ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /28
Στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»

Πιστό στο ραντεβού του με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» έχει πάρει τη θέση του στο χώρο. Με τις απαραίτητες προσαρμογές, πιο περιορισμένη έκταση, πλεξιγκλάς στα ταμεία και αντισηπτικά διαθέσιμα για όσους βρίσκονται πίσω και μπροστά από αυτά, υποδέχθηκε εκατοντάδες κόσμου.

Οι έκτακτοι περιορισμοί μπορεί να έχουν μειώσει τους τίτλους και να αφορούν κυρίως νέες εκδόσεις και βιβλία σε προσφορά, δεν συνέβη όμως το ίδιο με το ενδιαφέρον του κόσμου. Ανάμεσα στους τίτλους που τράβηξαν την προσοχή περιλαμβάνονται η έκδοση που έχει επιμεληθεί το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ για την Επανάσταση του 1821 και τις απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους, και οι εκδόσεις της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ «Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα» και «Μια πρώτη γνωριμία με την επαναστατική θεωρία».

Παράλληλα, στους ενδιαφερόμενους διατίθενται ειδικά διαμορφωμένο φυλλάδιο με τις προσφορές της «Σύγχρονης Εποχής» και αντίστοιχο έντυπο παραγγελίας, δίνοντας τη δυνατότητα να παραλάβει κάποιος τα βιβλία που θέλει στο σπίτι του. Στο βιβλιοπωλείο γίνονται εγγραφές και ανανεώσεις συνδρομητών για τα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», την ΚΟΜΕΠ και τον «Ριζοσπάστη».

Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες

Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πόλεις της χώρας με σύνθημα «Δίνουμε αίμα, "ανάσα" ζωής και αλληλεγγύης!». Αναλυτικά το πρόγραμμα των αιμοδοσιών έχει ως εξής:

Πρέβεζα: Σήμερα, Παρασκευή, 17.00 - 20.00, στο Εργατικό Κέντρο. Πληροφορίες και ραντεβού στο 6973.585.793.

Αρτα: Κυριακή 20/9, 10.00 - 14.00, στο Εργατικό Κέντρο.

Δράμα: Σήμερα, Παρασκευή, 08.00 - 12.30, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2521.350.331.

Σάμος: Σήμερα, Παρασκευή, 10.00 - 14.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου.

Χίος: Τετάρτη 7/10, 11.30 - 13.00 και 18.00 - 20.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου.

Με έντονο το στίγμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης

Μια απαραίτητη στάση για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία του Λιβάνου περιλάμβανε για δεκάδες νέες και νέους η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ. Στο τραπεζάκι που έχει στήσει η ΚΝΕ συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια για τη στήριξη των πληγέντων από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχης καμπάνιας της ΠΟΔΝ, και η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στην Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας.

Σε μια χρονιά που η γνωστή Διεθνούπολη, με την παρουσία δεκάδων Νεολαιών από όλο τον κόσμο, δεν λειτουργεί λόγω της πανδημίας, το διεθνιστικό στίγμα του Φεστιβάλ δεν λείπει από τις εκδηλώσεις. Είναι παρόν στο κάλεσμα της ΚΝΕ προς τη νεολαία να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε ένα λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, της κρίσης και των πολέμων, και σήμερα αντιμετωπίζει τις συνέπειες των φονικών εκρήξεων.

Σηματοδοτώντας επίσης τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ, στην έναρξη των εκδηλώσεων και πριν από το χαιρετισμό του Ιάσονα Φανού προβλήθηκαν από τις οθόνες του Φεστιβάλ το χαιρετιστήριο μήνυμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, καθώς και το σποτ της ΚΝΕ που εκφράζει την αλληλεγγύη της Οργάνωσης στην Κούβα.

Με το «κόκκινο Αερόστατο» και τα «Θέματα Παιδείας»

Μια στάση στο τραπεζάκι όπου μπορούν να προμηθευτούν το «κόκκινο Αερόστατο» έκαναν οι μικροί σε ηλικία επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι γονείς τους. Στο χώρο διατίθεται το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, με θεματολογία αφιερωμένη στη νέα σχολική χρονιά, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Υπάρχουν ακόμα τα δύο προηγούμενα τεύχη, που κυκλοφόρησαν το ένα την περίοδο της καραντίνας και το άλλο πριν από το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το «παρών» στο χώρο έδωσε και ο Ομιλος Εκπαιδευτικού Προβληματισμού, με το πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» αλλά και με νέα βιβλία. Ανάμεσα στις εκδόσεις ξεχώρισε το βιβλίο «Ιστορία της Ψυχολογίας από τη σκοπιά του διαλεκτικού - ιστορικού υλισμού», που εκδόθηκε πρόσφατα και έγινε δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικούς αλλά και σε κάθε γονιό, νέο και εργαζόμενο που θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Για την πρόσβαση στο Φεστιβάλ

Οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ που διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού στο χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια (κεντρική είσοδος από την οδό Ούλοφ Πάλμε), είναι:

«220» Ανω Ιλίσια - Ακαδημία (κυκλική).

«221» Πανεπιστημιούπολη - Ακαδημία (κυκλική).

«140» Πολύγωνο - Γλυφάδα. Αφετηρία από Δικαστήρια, στάση στην Ούλοφ Πάλμε.

«224» Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου.

«608» Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκροταφείο Ζωγράφου.

«250» Πανεπιστημιούπολη - Σταθμός «Ευαγγελισμού» (κυκλική).

«235» Ζωγράφου - Ακαδημία (κυκλική).

Για όσους δεν φοβούνται το περπάτημα, διευκολύνει και η στάση «Ευαγγελισμός» του Μετρό.

Πούλμαν των Οργανώσεων

Για την πρόσβαση στο Φεστιβάλ, Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δρομολογούν πούλμαν.

  • Σήμερα Παρασκευή από:

Ιλιον - Καματερό - Αγίους Αναργύρους, 18.30, πλατεία Ηρώ, ΟΤΕ στο Ιλιον, στάση Μανάρα Καματερό, παλιό δημαρχείο Αγίων Αναργύρων.

Νέα Σμύρνη, 18.30, Polis Park Αγ. Φωτεινής.

  • Αύριο Σάββατο από:

Ανω Λιόσια, 17.30, τριγωνική πλατεία πίσω από το δημαρχείο.

Ολυμπιακό Χωριό, 17.30, Στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21).

Ελευσίνα, 17.30, δημοτικό πάρκινγκ.

Μενίδι, 17.45, πλατεία Καράβου.

Κόκκινο Μύλο, 17.45, Τριγωνική πλατεία.

Περιστέρι, 17.30, από τα εξής σημεία: Πλατεία Δέγλερη, πλατεία Δημαρχείου, ΚΕΠ Νέας Ζωής και πλατεία Λόφου.

Αγία Βαρβάρα, 18.00, ταχυδρομείο.

Αιγάλεω, 18.00 από το Μετρό «Αγ. Μαρίνα», 18.15 από το Μετρό «Αιγάλεω».

Χαϊδάρι, 18.00 από το Παλατάκι.

Ιλιον - Καματερό - Αγίους Αναργύρους, 17.30, πλατεία Ηρώ, ΟΤΕ στο Ιλιον, στάση Μανάρα Καματερό, παλιό δημαρχείο Αγίων Αναργύρων.

Νέα Σμύρνη, 18.30, Polis Park Αγ.Φωτεινής

Η επιβίβαση θα γίνει με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) και μετά από δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Σε Δράμα και Ξάνθη

Το 46ο Φεστιβάλ επισκέπτεται σήμερα και αύριο δύο ακόμα πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

Στη Δράμα, σήμερα, Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, με ομιλητή τον Νίκο Βαργιεμίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και μουσικό αφιέρωμα από μουσικούς της περιοχής, με τίτλο «Ο λαϊκός μας Θάνος Μικρούτσικος».

Στην Ξάνθη, αύριο, Σάββατο, στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας, στις 20.00, με ομιλητή τον Αλέξανδρο Σάρρο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, και μουσικό αφιέρωμα από μουσικούς της περιοχής, με τίτλο «Ο λαϊκός μας Θάνος Μικρούτσικος».

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ