ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Ιούλη 2020 - Κυριακή 19 Ιούλη 2020
Σελ. /32
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση...

Κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις στο Στόμιο με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!», το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι από την Παρασκευή γεγονός στο Στόμιο της Λάρισας, όπου κατέφταναν μέχρι αργά το απόγευμα ολοένα και περισσότεροι νέοι και νέες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 18 Ιούλη στο χώρο της κατασκήνωσης με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από το πρωί της Παρασκευής, η μία Οργάνωση μετά την άλλη έφταναν στο χώρο της κατασκήνωσης, σε ένα Διήμερο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά φτιαγμένο με τα ίδια υλικά: Με το μεράκι, την ανιδιοτελή προσφορά, το συλλογικό σχέδιο, την πειθαρχία, τη φλόγα για τον κοινό σκοπό.

Με την παρουσία της Οργάνωσης αυτές τις τρεις μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, η ΚΝΕ δίνει μαχητική απάντηση και βάζει ψηλότερα τον πήχη της αγωνιστικής διεκδίκησης απέναντι στο σάπιο σύστημα και τα κόμματά του, που μετατρέπουν μια ολόκληρη περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, θέλουν να φιμώσουν τη νεολαία και τους αγώνες του λαού, αποθεώνουν την ατομική ευθύνη απέναντι στην πανδημία για να συγκαλύψουν την κρατική ευθύνη για τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Ολα αυτά τα ζωντανά παραδείγματα επιβεβαιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, αποδεικνύουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού, κάνουν επίκαιρη και αναγκαία την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Ξεχωριστή πτυχή και του φετινού Διημέρου είναι η επαφή με την Ιστορία του Κόμματος, σε μια περιοχή όπου τη δεκαετία του '40 έδρασαν ο ΕΛΑΣ και μετά ο ΔΣΕ, με την 1η Μεραρχία και με διοικητή τον καπετάν Γιώτη. Θυμίζουμε επίσης ότι στο χωριό Αμπελάκια, όπου πλέον λειτουργεί Μουσείο, βρισκόταν και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ.

Ενα ζεστό καλωσόρισμα

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της κατασκήνωσης, ο οποίος έχει προετοιμαστεί υποδειγματικά από την Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Καλωσορίζοντας το απόγευμα της Παρασκευής τους κατασκηνωτές, ο Παναγιώτης Κοδέλλας, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, το φετινό Διήμερο είναι γεγονός, τα καταφέραμε, μέσα σε ιδιαίτερα σύνθετες συνθήκες, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη υγεία των κατασκηνωτών. Με τη στάση μας όλες αυτές τις μέρες παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται πράξη το σύνθημά μας "Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση".

Αποδείξαμε ότι η Οργάνωση είναι για μεγάλα πράγματα δουλεύοντας συλλογικά, κοπιαστικά και με σχέδιο, με τον τρόπο που δουλεύουν οι κομμουνιστές. Αυτά είναι άγνωστες λέξεις για όλους όσοι έβγαλαν αφρούς για το Διήμερο, δεν δίστασαν να αναπαράγουν τη λάσπη των φασιστοειδών, σήκωσαν σκόνη για να κρύψουν το μήνυμα του Διημέρου».

Το στέλεχος της ΚΝΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης και του Κόμματος που έχτισαν τη μικρή κόκκινη πολιτεία στο Στόμιο, τους κατοίκους της περιοχής για την αμέριστη στήριξή τους, τους εργαζόμενους του δήμου και τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους, την ιατρική κοινότητα για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής

Το πρόγραμμα του Διημέρου ξεχωρίζει και φέτος για την πολυμορφία και τον πλούτο του. Αν και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι απογευματινές και βραδινές εκδηλώσεις βρίσκονταν ακόμα στην προετοιμασία, το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλάμβανε σεμινάριο για φοιτητές με θέμα «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;» και εισηγητή τον Λουκά Αναστασόπουλο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθούσε εκδήλωση με θέμα «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και τις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο» και ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχώριζε το αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στο χώρο λειτουργεί επίσης έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, καθώς και για το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, στο Μαθητικό Στέκι λειτουργεί έκθεση για την Ιστορία της περιοχής που φιλοξενεί φέτος το Διήμερο της ΚΝΕ. Τέλος, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στο χώρο, με τις ειδικές προσφορές για τους κατασκηνωτές, κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους.

Πιστοί στο ραντεβού τους οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ

«Μέσα στο Διήμερο κάνουμε χαμό!»... Ενα μόνο από τα συνθήματα των μικρών φίλων της ΚΝΕ που συμμετέχουν και φέτος στο Διήμερο. Ο χώρος γύρω από τις σκηνές τους είχε γεμίσει από νωρίς το πρωί με χαρούμενες φωνούλες, τραγούδια, συνθήματα και καλωσορίσματα των παιδιών που έρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα, πολλά από αυτά γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους από προηγούμενες αντίστοιχες κατασκηνώσεις και βρέθηκαν και πάλι σε μία παρέα, ένα χρόνο μετά.

Και εδώ τηρούνταν υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες τακτοποιήθηκαν στις σκηνές τους και ετοιμάζονταν για τις απογευματινές δραστηριότητες, που περιελάμβαναν μπάνιο στη θάλασσα, αμμοκατασκευές, παιχνίδια μέσα και έξω από τη θάλασσα, επίδειξη πολεμικών τεχνών, βόλτες στο χώρο του Διημέρου και άλλα πρωτότυπα παιχνίδια. Φυσικά, και φέτος τα παιδιά μαζί με τους ομαδάρχες τους βρήκαν τα ονόματα των ομάδων τους. «Σκακιστές», «Κόκκινοι πρωτοπόροι», «Κόκκινη καταιγίδα» ήταν μόνο μερικά από τα ευφάνταστα ονόματα των ομάδων.

Αναχώρηση με κέφι και ενθουσιασμό

Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, αναχώρησαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με προορισμό το Στόμιο της Λάρισας.

Στην Αθήνα, οι αναχωρήσεις έγιναν με υποδειγματική πειθαρχία και συγκρότηση. Ολοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες και γινόταν θερμομέτρηση πριν την επιβίβασή τους στα πούλμαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ απέσπασαν τα συγχαρητήρια δεκάδων διερχομένων από το ΟΑΚΑ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.

Και στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της αναχώρησης, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, τηρήθηκαν υποδειγματικά τα υγειονομικά μέτρα. Πριν από την επιβίβαση έγινε θερμομέτρηση σε όλους, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική στα λεωφορεία, όπου τηρήθηκε επίσης και το μειωμένο όριο των επιβατών.

Νέοι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Κρήτη επιβιβάστηκαν στο πλοίο από το Ηράκλειο για να συμμετάσχουν στη μεγάλη συνάντηση της νεολαίας και ταξίδεψαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Ανάρτησαν μάλιστα και πανό στην πρύμνη με το σύνθημα: «Η νεολαία δεν φιμώνεται - κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα - Με το ΚΚΕ για έναν κόσμο χωρίς κρίσεις, πολέμους, ανεργία».

Ανάλογα οργανώθηκαν η αναχώρηση και η μετακίνηση των κατασκηνωτών και από τις άλλες περιοχές της χώρας.

Μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης με τρία γιγαντοπανό στη Λάρισα

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης τα πρώτα πούλμαν, μέλη της ΚΝΕ και της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ ανάρτησαν τρία γιγαντοπανό σε κεντρικά σημεία της πόλης. Κάνοντας πλατιά γνωστό στο λαό και τη νεολαία το αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό συναπάντημα της νεολαίας στο Στόμιο, τα τρία πανό και τα συνθήματά τους δίνουν το αγωνιστικό διεκδικητικό περιεχόμενο του φετινού Διημέρου.

Η αρχή έγινε στο δημαρχείο, όπου το γιγαντοπανό που αναρτήθηκε έγραφε: «Το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστεί - Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή». Ηταν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η νεολαία και ο λαός δεν φιμώνονται από τους κάθε είδους αντιδραστικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, και ότι με την πάλη τους θα στείλουν στα σκουπίδια τον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου ανάρτησαν γιγαντοπανό με σύνθημα «Εξω οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Το σύνθημα αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή αλλά και με τον τόπο όπου επιλέχθηκε να στηθεί η φετινή κατασκήνωση, καθώς στη Θεσσαλία σταθμεύουν τα αμερικανικά drones στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, και τα επιθετικά τους ελικόπτερα στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το λαό και τον μετατρέπει σε στόχο.

Τέλος, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής, στην πλατεία Ταχυδρομείου, κρέμασαν γιγαντοπανό με σύνθημα «Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού». Στον αντίποδα των ημίμετρων - κοροϊδία της κυβέρνησης και της «ατομικής ευθύνης» - κρατικής ανευθυνότητας, που προκαλούν δικαιολογημένα την ανησυχία στους εργαζόμενους και το λαό, η ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας του λαού.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου περιλαμβάνουν:

  • Σάββατο 18 Ιούλη

Πρωί

Επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49».

Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Προβολή βίντεο για την αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

21.45 Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

22.45 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

23.30 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τους «Λάτρεις».

  • Κυριακή, 19 Ιούλη

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49».

Αναχώρηση κατασκηνωτών.

Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται μεικτό τουρνουά (αντρών - γυναικών) beach volley 3x3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας.

Στο Στέκι των Μαθητών

Ενα πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ διεξάγεται στο Στέκι των Μαθητών. Αναλυτικά οι δραστηριότητες που γίνονται το Σάββατο στις 16.00 - 19.00, είναι:

  • Παιχνίδια της Μαθητικής Επιτροπής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ!
  • ...«Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις της περιόδου.
  • ...Παιχνίδι γρίφων με θέμα «Ανακάλυψε το μυστικό της εκμετάλλευσης και ελευθέρωσε τον σκλάβο!»

Επίσης, στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού λειτουργεί έκθεση για την ιστορία της περιοχής που φέτος φιλοξενεί το Διήμερο της ΚΝΕ, όπως και βιβλίο εντυπώσεων, για να γράψει ο κάθε μαθητής τις δικές του.

Στην παιδική κατασκήνωση

Για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ ξεδιπλώνεται ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς «σταθμούς δραστηριοτήτων». Ανάμεσά τους:

-- Ξεχωριστές στιγμές στην άμμο, με μουσική, χορό, zumba, ποδόσφαιρο, διαγωνισμό αμμοκατασκευών, μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια στο νερό.

-- Βόλτα στο χώρο του Διημέρου, στις εκθέσεις, στο στέκι του «Οδηγητή» κ.λπ.

-- Συμμετοχή στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο escape room που θα στηθεί με θέμα - έκπληξη, γνωριμία και συζήτηση με μεγαλύτερους μαθητές, Γυμνασίων και Λυκείων.

-- Αθλητικές δραστηριότητες: Επίδειξη και συμμετοχή σε κινήσεις πολεμικών τεχνών, παιχνίδια «στίβου μάχης», με περίπλοκες διαδρομές ταχύτητας, ισορροπίας κ.λπ.

-- Παιχνίδια - δραστηριότητες - αποστολές στο χώρο των σκηνών: Γρίφοι, τραγούδια, σπαζοκεφαλιές, ρομπότ που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, χειροτεχνίες, επιτραπέζια κ.ά.

Ακόμα, αναμνηστικές φωτογραφίες, πάρτι, προβολή ταινίας κ.ά.

Υποδειγματική διοργάνωση με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, όταν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αντιμετώπισαν την κατάσταση της πανδημίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οργανώνοντας παράλληλα την πάλη του λαού, στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο η ΚΝΕ, με τη συμβολή ομάδας ειδικών επιστημόνων, έχει συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας των κατασκηνωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Διήμερο θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Ετσι, κατά την άφιξή τους οι κατασκηνωτές, με τις μάσκες τους και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατευθύνονταν στο σημείο όπου κάθε Οργάνωση είχε οριστεί να εγκατασταθεί. Στο χώρο της κατασκήνωσης υπάρχει διαρκής μέριμνα για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Αρκετές μέρες πριν από τη διεξαγωγή του Διημέρου ξεκίνησαν οι συσκέψεις των οργανωτικών επιτελείων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν εμπειρία από την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Από την πρώτη μέρα του Διημέρου είναι φανερή παντού η πιστή εφαρμογή των μέτρων. Από τη στιγμή της αναχώρησης των κατασκηνωτών από τις περιοχές τους έως τα αντισηπτικά που υπάρχουν παντού στο χώρο, την τήρηση των αποστάσεων. Ολοι οι κατασκηνωτές θερμομετρήθηκαν κατά την επιβίβαση και κατά την άφιξη, ενώ προβλέπονται και δειγματοληπτικές θερμομετρήσεις σε όλη τη διάρκεια του Διημέρου.

Οπως εξήγησε ο Νίκος Νταφούλης, επιμελητής Α', αναισθησιολόγος στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που βρίσκεται στο χώρο του Διημέρου, σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου κρούσματος έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ. Ταυτόχρονα, στο χώρο της κατασκήνωσης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο 24ωρης λειτουργίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ιατρείο του Στομίου, που θα είναι ανοιχτό αυτές τις μέρες. Η ομάδα του ιατρείου αποτελείται από γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, παθολόγους, αναισθησιολόγους, χειρουργούς, γιατρούς επειγόντων και άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Εκδήλωση για τον Μήτσο Παπαρήγα

Στο πλαίσιο του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ θα επισκεφθούν τον Βόλο σε μια εκδήλωση τιμής στον Βολιώτη κομμουνιστή συνδικαλιστή Μήτσο Παπαρήγα.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Ιούλη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσουν ο Βασίλης Μεταξάς, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Κωσταδήμας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος στην πόλη.

Το πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται το Σάββατο 18/7 τη Λάρισα, όπου πραγματοποιείται στο Στόμιο το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!». Στις 20.30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Διημέρου, στο χώρο της κατασκήνωσης.

Νωρίτερα, στις 17.30, θα επισκεφθεί τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Καρίτσα Αγιάς νομού Λάρισας. Στις 18.30 θα συναντηθεί στο Στόμιο με αντιπροσωπεία της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στις 19.15 με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Πλούσιο ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από το χώρο του Διημέρου σε επόμενα φύλλα του «Ριζοσπάστη»



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ