ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Αντίστροφη μέτρηση για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 17 - 19 Ιούλη στο Στόμιο της Λάρισας.
  • Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ δουλεύει πάνω στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα».
  • Αλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ.
  • Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ.
  • Εκπαιδευτική επικαιρότητα.

29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!»
  • Την Παρασκευή 17 Ιούλη αρχίζουν οι εκδηλώσεις στο Στόμιο
  • Το Σάββατο 18 Ιούλη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!». Αυτό το μήνυμα μεταφέρει το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που δίνει ραντεβού στο Στόμιο της Λάρισας από την Παρασκευή 17 Ιούλη.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη, στις 20.30, στο χώρο της κατασκήνωσης, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νέοι και νέες από όλη τη χώρα θα ενώσουν τις φωνές τους στο καθιερωμένο ραντεβού της ΚΝΕ, για να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα πληρώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης και να καταδικάσουν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην ευρύτερη περιοχή εξάλλου υπάρχουν βάσεις και στρατόπεδα ενταγμένα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που μετράνε εκατοντάδες εγκλήματα, πολέμους και επεμβάσεις.

Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για να αναδειχθούν σημαντικές πλευρές από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος του τόπου μας, αφού η ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου είναι ένα κομμάτι ζωντανής Ιστορίας της θρυλικής δεκαετίας του '40, με τη δράση εκεί της 1ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με διοικητή τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), αλλά και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ στο χωριό Αμπελάκια.

Με όλα τα μέτρα προστασίας

Το φετινό Διήμερο είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες για την προστασία της δημόσιας υγείας, παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και θα ισχύσει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • Στο χώρο θα υπάρχει ιατρείο και ομάδα γιατρών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού.
  • Για προληπτικούς λόγους δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς, όσοι εμφανίσουν τυχόν συμπτώματα του κορονοϊού (όπως πυρετό, βήχα κ.λπ.) δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν.
  • Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και, ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο.
  • Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις.
  • Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής. Ενδεικτικά, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον υποδομή για τουαλέτες που θα καθαρίζονται συχνά από ειδικό συνεργείο με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατασκήνωσης χώροι με σαπούνι και απολυμαντικό. Θα υπάρχουν αυξημένες ομάδες καθαριότητας, με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, των επιφανειών κ.λπ.

Από τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου της κατασκήνωσης
Από τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου της κατασκήνωσης
Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας, ο κάθε κατασκηνωτής, όπως συμβαίνει και σε κάθε Διήμερο, θα πρέπει σε από πριν συνεννόηση με τις κατά τόπους Οργανώσεις να έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για την ατομική του προστασία και υγιεινή (π.χ. αντηλιακό, εντομοαπωθητικό, κατάλληλο ρουχισμό, προσωπική τυχόν φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.).

Το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου
  • Παρασκευή 17 Ιούλη

Πρωί: Αφιξη των κατασκηνωτών.

Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

17.30: Σεμινάριο για φοιτητές με θέμα: «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;». Θα εισηγηθεί ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Εκδήλωση με θέμα: «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και στις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

21.30: Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

21.40: «...Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως... Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του, από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


22.30: Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos».

23.45: Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

  • Σάββατο 18 Ιούλη

Πρωί: Επίσκεψη μαθητών και νέων μελών της ΚΝΕ στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49.

Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

20.30: Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30: Προβολή βίντεο για την αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

21.45: Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

22.45: Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

  • Την Κυριακή 19 Ιούλη, οι κατασκηνωτές θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους.

Και τις δύο μέρες θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8x8 και μεικτό τουρνουά (ανδρών - γυναικών) beach volley 3x3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο sportskne@gmail.com και στο χώρο του Διημέρου.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής. Οι μαθητές θα διαθέτουν το δικό τους στέκι με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ θα λειτουργήσει και παιδική κατασκήνωση (βλέπε σελ. 12).

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργούν, επίσης, ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ