ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρό ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ

Eurokinissi

Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ σημειώθηκε χτες στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, συρμός της γραμμής 1 προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της γραμμής. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οκτώ άτομα, που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι για κάποιο λόγο ο συρμός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το ατύχημα. Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, τέτοια φαινόμενα ολίσθησης (πατινάρισμα), ειδικά με ψιλόβροχο, δεν είναι σπάνια, εξαιτίας προβλημάτων λειτουργίας στα αντιολισθητικά συστήματα των γερασμένων τρένων και παλαιότητας του τροχαίου υλικού. Τα κρούσματα όμως γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα όταν συμβαίνουν σε τερματικούς σταθμούς, όπου υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης, όπως χτες στην Κηφισιά.

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Δεν αναβαθμίζεται ποινικά η υπόθεση

Με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος, που απαιτεί δόλο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο οποίος ζητούσε ποινική αναβάθμιση της έρευνάς του. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ανακριτής που έχει στα χέρια του τη δικογραφία, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία, ζητούσε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, που κατά την κρίση του θα πρέπει να αποδοθεί σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και σε άλλα πρόσωπα. Κατά την κρίση όμως του εισαγγελέα ο οποίος μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι πυροσβέστες είχαν αποδεχτεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα, γεγονός που δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Μετά την απορριπτική διάταξη, ο ανακριτής αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων στους πρώτους κατηγορούμενους, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πράξεις ή παραλείψεις που συνδέονται με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, την οποία πλήρωσαν με τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Σφοδρή καταιγίδα χτες στην Αθήνα

Σφοδρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και χαλάζι έπληξε χτες τα νότια προάστια της Αθήνας. Το καλοκαιρινό μπουρίνι πέρασε από την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο, ενώ αργότερα το μεσημέρι κινήθηκε νοτιοανατολικά προς τον Υμηττό, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα και την Ανάβυσσο. Αν και σύντομης διάρκειας, η ισχυρή βροχή προκάλεσε προβλήματα, κυρίως στην κίνηση των οχημάτων. Καταστροφές προκάλεσε επίσης η χτεσινή καταιγίδα στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλία. Σήμερα αναμένονται στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ