ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Προκήρυξη πρωταθλήματος με ανοιχτά ζητήματα

Eurokinissi Sports

Με το... αγκάθι της στάσης που θα κρατήσουν οι 6 άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ συν τον ΠΑΟΚ, στο σημερινό ΔΣ η Super League 1 θέλει να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Σημειώνεται πως αυτό προγραμματίστηκε να ξεκινήσει το τριήμερο 11 - 13 Σεπτέμβρη και παρά τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις 12/9.

Ετσι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα φορτωμένη αφού στις 12.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το ΔΣ της Super League προκειμένου να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα (οι ημερομηνίες των αγώνων, δίχως την ώρα έναρξής τους), αλλά και να συζητηθεί η διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος που θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ωστόσο πέραν των πρακτικών ζητημάτων αγκάθι για τους διοικούντες τη Λίγκα αποτελεί η στάση που θα κρατήσει η ομάδα των ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη ενόψει της νέας σεζόν. Οι συγκεκριμένες ΠΑΕ έχουν απειλήσει πως εάν δεν βρεθεί λύση θα μπλοκάρουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει την αναβολή της πρεμιέρας. Μάλιστα, η στάση των συγκεκριμένων ΠΑΕ ήταν η αιτία να αναβληθεί το πρόσφατο ΔΣ της Λίγκας το οποίο προγραμματίστηκε για σήμερα.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες ΠΑΕ έχουν δεχθεί πρόταση από το συνδρομητικό κανάλι της ΝΟVA για συνεργασία, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Από την πλευρά των διοικούντων τη Λίγκα πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Αυτονόμηση της Λίγκας θέλει ο Ολυμπιακός

Πάντως, την ώρα που η Super League ετοιμάζεται οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων που διεξάγονται στο πρόσφορο γι' αυτές έδαφος του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνουν να συνεχίζουν σε έξαρση. Λίγο πριν από τη σημερινή κίνηση τα νερά στους κόλπους της Λίγκας φαίνεται ότι ταράζει η χτεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την οποία ζητάει την αυτονόμηση της Λίγκας από την ΕΠΟ σε μια σειρά από σημαντικά θέματα. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την πλήρη αυτονόμηση του Συνεταιρισμού από την ΕΠΟ, σε οργανωτικά, κανονιστικά και λειτουργικά θέματα του πρωταθλήματος. Οπως διευκρινίζεται στην επιστολή, ανάμεσα σε αυτά να είναι και η λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών καθώς και αυτή των οργάνων διαιτησίας.

Πρεμιέρα στις 11/9, αναβολή για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Οπως αποφάσισε η Λίγκα ενόψει της σημερινής κλήρωσης, το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 11/9 με αγώνα του ΠΑΟΚ αφού έγινε δεκτό το αίτημά του να προηγηθεί του κυρίως μέρους της αγωνιστικής λόγω του αγώνα με την Μπενφίκα που ακολουθεί. Παράλληλα, η Λίγκα, υιοθετώντας σχετική πρόταση του ΟΦΗ, αποφάσισε οι δύο φιναλίστ του τελικού, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, να οριστούν ως αντίπαλοι την 1η αγωνιστική και το παιχνίδι τους φυσικά να αναβληθεί, προκειμένου να μην υπάρχουν περισσότερες εκκρεμότητες για τη συνέχεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ