ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανένας πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Τις επόμενες μέρες, μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Από όλη αυτήν την πολύχρονη δίκη, για την καθυστέρηση της οποίας υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες, αναδείχθηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κ.λπ., η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Αλλωστε η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν - σε σημαντικό βαθμό - οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ.

Ολα αυτά αναδείχθηκαν, καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Γι' αυτό και ο λαός, η νεολαία και βεβαίως τα θύματα της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο. Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, πάνω απ' όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!"».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΚΕ
«Πληρωμένη απάντηση» οι έκτακτες εισφορές στο Κόμμα

«

Πληρωμένη απάντηση» στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ αποτελούν οι έκτακτες οικονομικές εισφορές, τόσο επώνυμες όσο και μέσω των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ που συνεχίζονται. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο (4% επί της κρατικής χρηματοδότησης) επιβλήθηκε στο Κόμμα επειδή δεν δίνει στο κράτος τα ονόματα όσων το ενισχύουν από το υστέρημά τους, όσων δηλαδή αγοράζουν κουπόνια των 2, των 5 και των 10 ευρώ!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιβολή του προστίμου, μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι που εκτιμούν τη δράση του έδειξαν ότι κάνουν υπόθεσή τους την ενίσχυση του ΚΚΕ. Μια συγκινητική στήριξη που δείχνει στην πράξη ποιοι είναι οι ενισχυτές του ΚΚΕ, δηλαδή άνθρωποι του μόχθου, μεροκαματιάρηδες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι. Ολοι αυτοί επιβραβεύουν τη σταθερότητα του ΚΚΕ, την παλικαρίσια στάση του να μη δώσει στο κράτος και τις κυβερνήσεις του τα ονόματα όσων δίνουν από το υστέρημά τους στο Κόμμα για να μπορεί να αναπτύσσει τη δράση του.

Στις δεκάδες προσφορές που έχει δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» όλο το προηγούμενο διάστημα, προστίθενται και οι εξής:

-- Το ποσό των 585 ευρώ, ως δεύτερη δόση, αποδίδουν τα μέλη της ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ καθώς και οι φίλοι και οι οπαδοί, ως απάντηση στο πρόστιμο του 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης που επιβλήθηκε στο Κόμμα. Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά την οικονομική δουλειά για τη στήριξη του ΚΚΕ και πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα απλών ανθρώπων που στηρίζουν το ΚΚΕ, όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος ακόμα και για τον ενισχυτή των 2 και 5 ευρώ.

-- Μέλη και φίλοι της ΚΟΒ Δ. Αχαΐας της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ συγκέντρωσαν έκτακτη εισφορά 465 ευρώ ως απάντηση στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Οι γερμανικές οφειλές δεν παραγράφονται, δεν εξαγοράζονται με ψίχουλα!

Χρηματοδότηση από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» ώστε να δημιουργήσει «Εκπαιδευτικό Κέντρο Μνήμης» στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες ζητάει ο δήμαρχος Ιωαννιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ηπειρώτικος Αγών». Πρόκειται για πρόταση που υπονομεύει στην πράξη τη δίκαιη διεκδίκηση του λαού για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενισχύοντας την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης, και γι' αυτό, όχι τυχαία, επιβραβεύτηκε από τον Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν κοιτάμε μόνο στο παρελθόν, πρέπει να βλέπουμε και το μέλλον». Σημειώνεται ότι το λεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», που έχει δημιουργηθεί από το γερμανικό κράτος, είναι ένα ακόμα «όχημα» άρνησης απόδοσης των γερμανικών αποζημιώσεων, μέσω «χρηματοδότησης δράσεων» που τάχα «δικαιώνουν» τα θύματα του ναζισμού.

Την ενέργεια του δημάρχου Ιωαννιτών καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους «χρηματοδοτήσεις» προσβάλλουν το λαό των Λιγκιάδων και «αντικειμενικά ενισχύουν την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να πληρώσει τις γερμανικές αποζημιώσεις - επανορθώσεις».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ υπογραμμίζει ότι οι γερμανικές κυβερνήσεις «αντί να πληρώσουν για τις καταστροφές και τα εγκλήματά τους στην Ελλάδα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δίνουν κάποια ψίχουλα μέσω του "Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον"» και ταυτόχρονα «θέλουν να επιδράσουν στην ιστορική μνήμη του λαού μας, ώστε αυτά τα εγκλήματα να ξεχαστούν». Επισημαίνει ακόμα την προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας στα μέτρα του ιμπεριαλισμού, αναθεωρώντας και διαστρεβλώνοντάς την, «για να υπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΕ και της Γερμανίας».

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Πρόσφατα η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πρόθεση να καθιερώσει την πόλη ως έδρα του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας», που έχει παρόμοια αποστολή με το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», για τη νεολαία, και την παραχώρηση σε αυτό της βίλας Πετρίδη. Κάτι που συνάντησε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που καταδίκασε αυτή την ενέργεια, άλλων δημοτικών παρατάξεων και φορέων, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, όπως π.χ. στα Καλάβρυτα, σε δήμους της Κρήτης και αλλού.

«Τέτοιες ενέργειες αντικειμενικά τροφοδοτούνται από την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που όχι μόνο δεν κινούν τη διακρατική διαδικασία διεκδίκησης, αλλά ουσιαστικά κάνουν πλάτες στην άρνηση της Γερμανίας να τις πληρώσει» υπογραμμίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που «εκπροσωπώντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους απογόνους και φίλους της, εκφράζει την καθολική αντίθεσή της σε κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην άρνηση των ευθυνών και υποχρεώσεων της ΟΔ Γερμανίας για την πληρωμή των οφειλόμενων πολεμικών επανορθώσεων - αποζημιώσεων, κάθε ενέργεια που υψώνει εμπόδια στο λαό να τις διεκδικήσει, πολύ περισσότερο που συνδυάζονται με την επιδίωξη να αναθεωρηθεί η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να περάσουν ουσιαστικά στη λήθη τα ναζιστικά εγκλήματα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής στους αγώνες των γονιών και παππούδων μας, να σταματήσει κάθε σχέση με το "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον" (...) Η καλύτερη τιμή για τα θύματα των μαρτυρικών Λιγκιάδων και όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών, για τα θύματα των ολοκαυτωμάτων και του ηρωικού αγώνα του λαού μας για την απελευθέρωση της χώρας από τον ναζί κατακτητή, είναι η συνέχιση του αγώνα ώστε να υποχρεωθεί και η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει στην πράξη και με συγκεκριμένες ενέργειες από το γερμανικό κράτος να πληρώσει, επιτέλους, τις οφειλόμενες πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις. Τίποτα λιγότερο δεν φτάνει να δικαιώσει τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ