ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /40
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαζί στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού

Οι παρεμβάσεις στη συνέντευξη Τύπου

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν και έκαναν σύντομες παρεμβάσεις εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καθώς και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα λίγα ψίχουλα που εξήγγειλε ως μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων για τις απώλειες που είχαν λόγω πανδημίας. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που καίνε τους αγρότες, όπως οι χαμηλές τιμές παραγωγού, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι αποζημιώσεις που δεν δίνονται από τον ΕΛΓΑ κ.ά. Κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, «για να μπορέσουμε να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα».

Ο Γιάννης Πιπερίδης, μέλος του ΔΣ του ΣΜΑΕΘ, κάλεσε τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που βρίσκονται σε μακροχρόνια περίοδο αφόρητης συμπίεσης, να μπουν στο δρόμο του αγώνα για μέτρα όπως το αφορολόγητο, για κατάργηση άδικων και επώδυνων φόρων όπως του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου, του ΕΝΦΙΑ κ.ά., που θα μπορούσαν να τους ανακουφίσουν ουσιαστικά. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους καλούν στη γραμμή της αναμονής και της ηττοπάθειας, στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που χαριεντίζονται με την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Φραγκίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να διασφαλίσει την κερδοφορία της για τα πολλά επόμενα χρόνια, μέσα από μια σειρά δωράκια που έκαναν οι προηγούμενες και συνεχίζει να κάνει και η σημερινή κυβέρνηση, με μια σειρά αντεργατικά νομοθετήματα. Ανέδειξε τον αγώνα των απολυμένων της «Κόκα Κόλα» απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης.

Η Γεωργία Τριανταφύλλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, τόνισε ότι «το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα γιατί η προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, το εισόδημα των οικογενειών μας, η στήριξη των ηλικιωμένων έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που όπως και των προηγούμενων, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων». Κάλεσε τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, μπροστά στις νέες θύελλες να προτάξουν δύναμη και αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Εκ μέρους του ΜΑΣ, μίλησε ο Στέφανος Κότο, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ. Κατήγγειλε ότι μια ανάσα από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εν μέσω εξεταστικής του Σεπτέμβρη, χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται «στον αέρα», αφού οι μέχρι τώρα κυβερνητικές εξαγγελίες για το άνοιγμα των πανεπιστημίων δεν συνοδεύονται με κανένα ουσιαστικό μέτρο για την επιστροφή φοιτητών, εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού με ασφάλεια στα Ιδρύματα. Παρουσίασε τις διεκδικήσεις των φοιτητών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έκτακτη γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες, να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις και να αξιοποιηθούν χώροι όπως αμφιθέατρα, αίθουσες τελετών που δεν χρησιμοποιούνται, συνεδριακοί χώροι, περίπτερα της ΔΕΘ, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις διαλέξεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ