ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 11 Οχτώβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 7 Οκτώβρη του 2018 «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μου πατέρας ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1941 στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Καταγόταν από πολύτεκνη, φτωχή, αγροτική οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις. Από μικρός μπήκε στον αγώνα, εντάχθηκε αρχικά στην ΕΔΑ και στη συνέχεια στις γραμμές του ΚΚΕ. Το 1967, στα χρόνια της χούντας, συνελήφθη και δικάστηκε με άλλους 43 συντρόφους του, με την κατηγορία ότι ενίσχυαν το ΚΚΕ και την ΕΔΑ πολιτικά και οικονομικά.

Μετά τη μεταπολίτευση πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Κοζάνη. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ για χρόνια. Εδρασε μέσα στο αγροτικό κίνημα, υπήρξε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κοζάνης, πρωτοστατώντας στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και του γενικότερου λαϊκού κινήματος.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος για δύο τετραετίες με τον συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ τη δεκαετία του 1980, συμβάλλοντας και από αυτό το πόστο στους αγώνες του λαού της Κοζάνης.

Στα χρόνια της κρίσης του Κόμματος το 1968 και των αντεπαναστατικών ανατροπών 1989 - 1991, με πείσμα και υπομονή, αντιτάχτηκε στις οπορτουνιστικές Σειρήνες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ύπαρξη του ΚΚΕ, δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή.

ΑΘΗΝΑ ΔΑΛΜΑΡΑ
ΑΘΗΝΑ ΔΑΛΜΑΡΑ
Τίμησε τον τίτλο του στελέχους του ΚΚΕ σε οποιοδήποτε μετερίζι του χρέωσε το Κόμμα. Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές και παρά την κλονισμένη υγεία του, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όπου του ζήτησε το ΚΚΕ. Επραξε στο ακέραιο το καθήκον του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από το θάνατό του, στη μνήμη του λατρευτού μου πατέρα, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νοτιοδυτικής πόλης Κοζάνης.

Η κόρη του Ελένη - Νίνα Μπιμπίρη

***

Στη μνήμη των παλικαριών του Γερακαριού Κιλκίς, που έδωσαν τη ζωή τους για το καλό του λαού. Στον αλβανικό πόλεμο, ο κομμουνιστής ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. Από τους Γερμανούς κατακτητές: ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (απαγχονίστηκαν), ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ με τους 200 της Καισαριανής. Από τους ΠΑΟτσήδες: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ και ΣΥΡΚΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ. Στον ΕΛΑΣ: ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Από το επίσημο κράτος: ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, ΣΑΡΝΑΖΙΔΟΥ ΚΙΤΣΑ και ΔΙΡΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ. Από παρακρατικούς: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ και ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ. Από στρατοδικεία: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ και ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Στον ΔΣΕ: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ, ΚΟΝΤΟΕΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΑΣΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΜΥΡΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ, ΝΑΖΙΡΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΑΛΟΜΙΔΗΣ ΓΙΟΡΙΚΑΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΣΥΡΚΙΑΔΗΣ ΓΙΟΥΡΑΣ και ΜΥΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (πέθανε κρατούμενος).

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
Η συγχωριανή τους και αδελφή του Σπύρου Κοτσαλίδη, Παρέσα Κοτσαλίδου, προσφέρει στο αθάνατο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συμπατριώτη μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, στελέχους του ΚΚΕ και πρωτοπόρου αγωνιστή του αγροτικού κινήματος, προσφέρω, μέσω ΚΟ ΟΤΕ, το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος το οποίο υπηρέτησε πάνω από σαράντα χρόνια από θέσεις ευθύνης, στην πρώτη γραμμή της πάλης.

Βαγγέλης Καλοφωτιάς

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βριλησσίων.

Γιάννης Κανελλόπουλος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα του ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ και της μητέρας του ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ ο Παναγής Βαλέντης προσφέρει στο Κόμμα 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Αργοστολίου για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 2

Η Ελένη Μουρίδου - Χαραλάμπους προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου, 100 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, που «έφυγε» πριν από 4 χρόνια και 100 ευρώ στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ακριβού συντρόφου και φίλου.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΨΑΚΟΥ, κάτοικος Αγ. Σπυρίδωνα του νομού Φωκίδας. Πιστή έως το τέλος της ζωής της στο όραμα των πανανθρώπινων ιδανικών του σοσιαλισμού, έζησε στη ΣΔ του Ουζμπεκιστάν μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ. Η οικογένειά της προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ευπαλίου Φωκίδας, 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 10 ευρώ στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση».

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Ο σύζυγός της Συψάκος Γιάννης και τα παιδιά τους Γιώργος, Κώστας και Ειρήνη

***

Η Ελένη Μουσουλή προσφέρει 50 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και 20 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα της, συντρόφου και αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΗ, του θείου της - μαχητή του ΔΣΕ, ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΟΥΣΟΥΛΗ, που σκοτώθηκε στον ΔΣΕ και του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΙΤΚΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που «έφυγε» από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ, μέλος του τιμημένου ΚΚΕ από τον καιρό της μεταπολίτευσης μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Πιστεύοντας βαθιά στην ιδεολογία του κομμουνισμού και στην υπόθεση της εργατικής τάξης για το σοσιαλιστικό κίνημα, υπήρξε συνεπής και μπροστάρης στους αγώνες κρατώντας ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ. Για τα πιστεύω του προσφέρω στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο γιος του Αντώνης Αρχοντής, Ματαράγκα Καρδίτσας

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΑΘΗΝΑΣ ΔΑΛΜΑΡΑ, ΜΠΑΜΠΗ και ΑΛΕΚΑΣ ΜΠΕΝΑΤΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

Κατερίνα, Αντώνης, Θεοδοσία Δαλμάρα

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ η γυναίκα του Κούλα, η κόρη του Γεωργία και ο γιος του Χρήστος προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

  • Επίσης, οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω προσφέρουν στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ το ποσό των 95 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
***

ΦΩΤΟ

Μέσω των ΚΟΒ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ, στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ που «έφυγε» νωρίς.

Γιώργος Σ., Λαμπρίνα Ν.

  • Προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Σμύρνης, στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ, που όλη την αγωνιστικότητα κι ανθρωπιά του απέκτησε και ξόδεψε σ' αυτόν το σύγχρονο Οδηγητή του πολιτισμού μας, που ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες που συμμετείχε ο Σταύρος μας επί 6 δεκαετίες.

Κώστας Τζατζάνης

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφε ΘΑΝΑΣΗ, «έφυγες» πρόωρα. Το κενό που αφήνεις μεγάλο, όπως και η θλίψη μας. Να είσαι σίγουρος ότι για τον καθένα από εμάς δεν έχεις χαθεί. Συνεχίζουμε! Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο τιμημένο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΕ, το ποσό των 330 ευρώ.

Τα μέλη της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ

  • Για τον σύντροφο ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟ, κομμάτι των ευχάριστων αναμνήσεών μου στην 40χρονη κομματική μου ζωή στην ΚΟΠ, προσφέρω 30 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

Κώστας Τζατζάνης

  • Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ ο σύντροφος Κώστας προσφέρει 30 ευρώ μέσω του Τομέα Περιστερίου - Νοτιοδυτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου.

ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Ελένη Ραπτοπούλου, Δημήτρης Τσιουμπρής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφου και μητέρας ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΩΤΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα, προσφέρουμε 500 ευρώ στο Κόμμα που στήριζε με όλες τις δυνάμεις της μέχρι το τέλος της ζωής της.

Για το παραπέρα δυνάμωμα του ΚΚΕ ώστε να αποκρούσει αποφασιστικά τις πολύμορφες επιθέσεις που δέχεται με στόχο να περιοριστούν το κύρος και η επιρροή του στους εργαζόμενους.

Γιάννης, Μιχάλης και Φώτης Χώτος

  • Στη μνήμη της ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΩΤΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, 120 ευρώ, μέσω ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Στράτος Φράγκου, Μαρία Γαβαλά

***

ΦΩΤΟ

Εντελώς αναπάντεχα, την Τρίτη 29/9/2020, «έφυγε» από τη ζωή η μαχήτρια του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ - ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ του Ηλία. Η κηδεία της έγινε την Παρασκευή 2/10 στον Αυλώνα Αττικής και ήταν πολιτική.

Γεννήθηκε στις Ανω Κλεινές Φλώρινας στις 8 Οκτώβρη του 1930. Οι παππούδες της ήταν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία. Σε ηλικία 16 ετών αντιμετώπισε την αγριότητα των πρώην συνεργατών των Γερμανών που, με τη στολή, αυτήν τη φορά, του κυβερνητικού στρατού, έκαψαν το σπίτι της, επειδή ο πατέρας της ήταν υπεύθυνος του ΕΑΜ στο χωριό κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Οι ΜΑΥδες είχαν κάνει τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες να τον δολοφονήσουν και τον ανάγκασαν να βγει ξανά στο βουνό. Ακολούθησε η υπόλοιπη οικογένεια, κάτω από την απειλή των όπλων του κυβερνητικού στρατού, με τη μητέρα και τα δύο μικρότερα αδέλφια της να καταλήγουν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας και την ίδια να εντάσσεται στην 11η Μεραρχία του ΔΣΕ παίρνοντας μέρος στις σκληρές μάχες σε Βίτσι και Γράμμο.

Μετά τη λήξη του Εμφυλίου περνάει στην Αλβανία και στη συνέχεια, με πλοίο, καταλήγει στην Οδησσό και από εκεί στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Στην Τασκένδη γνώρισε τον σύντροφό της, Βάιο Τσατσαλίδη, επίσης μαχητή του ΔΣΕ, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νίκο και τον Ηλία.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Με την επιστροφή τους στην πατρίδα αντιμετώπισαν την εχθρότητα και το κυνηγητό του αστικού καθεστώτος καθώς και αμέτρητες δυσκολίες μέχρι να καταφέρουν να ορθοποδήσουν ξανά.

Στη μνήμη της η οικογένεια του Ηλία Τσατσαλίδη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος στις 8 Οκτώβρη, από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα, σύζυγος και μητέρα, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ. Στο μυαλό και την καρδιά μας πάντα θα υπάρχει η εικόνα της αταλάντευτης μαχήτριας για την πραγματική ισότητα της γυναίκας στην κοινωνία, έτσι όπως την προτείνει το ΚΚΕ μέσα από τις θέσεις του.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Νίκος Κερασιώτης, τα παιδιά της Γιώργος και Δημήτρης και οι οικογένειές τους προσφέρουμε 250 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Τηλεπικοινωνιών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονιών ΜΙΛΤΙΑΔΗ (φωτ.) και ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ (φωτ.), από το θάνατο των οποίων συμπληρώνονται έξι χρόνια, καθώς και του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι κόρες τους Ελσα, Αγγελική, Πηνελόπη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ) ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗ προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Β΄ Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ, 60 ευρώ.

Ν. Ν.

***

ΦΩΤΟ

Ο Κώστας Αστερινός προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου, στη μνήμη του αγαπητού εξαδέλφου του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑΡΗ που απεβίωσε στις 30/07/2020 στους Γόννους Λαρίσης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΤΖΕΛΟΥ, που απεβίωσε στις 11/10/2018, αντί ετήσιου μνημοσύνου, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Στάθηκε πάντα πιστός και αταλάντευτος υποστηρικτής και υπερασπιστής των ιδεών και των θέσεων του κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του. Το αδάμαστο πνεύμα, η ευστροφία του μυαλού και η βαθιά ανθρωπιά του αποτελούν για μας παρακαταθήκη, φωτεινό παράδειγμα και οδηγό στα δαιδαλώδη μονοπάτια της ζωής μας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Η σύζυγος, ο γιος και οι εγγονές

***

ΦΩΤΟ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, όμως τα λόγια σου και το κουράγιο που μας έδινες για τη ζωή, θα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο για να έρθουν καλύτερες μέρες σαν αυτές που προσδοκούσες πάντα. Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΚΑΛΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Λογιστών.

Η γυναίκα του Διαλεχτή, οι κόρες του Γιώτα και Σοφία, οι γαμπροί του Χριστόφορος και Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Η σύντροφός του

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΣ. Η ζωή του ήταν άρρηκτα δεμένη με το ΚΚΕ και την πάλη για έναν κόσμο απελευθερωμένο από τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του, όταν βρέφος στην αγκαλιά της μάνας του, βρέθηκε μαζί της εξόριστος στη Γαύδο, μέχρι το τέλος, παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, πάντα πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Θα μας συντροφεύει στους αγώνες με το ήθος και τη σιγουριά του για την τελική νίκη του δίκιου της εργατικής τάξης.

ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΑΛΕΚΑ
ΜΠΕΝΑΤΟΥ ΑΛΕΚΑ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία και ο γιος του Νίκος προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και τους αγώνες ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ 50 ευρώ για τη μεγάλη προσπάθεια του Κόμματός μας να ολοκληρώσει τις εργασίες των νέων ιδιόκτητων γραφείων στη Χαλκίδα.

Π. Γ.

ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΤΖΕΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΤΖΕΛΟΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΨΑΚΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΨΑΚΟΥ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΧΩΤΟΥ
ΜΑΡΙΝΑ ΧΩΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΣ
Στη μνήμη του αγωνιστή Γιώργου Μπούρικα

Γιώργος Μπούρικας
Γιώργος Μπούρικας
Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΙΚΑ, που έδωσε για πολλά χρόνια τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ και «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η αδελφή του Αλεξάνδρα προσέφερε στο ΚΚΕ 20.000 ευρώ και στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 30.000 ευρώ.

Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Στη μνήμη της μητέρας μου ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΤΖΑΦΑΡΗ, πιστής οπαδού του ΚΚΕ η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 26/9/2020, και στη μνήμη του συζύγου της ΝΙΚΗΤΑ ΤΖΑΦΑΡΗ, που πέρασε δοκιμασίες, εξορίες, φυλακίσεις σε Μακρόνησο και Αη Στράτη, η οικογένειά της προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», που φιλοξενεί τη ζωντανή Ιστορία του Κόμματός μας.

Προσφορές

-- Προσφέρω μέσω ΚΟ ΟΤΕ το ποσό των 50 ευρώ για το Μνημείο του ΚΚΕ στη Μακρόνησο, ως ελάχιστη συμβολή και απάντηση ταυτόχρονα στον αντικομμουνισμό και τις επιθέσεις στο Κόμμα, που κρατάει ψηλά - 102 χρόνια τώρα - τη σημαία του αγώνα και πρωτοστατεί για το σοσιαλισμό, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Βαγγέλης Καλοφωτιάς

-- Για το Μνημείο της Μακρονήσου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10 ευρώ ο Γιώργος Μουρατίδης και 10 ευρώ ο Γιώργος Νεοκοσμίδης.

-- Ο σύντροφος Θανάσης Γκούλιος προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πυλαίας, σε απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ.

-- Η Βασιλική Αγόρου, που σπουδάζει και εργάζεται στο Λούτον της Αγγλίας, προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Αρτέμιδος - Σπάτων το ποσό των 50 ευρώ, σε απάντηση για το άδικο και εκδικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στο κόμμα της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση, κατ' εντολή της ΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ