛΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΥΝΟΓΑΛΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ