ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA NATIONS LEAGUE
Αξιόλογο ξεκίνημα για την Εθνική

Στην κορυφή του ομίλου της βρέθηκε η Εθνική μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Nations League

Eurokinissi

Στην κορυφή του ομίλου της βρέθηκε η Εθνική μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Nations League
Θετικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Nations League, όπου στις δύο πρώτες αγωνιστικές συγκέντρωσε 4 βαθμούς (ισοπαλία 0-0 με τη Σλοβενία και νίκη 2-1 επί του Κοσόβου - και οι δύο αγώνες εκτός έδρας) και βρέθηκε στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ' κατηγορίας, ισόβαθμη με τη Σλοβενία. Οι επόμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας στον όμιλο είναι σε ένα μήνα, αυτή τη φορά εντός έδρας, με αντιπάλους τη Μολδαβία και το Κόσοβο, έχει δηλαδή την ευκαιρία να πάρει 6 βαθμούς και να παραμείνει 1η. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της Εθνικής, να επικρατήσει στον όμιλο και να πάρει την άνοδο στη Β' κατηγορία.

Οσον αφορά την εικόνα της ελληνικής ομάδας στις δύο αυτές πρώτες υποχρεώσεις μετά την πολύμηνη αγωνιστική απραξία, αποτιμάται ως αξιόλογη και ουσιαστική. Μπορεί οι διεθνείς να μην έπιασαν υψηλή απόδοση, αυτό όμως κρίνεται φυσιολογικό και αναμενόμενο αν ληφθούν υπόψη η εποχή και - πολύ περισσότερο - η κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία.

Δεδομένων των συνθηκών, η Ελλάδα εμφανίστηκε αρκετά δραστήρια με αντίπαλο τη Σλοβενία, δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει την υπεροχή της σε γκολ. Πιο αποτελεσματική ήταν στον δεύτερο αγώνα, με αντίπαλο το Κόσοβο, παρά τον πιο αργό ρυθμό της γενικά στην αναμέτρηση. Πέτυχε όμως να σκοράρει σε καίρια σημεία, στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, με τους Λημνιό (2') και Σιόβα (51'), και έδειχνε να οδεύει προς μια εύκολη νίκη. Ενα αμυντικό λάθος όμως έδωσε την ευκαιρία στο Κόσοβο να μειώσει με τον Μπερίσα στο 82' και να ασκήσει σημαντική πίεση στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, η Εθνική όμως άντεξε και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Πρίστινα.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Τεύχος 186 - 187 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 186 - 187 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 186 - 187 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020)
Αφιερωμένο στα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - με πολύ πλούσια ύλη από τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής που οργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα - κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (διπλό τεύχος 186 - 187, Απρίλης - Σεπτέμβρης, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού).

Εκτός από το πλούσιο ρεπορτάζ για τις επετειακές εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη και άλλες αντιστασιακές εκδηλώσεις, στο παρόν τεύχος δημοσιεύεται και η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επίσης υπάρχει αρθρογραφία - απάντηση στον χυδαίο αντικομμουνισμό και τις ανυπόστατες συκοφαντίες που επιδίδονται τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ σχετικά με το ρόλο της ΕΣΣΔ και των Αντιστασιακών κινημάτων όπου πρωταγωνίστησαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

Στη στήλη ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις - παρεμβάσεις της Οργάνωσης που έγιναν αυτήν την περίοδο για διάφορα ζητήματα. Ενδιαφέρουσα ύλη, επίσης, δημοσιεύεται και στις άλλες μόνιμες στήλες του Περιοδικού όπως: Στη στήλη «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» για τα πλούσια συμπεράσματα από την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων της περιόδου 1940 - '49. «ΕΠΕΤΕΙΟΙ», άρθρο για το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ (μετά την Κατοχή) και την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Επίσης ΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις εκδηλώσεις τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη, την Ηλέκτρα Αποστόλου και τον Χαρίλαο Φλωράκη. Στη στήλη ΔΙΕΘΝΗ δημοσιεύεται ενημερωτική επιστολή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προς τη FIR σχετικά με την Αντιφασιστική Nίκη και τη σημασία της για τους μελλοντικούς αγώνες. Στη στήλη ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ περιλαμβάνεται μαρτυρία αγωνιστή για την πείνα την περίοδο της Κατοχής και τους 800 νεκρούς που είχε το Λαύριο.

Τέλος, σημαντικό είναι και το περιεχόμενο στις άλλες στήλες του περιοδικού, όπως: ΡΕΠΟΡΤΑΖ, Δραστηριότητες Παραρτημάτων, ΑΡΘΡΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ κ.λπ.

Το Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» κυκλοφορεί από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίο Αρεως, τηλ: 2108222952) και τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη τη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ