ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση με περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σε εργαζόμενους σε αμαξοστάσιο του ΟΣΥ μίλησε χτες ο Κώστας Παπαδάκης

Συζήτηση με τους εργαζόμενους τεχνικούς στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Ανθούσα
Συζήτηση με τους εργαζόμενους τεχνικούς στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Ανθούσα
Με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Ανθούσα συζήτησε χτες ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, όπως ο νόμος της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, με τον Κ. Παπαδάκη να αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση «πιάνει το νήμα» από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του πρωθυπουργού για έναν δύσκολο χειμώνα, προμηνύοντας καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων που αντικειμενικά θα προκαλέσουν αντιδράσεις. «Η παραμικρή διεκδίκηση θεωρείται τρομοκρατία, αυτά λένε τα κείμενα της ΕΕ», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε το προσωπικό να σκεφτεί πώς διαμορφώνεται η «επόμενη μέρα» για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Να αναλογιστεί γιατί από το 2008 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού, ενώ ο στόλος λεωφορείων και συρμών σταθερά συρρικνώνεται, με στόχο μια συντονισμένη απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών ώστε να προχωρήσει σταδιακά η παράδοσή τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανέδειξε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν γίνεται τόσο με την πώληση ολόκληρης της εταιρείας σε ιδιώτες όσο με διάφορες μορφές όπως η παραχώρηση τμήματος του δικτύου, όπως γίνεται σήμερα στον σιδηρόδρομο.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική κατεύθυνση για απόκτηση λεωφορείων μέσω leasing, ανέφερε ότι «δεν τους ενδιαφέρει πόσα και ποια λεωφορεία θα πάρουν, αλλά με τι όρους θα αγοραστούν», αναδεικνύοντας ότι οι εξελίξεις δείχνουν πως «η επιχείρηση αντιμετωπίζεται ως ένα κέλυφος κρατικό το οποίο θα γεμίζει με κομμάτια που θα παίρνουν οι ιδιώτες», με κριτήριο τι είναι αποδοτικό και κερδοφόρο. Ετσι, η αλλαγή ιδιοκτησίας των λεωφορείων αργά ή γρήγορα θα έχει συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις, στο μισθό, στα δικαιώματα των εργαζομένων. Σημειώθηκε ότι ο ιδιώτης που θα προμηθεύσει τα λεωφορεία μέσω leasing θα επιδιώξει να έχει λόγο και στη συντήρησή τους, γι' αυτό σήμερα προβάλλουν ως «παρωχημένη» την αντίληψη να υπάρχει κρατικός υπάλληλος που να συντηρεί τα λεωφορεία. Ο Κ. Παπαδάκης ανέδειξε ότι αυτά τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες τις ΕΕ και τώρα θα επιταχυνθούν και στην Ελλάδα, με την αξιοποίηση και του «Ταμείου Ανάκαμψης», που οι εκταμιεύσεις του θα συνδεθούν με τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που εφαρμόζονται τώρα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να οργανώσουν την πάλη τους για κάθε εργασιακό ζήτημα, γιατί «ο αντίπαλος σας τεστάρει αν φωνάζετε, αν διεκδικείτε». Εξήγησε ότι πρέπει να μπαίνουν εμπόδια σε μέτρα που υπαγορεύονται από τη λογική «κόστους - οφέλους», όπως είναι η περικοπή δρομολογίων των λεωφορείων με την επέκταση των σταθμών του Μετρό στον Πειραιά, αντί να συμβαίνει το αντίστροφο.

Συζητώντας για την πρόταση του ΚΚΕ, για δημόσια, ασφαλή και φτηνά μέσα μεταφοράς, σημείωσε ότι είναι ρεαλιστική, γιατί πατάει στις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτά, απαιτεί όμως συνολικότερες ανατροπές, θέλει το λαό στην εξουσία.

Το ΚΚΕ, είπε, «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή. Το κρίσιμο όμως είναι να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων, με επιτροπές σε κάθε αμαξοστάσιο, αποκαλύπτοντας αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς στις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε ο λαός να είναι συμπαραστάτης στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση».

Συνεχίζεται η πολύμορφη δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη:

-- Στις 10 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ., ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το υπουργείο Τουρισμού, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 8 μ.μ., σε σύσκεψη της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής, στην έδρα της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, Αγιος Νικόλαος), θα μιλήσει ο Θοδωρής Πάσχος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Κάτω Τούμπα (Καφέ «Ανεμος», Ιλισού 7), σε σύσκεψη με θέμα «Η κατάσταση μετά την πανδημία και οι μικροί επαγγελματίες», θα μιλήσει η Αθανασία Χατζή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 8 μ.μ., στο δημαρχείο Συκεών, σε σύσκεψη για την Υγεία θα μιλήσει η Ελένη Μπακιρλή, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Νεοχώρι Εύβοιας (Κτήμα Κέκη), θα μιλήσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Λιβαδειά (παρκάκι της Ερκυνας), θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Στερεάς και Εύβοιας.

-- Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σκανδιναβία διοργανώνουν στις 7 μ.μ. ώρα Σκανδιναβίας (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας) διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη. Για παρακολούθηση μέσω της εφαρμογής Zoom: www.us02web.zoom.us/j/82137568543?pwd=dkxKMXgrVXRVOThoVmtZSVJNclllUT09.

Την Παρασκευή 17 Ιούλη, στις 9 μ.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας πραγματοποιεί συνεστίαση στο κέντρο «Κουκούτσης», με ομιλητή τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Το Σάββατο 18 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Περιοδεία σε Τήνο - Πάρο

Σε Τήνο και Πάρο περιοδεύει από σήμερα ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στην Τήνο, σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη στο χωριό Πύργος, ενώ αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας, τον αγροτικό συνεταιρισμό και το χωριό Αγάπη. Στην Πάρο, την Παρασκευή θα περιοδεύσει στα μαγαζιά και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Παροικιά (αίθουσα Αρχιλόχου).

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 8 μ.μ., οι ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών και Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν στον «Κήπο των Εποχών» (Νέα Παραλία) την έκδοση «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ». Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

-- Στις 8 μ.μ., στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (1ο Δημοτικό Σχολείο), θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» για την καπιταλιστική κρίση, με ομιλητή τον Αλέξη Γουσόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Τροφίμων της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής παρουσιάζουν στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Β. Ι. Λένιν: Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη στα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Παναγής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Από την Ενωση Στρατιωτικών συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ταγματάρχης (ΠΒ) Κώστας Παππάς και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αρχιλοχίας (ΠΒ) Στέλιος Κουρής.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την απλήρωτη υπηρεσία των υπερωριών και των αργιών, τα νυχτερινά, τις μεταθέσεις. Επίσης, τόνισαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μεταφορά του προσωπικού από και προς τις υπηρεσίες με υπηρεσιακά μέσα, καθώς και το πρόβλημα της μη διαθεσιμότητας χώρου γραφείων της Ενωσης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων των στρατιωτικών. Το ενδιαφέρον του Κόμματος άλλωστε αποδεικνύεται και από τις περισσότερες από 100 Ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του 2020, για μια σειρά από προβλήματα που αναδεικνύουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Συναντήσεις με διοικήσεις στρατιωτικών μονάδων

Την Πέμπτη 16 Ιούλη, στις 6 μ.μ., αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή και αντισυνταγματάρχη ε.α., θα συναντηθεί με τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Την Πέμπτη 16 Ιούλη, στις 11.30 π.μ., αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θανάση Παφίλη, τον Νίκο Παπαναστάση και τον Αγγελο Σίμο, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της 110 Πτέρυγας Μάχης, στη Λάρισα.

Σε νέα γραφεία η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ

Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι τα γραφεία της μεταφέρονται στην οδό Αλκιβιάδου 176 (ΤΚ 18536, Πειραιάς). Τα τηλέφωνα θα είναι 210-4114801 και 210-4114802, το fax 210-4134914 και η ηλεκτρονική διεύθυνση kop-kke@otenet.gr.

Επίσκεψη στη δομή του Σχιστού

Την Παρασκευή 17 Ιούλη, στις 11 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Β' Πειραιά, θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ» στο Σχιστό και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της δομής και τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο.

ΚΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλυπητήρια στον σ. Θανάση Κολιζέρα

Η ΚΟ Αργολίδας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφο Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, που «έχασε» τον πατέρα του, Γεώργιο Κολιζέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ