ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Αγωνία για την καθυστέρηση της επιχορήγησης

Την «αγωνία» του και την «απογοήτευσή» του για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της δεύτερης δόσης των αθλητικών επιχορηγήσεων από την πολιτεία εκφράζει ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη. Οπως τονίζει, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις εδώ και δυο μήνες για καταβολή της επιχορήγησης το αργότερο μέχρι τα μέσα καλοκαιριού, έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού, η οποία ήδη έχει γίνει πολύ άσχημη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την απογοήτευση και την αγωνία του για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, καθώς και για την απουσία οποιασδήποτε εξέλιξης στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκε για τα αθλητικά Σωματεία.

Παρά τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού στη Βουλή (15 Μαΐου) περί καταβολής της δόσης "στα μέσα του καλοκαιριού, και νωρίτερα ίσως", σήμερα, 22 Ιουλίου, δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι πρόδρομες διαδικασίες για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης.

Ο ΣΕΓΑΣ, όπως είναι γνωστό, υλοποιεί κανονικά το αγωνιστικό του πρόγραμμα, με μεγάλη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών. Εχουμε μάλιστα τη χαρά να βλέπουμε στους αγώνες μας πολλές υψηλού επιπέδου επιδόσεις.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης, με δεδομένα τα προβλήματα στη χορηγική αγορά λόγω της πανδημίας, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας σε σχέση με τη ρευστότητα των αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων και απειλεί την ομαλή λειτουργία τους.

Τόσο η δεύτερη δόση της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, όσο και η οικονομική ενίσχυση στα Σωματεία, πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

Η ασυνέπεια και η αδιαφορία του σημερινού υφυπουργού Αθλητισμού και οι λανθασμένες αποφάσεις του σε νομοθετικό, λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο δημιουργούν κινδύνους για τον Ελληνικό Αθλητισμό».

«Υποκριτική και παραπλανητική» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ το υφυπουργείο Αθλητισμού στην απάντησή του, ρίχνοντας την ευθύνη στον ίδιο τον Σύνδεσμο και συγκεκριμένα κατηγορώντας τον για καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού του στη ΓΓΑ, κάτι που αποτελεί κριτήριο για την καταβολή της αποζημίωσης.

Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Παρέμβαση στον γγΑ για τους εργαζόμενους στο Μπάντμιντον

Στη διαχρονική ομηρία των εργαζομένων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (ΕΟΦΣΑ) και στο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Ειδικότερα, ο Μ. Συντυχάκης ζήτησε να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την καταβολή μισθών και ενσήμων στους εργαζόμενους, αλλά και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ακόμα και σε άλλον αθλητικό φορέα, με βάση τη δυνατότητα που τους δίνει η νομοθεσία. Υπενθυμίζεται πως τα προβλήματα για τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας Μπάντμιντον είχαν ξεκινήσει από το 2013, με αποκορύφωμα το 2016, όταν έμειναν χωρίς δουλειά, αφού η Ομοσπονδία αρνήθηκε την παροχή εργασίας. Μέχρι σήμερα, με τον αγώνα τους αλλά και με προσφυγές έχουν δικαιωθεί για σημαντικά ζητήματα (οφειλόμενα, θέσεις εργασίας), ωστόσο λύση για το θέμα της εργασίας δεν έχει βρεθεί. Ετσι παραμένουν μέχρι σήμερα όμηροι των αποφάσεων της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που επί σειρά ετών καταστρατηγεί κάθε εργασιακό τους δικαίωμα, καθώς και της εκάστοτε κυβέρνησης, που κάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και δεν προχωρά στην υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων, με τελευταία αυτή του Αρείου Πάγου η οποία δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους απέναντι στη διοίκηση της ΕΟΦΣΑ.

ΑΓΓΛΙΑ
Το τρόπαιο στους «κόκκινους»

Associated Press

Την επιστροφή της στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 χρόνια πανηγύρισε και τυπικά η Λίβερπουλ στο πλαίσιο της τελετής απονομής του τροπαίου του πρωταθλητή, που ακολούθησε τον τελευταίο για φέτος εντός έδρας αγώνα των «κόκκινων», για την 37η και προτελευταία αγωνιστική της Premier League με αντίπαλο την Τσέλσι, την οποία νίκησαν με σκορ 5-3.

Μετά το τέλος του χορταστικού από άποψη γκολ και θεάματος αγώνα με τους «Μπλε» του Λονδίνου, οι παίκτες και οι υπόλοιποι συντελεστές της Λίβερπουλ παρέλαβαν το τρόπαιο και τα μετάλλια του πρωταθλητή και έστησαν φιέστα τίτλου στο «Ανφιλντ», χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία. Παρ' όλα αυτά, εκατοντάδες οπαδοί της Λίβερπουλ αψήφισαν τις απαγορεύσεις της τοπικής αστυνομίας και συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή Μποχωρίδη στον ΠΑΟ

Μετά από τρία χρόνια ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του. Ο 26χρονος Ελληνας παίκτης είχε αποχωρήσει από τους «πράσινους» το Νοέμβρη του 2017 με προορισμό τον Αρη, ενώ και πέρυσι είχε φτάσει πολύ κοντά στην επιστροφή του, χωρίς όμως αυτή να ολοκληρωθεί, κάτι που έγινε τώρα. Να σημειωθεί ότι ο Μποχωρίδης είναι ο δεύτερος παίκτης που επιστρέφει φέτος στον Παναθηναϊκό, μετά τον Ζακ Ογκαστ.

ΠΑΟΚ: Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση για τη νέα σεζόν προχώρησε ο ΠΑΟΚ, ανακοινώνοντας την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ Μάλκομ Γκρίφιν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γίνεται η τρίτη ελληνική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί ο 29χρονος παίκτης, καθώς έχει περάσει από τον Κολοσσό Ρόδου και από την ΑΕΚ. Τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στο Ισραήλ, πρώτα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και έπειτα με τη Χάποελ Τελ Αβίβ.

SUPER LEAGUE 2 - FOOTBALL LEAGUE
Η Λίγκα επικύρωσε τις βαθμολογίες

Στην επικύρωση των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, που διακόπηκαν λόγω πανδημίας, προχώρησε χτες η Λίγκα Α2/Β' Εθνικής. Με το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να παραμένει ανοιχτό και εν αναμονή της στάσης της Super League 1 πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, η Λίγκα των μικρότερων κατηγοριών έκλεισε τη δική της εκκρεμότητα. Σημειωτέον, ειδικά για τη Super League 2 χρειάστηκε να προηγηθεί η απόρριψη της ένστασης του Λεβαδειακού κατά της απόφασης της Λίγκας για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης, στη Super League 2 την 1η θέση κατέλαβε οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα και την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός. Στη δε Football League την 1η θέση κατέλαβαν τα Τρίκαλα και την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου και Ιεράπετρα.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Σχόλιο για τις υπογραφές των Ολυμπιονικών

Στις υπογραφές στήριξης από Ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης στις πρωτοβουλίες του υφυπουργού Αθλητισμού, καθώς και στο επικείμενο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αναφέρεται με σχόλιό της η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Η ΚΟΕ κάνει λόγο για στήριξη σε ένα «αόρατο» νομοσχέδιο, ενώ θέτει ερωτήματα σχετικά με το παρασκήνιο μιας τέτοιας ενέργειας.

Αναλυτικά το σχόλιο της ΚΟΕ:

«Σχετικά με την εμφανισθείσα δήλωση στήριξης των πρωτοβουλιών του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη από Ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης, η ΚΟΕ αναρωτάται:

Αραγε, οι φερόμενοι ως υπογράφοντες, επί ποιου ΑΟΡΑΤΟΥ νομοσχεδίου, που φέρνει τη "μεταρρύθμιση" στον αθλητισμό, τοποθετήθηκαν; Γιατί στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου και αναζητείται, ουδείς γνωρίζει επί του θέματος.

Να υποθέσουμε άραγε ότι οι υπογραφές αυτές υπαγορεύτηκαν από γνωστά κέντρα, που διακινούν όλο αυτό το διάστημα non paper και άλλες εντολές, ή όχι;».

ΕΠΟ
Διέψευσε τις πιέσεις για τον τελικό

Η ΕΠΟ προχώρησε σε ανακοίνωση - απάντηση στους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ρ/σ «Sport FM» ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, δέχεται πιέσεις για το θέμα του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η ΕΠΟ διέψευσε τους ισχυρισμούς του «ερυθρόλευκου» παράγοντα και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η οποιαδήποτε απόφαση για τον τελικό θα παρθεί στο προσεχές ΔΣ της Ομοσπονδίας, την ερχόμενη Δευτέρα 27/7.

Απαντώντας με τη σειρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Β. Γραμμένο να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ, καθώς, όπως τονίζει, ο εν λόγω δεν μπορεί να διοικήσει αποτελεσματικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ