ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Μάη 2001
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Σφαγή διά... χειρός Ανωμερίτη

Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Γεωργίας έκανε χτες πως δε γνώριζε τι ακριβώς ψήφισε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ!

Με πρωταγωνιστή τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, ψηφίστηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ο ολέθριος κανονισμός για το βαμβάκι. Αυτό επιβεβαιώνεται από δηλώσεις που έκανε χτες ο υπουργός Γεωργίας κατόπιν επίμονων ερωτήσεων των δημοσιογράφων. Ο Γ. Ανωμερίτης έκανε πως δε γνώριζε τι ψήφισε στις 24 του Απρίλη στο Λουξεμβούργο, λέγοντας ότι περιμένει την απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Γεωργίας της ΕΕ και της αρμόδιας διαχειριστικής επιτροπής, που πρόκειται να συνεδριάσει στις 29 Μάη. Παράλληλα, με τα λεγόμενά του επιχείρησε εκ νέου να θολώσει τα νερά και να ξαναεμπαίξει δημοσιογράφους και αγρότες. Αλλά, τελικά, δεν κατάφερε και τόσο καλά να συγκαλύψει τα πεπραγμένα του και την πολιτική ξεπουλήματος των συμφερόντων των βαμβακοπαραγωγών.

Οταν ο υπουργός ρωτήθηκε για το τι τελικά έγινε με το βαμβάκι είπε: «Περιμένω τη ΣΕΕΣΑ (Μόνιμη Επιτροπή Γεωργίας της ΕΕ) και την απόφασή της και ορίστηκε για τις 29 Μάη η διαχειριστική επιτροπή, η οποία θα εξειδικεύσει τον κανονισμό. Νομίζω ότι μόνο τότε μπορεί να συζητάει κανείς». Μετά από αυτή την απάντηση ακολούθησε μια σειρά ερωτημάτων:

-Η Μόνιμη Επιτροπή Γεωργίας αποφάσισε χτες (σ.σ. προχτές) με αρνητική ψήφο της Ελλάδας;

Γ. Ανωμερίτης: Λες να μην το ξέρω

-Να πάμε στην ουσία του κανονισμού που ψηφίσατε;

Γ. Ανωμερίτης: Εγώ νομίζω ότι ουσιαστική κουβέρνα για τον κανονισμό πρέπει να γίνει μετά τις 29 Μάη, όταν θα έχουμε και την τελική απόφαση της Διαχειριστικής.

-Εδώ προκύπτει μια απορία. Ψηφίσατε νέο κανονισμό ή συμφωνήσατε σε κάτι και δεν ξέρετε τι έχει γίνει;

Γ. Ανωμερίτης: Αυτό που ανακοινώσαμε.

-Δηλαδή, η συνυπευθυνότητα πώς ανεβαίνει;

Γ. Ανωμερίτης: Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, διαπραγματεύεται και αποφασίζει πάνω στα γενικά θέματα. Την εξειδίκευση την κάνουν οι διαχειριστικές επιτροπές.

-Ναι, αλλά γιατί χτες καταψηφίσατε στη ΣΕΕΣΑ; Δεν πήγε εκεί το κείμενο που ψηφίσατε στο Συμβούλιο;

Γ. Ανωμερίτης: Στο Συμβούλιο πήραμε ομόφωνη απόφαση.

-Εκεί ομόφωνα και στη ΣΕΕΣΑ καταψηφίζετε;

Γ. Ανωμερίτης: Το Συμβούλιο ψηφίζει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και το τεχνικό μέρος πάει στη ΣΕΕΣΑ και στη διαχειριστική επιτροπή.

-Η ΣΕΕΣΑ μορφοποιεί το κείμενο της πολιτικής απόφασης των υπουργών;

Γ. Ανωμερίτης: Εμείς σε ένα σημείο μόνο που δεν το είχαμε πει στη διαπραγμάτευση, που δεν το δέχτηκε η Ισπανία, είναι τι γίνεται από 0,6 και μετά. Πρακτικά μας είναι αδιάφορο.

-Εμαθα ότι αυτή η πρόταση που ψηφίστηκε στο τέλος ήταν δική σας και του υπουργού της Ισπανίας. Αληθεύει αυτό;

Γ. Ανωμερίτης: Ναι

-Εμαθα ότι συνεχίζεται απεριόριστα ο δείκτης της συνυπευθυνότητας και μετά από τους 1.213.000 τόνους εθνικής παραγωγής;

Γ. Ανωμερίτης: Αυτή είναι η διαφωνία μας με την επιτροπή...

-Ναι, αλλά αυξάνεται απεριόριστα ο συντελεστής συνυπευθυνότητας μετά τους 1.600.000 τόνους κοινοτικής παραγωγής;

Γ. Ανωμερίτης: Ε, ναι αυξάνει. Τι με ενδιαφέρει εμένα από εκεί και πάνω ο συντελεστής. Ας πάει και 0,9.

-Γιατί πήγατε από την αρχική πρόταση του 0,6 στην άλλη πρόταση. Οχι ότι είναι καλό το 0,6, αλλά αυτό που κάνατε ήταν χειρότερο. Γιατί πήγατε στο κλιμακωτό σύστημα;

Γ. Ανωμερίτης: Αυτή ήταν ισπανική πρόταση την οποία στηρίξαμε. Ισπανική... δηλαδή κοινή πρόταση που τη λέγαμε ισπανική για να έχουμε περισσότερο δύναμη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. ΔΣ117

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αργους έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του Ν. 1397/83

β) του Ν. 2194/94

γ) του Ν. 2519/97

2. Τη ΔΥ 13α/37939/92 (ΦΕΚ 1088/97 τ.Β') απόφαση ιεράρχησης κριτηρίων κρίσης και συγκριτικής αξιολόγησης υποψηφίων για θέσεις του κλάδου γιατρών ΕΣΥ.

3. Τη ΔΥ1γ/οικ41255/92 (ΦΕΚ 97/25-2-93 τΒ') Υπουργική απόφαση όπως τροποποιήθηκε με τη ΔΥ1γ/οικ25338/10-5-93 (ΦΕΚ 376/93 τΒ') όπως τροποποιήθηκε με τη ΔΥ 13α/29804/15-9-97 (ΦΕΚ 859/26-9-97 ΤΒ').

4. Τον οργανισμό του Νοσοκομείου.

5. Τη ΔΥ3α/οικ315/2000 (ΦΕΚ611)Ο/2000τ.Β') απόφαση αρμοδιοτήτων

6. Τον Ν. 2737/99

7. Τον Ν. 2889/01 (ΦΕΚ37 τ.Α'/2-3-2001)

8. Την υπ' αριθ. πρωτ. Υ10α/9861/12-3-2001 απόφαση - προκήρυξη του ΥΥ & Πρόνοιας. Την υπ' αριθ. 8/2-5-2001 (θ4ο) απόφαση Δ/Σ του Νοσοκομείου.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

1. Για πλήρωση τις παρακάτω θέσεις του κλάδου Γιατρών ΕΣΥ κατά ειδικότητα και βαθμό:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΒΑΘΜΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΟΥ Β' επί θητεία - ΣΥΝΟΛΟ: Μία (1)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ - ΒΑΘΜΟΣ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΟΥ Β' επί θητεία - ΣΥΝΟΛΟ: Μία (1)

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1. Ιατροί που κατέχουν τις θέσεις που προκηρύσσονται.

2. Ιατροί που υπηρετούν στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ ή εκτός του κλάδου ιατρών ΕΣΥ και έχουν:

α. Ελληνική Ιθαγένεια ή Ιθαγένεια από Κράτη - Μέλη της ΕΟΚ.

β. Αδεια άσκησης Ιατρικού Επαγγέλματος.

γ. Τίτλο αντίστοιχης με τη θέση ιατρικής ειδικότητας.

δ. ηλικία που να μην υπερβαίνει το 45ο έτος.

ε. Από τα ανωτέρω όρια ηλικίας εξαιρούνται όσοι υπηρετούν ήδη στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ.

Β. Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση - Δήλωση για τις συγκεκριμένες θέσεις κατά ειδικότητα και βαθμό.

2. Αντίγραφο Πτυχίου.

3. Αντίγραφο απόφασης χορήγησης τίτλου ειδικότητας.

4. Αντίγραφο απόφασης άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

5. Βεβαίωση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου που να φαίνεται:

α. Ο συνολικός χρόνος άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και

β. Η ασκούμενη ειδικότητα και

γ. Ο συνολικός χρόνος άσκησης της.

6. Πιστοποιητικό γεννήσεως.

7. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο αναγράφονται περιληπτικά τα ουσιαστικά προσόντα του υποψηφίου και ιδιαίτερα εκείνα που προβλέπονται με τα στοιχεία α'- δ' της παρ. 3 του άρθρου 69 του Ν. 2071/92 δηλαδή:

- Η ιατρική προϋπηρεσία (σε νοσοκομεία, ασφαλιστικούς οργανισμούς, ελεύθερο επάγγελμα).

- Επιστημονικό έργο και η επιστημονική δραστηριότητα.

- Εκπαιδευτική δραστηριότητα (ως εκπαιδευτή ή εκπαιδευόμενου)

8. Οσοι έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα, να υποβάλουν βεβαίωση εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου του ΝΔ67/68 ή νόμιμης απαλλαγής.

9. Για την απόδειξη των ουσιαστικών προσόντων υποβάλλονται επίσημα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις από ξένη χώρα. Πρέπει να είναι κυρωμένα από την οικεία προξενική αρχή της Ελλάδας και επίσημα μεταφρασμένα.

10. Οι επιστημονικές εργασίες αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου περιληπτικά.

Ανάτυπα δημοσιευμάτων επιστημονικών εργασιών και επιστημονικά περιοδικά, στα οποία έχουν δημοσιευτεί τέτοιες εργασίες, υποβάλλονται κατά την κρίση του υποψηφίου. Ο εισηγητής στο Συμβούλιο Κρίσης ή το ίδιο το Συμβούλιο Κρίσης, μπορεί να ζητήσει από τον κρινόμενο υποψήφιο να του προσκομίσει οποιαδήποτε πλήρη επιστημονική εργασία αναφέρει σε ξένη γλώσσα, πρέπει να υποβάλλονται μεταφρασμένες στην ελληνική γλώσσα.

11. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 του υποψηφίου για διορισμό γιατρού στην οποία θα αναφέρονται:

α. ότι δεν έχει αρνηθεί διορισμό σε θέση του κλάδου γιατρών ΕΣΥ ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας.

β. ότι δεν έχει παραιτηθεί από θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) χρόνου από το διορισμό του ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία παραίτησής του.

Γ. Αίτηση - Δήλωση και όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται εις τετραπλούν (1 επικυρωμένο 3 σε απλά φωτοαντίγραφα) σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης.

Από το Τμήμα Προσωπικού του Νομαρχιακού Γενικούς Νοσοκομείου Αργους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παίρνουν κάθε συμπληρωματική πληροφορία και στο τηλέφωνο 0751-64193 ή 63120 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι αιτήσεις στέλνονται ταχυδρομικά σε συστημένο δέμα στη διεύθυνση: Κορίνθου 191-21 200 ΑΡΓΟΣ.

Δ. Η απόφαση - προκήρυξη αυτή να δημοσιευτεί δύο (2) φορές σε δύο τουλάχιστον εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας της Αθήνας σε μία (1) εφημερίδα της Θεσ/νίκης και σε μία του Ν. Αργολίδας.

Αργος 07/05/2001

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Αγροτική συγκέντρωση αύριο

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, προκειμένου να συζητήσουν το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους - καταστράφηκαν καλλιέργειες μήλου, αχλαδιού και κερασιού - από τις καιρικές συνθήκες. Η διοργάνωση της συγκέντρωσης, που θα γίνει στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «ΜΑΞΙΜ», αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτών που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι στο επίκεντρο του διεκδικητικού πλαισίου των αγροτών πρέπει να είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

... καρεκλοφαγίες

Και...«καρεκλοφαγία» περιλαμβάνει πλέον το μενού των πράσινων διοικούντων της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ. Ως γνήσιο παραμάγαζο των συμφερόντων του κυβερνώντος κόμματος, εκθρόνισε στο άψε σβήσε τον Στ. Κουρνιάκο που μέχρι προχτές βράδυ έφερε τον τίτλο του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ. Στο προχτεσινό ΔΣ κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της ΓΕΣΑΣΕ και στη συνέχεια οι ίδιοι καρεκλοκένταυροι του προεδρείου ξανακατέβαλαν τις θέσεις τους, πλην του Στ Κουρνιάκου, που αντικαταστάθηκε από τον Γιαν. Γονιωτάκη. Φήμες έλεγαν χτες ότι ο Στ. Κουρνιάκος αποπέμφθηκε επειδή έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης. Αλήθεια, αυτοί που τον ανέδειξαν πρόεδρο, πριν ένα περίπου χρόνο δε γνώριζαν όλα αυτά τα οποία σήμερα του καταμαρτυρούν;..



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ