ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 13 Αυγούστου 2020 η ΚΟΒ Υμηττού με τεράστια θλίψη αποχαιρέτησε τον σύντροφο ΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗ) ΨΗΜΜΕΝΟ, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, υπηρετώντας τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ για 75 χρόνια. Γεννήθηκε το 1929 στην Καρδίτσα. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το Σεπτέμβρη του 1944 κατετάγη στον εφεδρικό ΕΛΑΣ Καρδίτσας.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το Γενάρη του 1945. Το 1946 κατετάγη στον ΔΣΕ. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, το 1949, παρέμεινε στην ομάδα που είχε βασική αποστολή να κρατήσει τη φυσιογνωμία του αντάρτικου στο χώρο των Αγράφων και τη συγκέντρωση των ξεκομμένων ανταρτών. Την άνοιξη του 1950 πέρασε στις Λαϊκές Δημοκρατίες και εγκαταστάθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η ΚΟΒ Υμηττού είχε την τιμή να τον έχει στις γραμμές της από την ημέρα του επαναπατρισμού του μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Ως πρόεδρος του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για παραπάνω από 30 χρόνια, συνεισέφερε τα μέγιστα στη διάδοση της Ιστορίας της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Με συχνές επισκέψεις και ομιλίες σε σχολεία και με αφηγήσεις στο Κάστρο του Υμηττού, άφηνε παρακαταθήκη στις νέες γενιές.

Μνημόνευσε τους νεκρούς συντρόφους με την ανεκτίμητη συνεισφορά του στο «Μαρτυρολόγιο - Επεσαν για τη ζωή», της ΚΕ του ΚΚΕ, και με τα συγγραφικά του έργα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Με το παράδειγμά του, τη σεμνότητα, την ασύλληπτη ζωτικότητα και όρεξη για δουλειά, ενέπνεε, πέρα από τα κομματικά μέλη, τους μαθητές και τη νεολαία της περιοχής.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ προσφέρει 450 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Το δίκιο του αγώνα, πολλά σου στέρησε, μα η ζωή λεχώνα ελπίδες γέννησε. Τίποτα δεν πάει χαμένο, στη χαμένη σου ζωή, το όνειρό σου ανασταίνω, και το κάθε σου γιατί...». Στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μαμάς, γιαγιάς ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ που κλείνουν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε», δίνουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Παναγιώτης, Βασιλεία, Ναταλία, Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μάνας ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, από το Λουδία Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 12 χρόνια (18/10/2008), προσφέρω αντί μνημοσύνου 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λουδία, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δουλγερίδης Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Ο Κώστας Θεοδωρίδης προσφέρει, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ, μέσω ΤΕ Καρδίτσας, στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ.

  • Ο Κώστας Λευκαδίτης προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.
  • Συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αθήνας προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, σύμφωνα και με την επιθυμία της οικογένειάς του.

ΥΦΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΚΚΑ, αγωνιστή στη ζωή με ενεργή δράση στο λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, και στη μνήμη του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, ΓΙΩΡΓΗ ΛΑΚΚΑ, που «έφυγε» πολύ νωρίς από τη ζωή, πριν από 9 χρόνια, αφού πρώτα έδωσε με απίστευτη αξιοπρέπεια πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η οικογένειά τους προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ, για την κάλυψη του προστίμου που του επιβλήθηκε επειδή δεν αποκάλυψε τα ονόματα των ενισχυτών του.

Επίσης, η οικογένεια του Λ. Κ. προσφέρει, για τους ίδιους λόγους, 60 ευρώ στη μνήμη τους, μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφου και συντρόφισσας ΚΑΤΙΑΣ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, ιδρυτικού μέλους της ΕΙΝΑΠ, που «έφυγε» στις 14 Οκτώβρη 2016, προσφέρουμε 100 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος.

Ο άνδρας της Διονύσης Γρηγοράτος

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΠΕΤΑ, πιστού μέχρι τέλους στις αξίες και τις αρχές του ΚΚΕ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Σκιάθου 100 ευρώ.

Βάιος Καρπέτας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ όλοι εμείς οι σύντροφοι που σπουδάσαμε μαζί, που μεγαλώσαμε και ατσαλωθήκαμε μαζί στα πανεπιστημιακά έδρανα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, προσφέρουμε το ποσό των 880 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ σου, Μαράκι, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Το πλατύ σου χαμόγελο και η δύναμή σου θα μας συντροφεύουν στους αγώνες.

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ). Γεννήθηκε το 1918 στην Ανω Μουσουνίτσα Φωκίδας και από νωρίς στη ζωή του πάλεψε για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και στη συνέχεια συμμετείχε στην ΕΑΜική Αντίσταση μέσα από την ΟΠΛΑ. Πήρε μέρος στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και υπήρξε πολιτικός επίτροπος στη 2η Μεραρχία του ΔΣΕ. Μετά το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκε στις σοσιαλιστικές χώρες, όπου στη 12η Ολομέλεια (1968) εκλέχθηκε στο ΠΓ ως τακτικό μέλος. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος του, 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Βορείων.

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Η σύζυγος Παρθένα, οι κόρες και τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε τον σύντροφο ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟ. Αξιο τέκνο του Κόμματός μας, θαρραλέος αγωνιστής, πιστός έως το τέλος της ζωής του. Τον γνώρισα στο μακρινό 1975, στρατιώτες στο στρατόπεδο Καρατάσου, τεχνίτης αρμάτων ο Θανάσης, οδηγός αρμάτων εγώ. Γρήγορα γίναμε φίλοι και ανταμωθήκαμε αργότερα πολίτες στις συγκεντρώσεις και πορείες του Κόμματος. Προς τιμήν του προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ο σύντροφος Αθανασάκης Δημήτριος

  • Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ σύντροφοι από την ΚΟΒ Κηπούπολης - Χρυσούπολης Περιστερίου προσφέρουν 210 ευρώ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ, του ακούραστου μαχητή των αγώνων του Κόμματος για καλύτερη ζωή των φτωχών και των αδικημένων, προσφέρω 20 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη». Καλό ταξίδι, σύντροφε.

Γιάννης Κ. Φέτσης

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του Μακρονησιώτη πατέρα μου ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και των θείων μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, επίσης Μακρονησιώτη, και ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ, τιμημένης νεκρής του ΔΣΕ, από τη Μεσορράχη Σερρών, προσφέρω μέσω ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του πατέρα του, ο Βαγγέλης Καλύβας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Σαρωνικού ως ενίσχυση για το Μνημείο της Μακρονήσου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας ΛΙΟΝΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτσου). Η οικογένειά του και η οικογένεια της αδερφής του προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ. Τα χρήματα θα δοθούν για την Οικονομική Εξόρμηση και την ολοκλήρωση του Μνημείου της Μακρονήσου, τόπου εξορίας του αγαπημένου μας πατέρα και παππού Γεωργίου Λιόντου.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ, που «έφυγε» στις 14 Οκτώβρη 2010. Πέρασαν για μας δέκα μαύρα χρόνια που έχεις «φύγει» από κοντά μας, δεν λείπεις όμως ούτε στιγμή από τη σκέψη και την καρδιά μας.

Ο σύντροφος της ζωής σου Κανελλόπουλος Δημήτρης προσφέρω στο Κόμμα 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας της ΤΟ Νοτιοδυτικών - Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Με τον ΣΤΑΥΡΟ ΒΑΡΟΥΤΣΗ είχαμε συνεργαστεί τόσο όταν διηύθυνε τα περιοδικά «Προβλήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και στη συνέχεια «Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία» από το 1984 μέχρι το 1990 περίπου, όσο και στην Επιτροπή Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της ΚΕ γύρω στα 2000 - 2001 της οποίας ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος. Η Επιτροπή διευθυνόταν από τον επίσης άξιο σύντροφο Γιάννη Ποσοτίδη.

Και στις δύο περιπτώσεις είχε παραχθεί πολλή και σημαντική εργασία από μέλη και φίλους του Κόμματος. Στις συνεδριάσεις έμπαιναν όλα στο τραπέζι, χωρίς εξαιρέσεις ή περιορισμούς, οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και η συμβολή του Σταύρου καθοριστική. Υπενθύμιζε στον καθένα μας σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα όχι μόνο τις θέσεις του Κόμματος, αλλά και τα βασικά μαρξιστικά πλαίσια. Το αποτέλεσμα ήταν κατά τη γνώμη μου άριστο, εντελώς μέσα στα αυστηρά πλαίσια του μαρξισμού και στην κομματική γραμμή την οποία εξειδικεύαμε σε κάθε επιμέρους περίπτωση. Ο Σταύρος ήταν, όπως και άλλοι σύντροφοι (θα πρέπει εδώ να αναφέρω τον Λεων. Αυδή και τον Βασίλη Εφραιμίδη), ανοιχτό μυαλό, χωρίς αγκυλώσεις αλλά χωρίς απολύτως καμία έκπτωση στον μαρξισμό και το Κόμμα, πραγματικό στέλεχος που τιμούσε αυτό το αξίωμα. Η δουλειά μου στο Κόμμα κάτω από την καθοδήγησή του ήταν πολύ εποικοδομητική, ουσιαστικά κομματική διδασκαλία, και του χρωστάω πολλά γι' αυτό. Πραγματικά αξέχαστος σύντροφος.

ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΕΝΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΕΝΟΣ
Γιώργος Σαρηγιάννης

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ, γενικού γραμματέα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ενωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων), που «έφυγε» από κοντά μας τόσο πρόωρα, οι παρακάτω συνάδελφοι συνταξιούχοι, μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ προσφέρουν αντί για στεφάνι, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, το ποσό των 1.470 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Οι Αυγερινός Κώστας, Σαρηγιάννης Γιώργος και Χόνδρος Θωμάς προσέφεραν 270 ευρώ.

Οι Αγγελόπουλος Αγγελος, Βασιλείου Φίλιππος, Βασιλείου (Γιαννούλη) Χαρίκλεια, Γαβρά - Κόττα Δέσποινα, Ζιώγας Χαράλαμπος, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Κουράντης Σωτήριος, Λυγιαζής Κωνσταντίνος, Μαργάρας Βασίλειος, Οικονόμου Αλίκη, Πάγκαλος Αναστάσιος, Παινέσης Κωνσταντίνος, Παλούμπα Ιωάννα, Σπυροπούλου Δανάη, Στεφανάτος Χρήστος, Στραβοπόδης Αθανάσιος, Τζαμουράνης Ηλίας, Τσουραμάνης Αθανάσιος, 890 ευρώ.

Οι Βασιλείου Θωμάς, Ζαχαριάδου Βάνα, Ιορδανίδης Δημοσθένης, Καραγιώργος Ευάγγελος, Καστραντάς Γεώργιος, Κεφαλάς Δημήτριος, Κοκορέλης Ελευθέριος, Κορρές Ευάγγελος, Κούρτης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Δημήτριος, Λεμπέσης Χρήστος, Μπλέτα Αφροδίτη, Τσουρουνάκης Γιάννης, Φαναράς Δημήτριος έδωσαν 310 ευρώ.

Εκτός των παραπάνω, 25 ακόμα συνάδελφοι έδωσαν 932 ευρώ. Συνολικό ποσό 2.402 ευρώ το οποίο θα δοθεί στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, της οποίας ο Σταύρος Βαρουτσής ήταν μέλος.

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
***

ΦΩΤΟ

Είναι τιμή να σε έχει αναθρέψει ένας άνθρωπος σαν την συντρόφισσα ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Ενας άνθρωπος που ανήκει στη μεγάλη και ηρωική γενιά των κομμουνιστριών που όλη τους η ζωή ήταν ένα με τον αγώνα. Που πέρασε απίστευτες στερήσεις, κακουχίες, εξορίες για την πρωτοπόρα κομμουνιστική της δράση κι όμως έμαθε να τις αντιμετωπίζει παλικαρίσια και με περίσσιο χιούμορ. Μας έμαθε ότι η ζωή της προσφοράς στην τάξη μας, στο Κόμμα μας, είναι η πιο γεμάτη κι όμορφη ζωή. Και σε αυτήν την προσφορά, ως απαρέγκλιτο κομμάτι έβλεπε πάντα την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Τιμώντας το παράδειγμά της, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ. Με την υπόσχεση πως η σπορά μένει.

Οι εγγονές της, Στεφανία και Ιωάννα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ και της ΦΑΚΑΡΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑΣ, Ικαριωτισσών φίλων και συντροφισσών που στάθηκαν όρθιες στη θύελλα της Ικαρίας, και της συντρόφισσας ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ανω Κορυδαλλού το ποσό των 150 ευρώ για ενίσχυση του Κόμματος που τις ανέδειξε.

Οικογένεια Εμυς και Κώστα Φάκαρου

***

ΦΩΤΟ 5

Σε λίγες μέρες κλείνουν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύζυγος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ, που πάντα θα θυμάμαι. Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΜΑΡΘΑΣ ΚΟΣΜΙΔΟΥ, ΗΛΙΑ και ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
Ελισάβετ Γούλα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (Αεροπόρου) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ προσφέρουμε ενίσχυση στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Λάκης - Εφη

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ. Εντάχθηκε από νέος στο συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο των οδηγών φορτηγών. Με τη δράση και την αγωνιστικότητά του κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, οι οποίοι στη δεκαετία του '80 τον εκλέγουν πρόεδρο του σωματείου. Την ίδια περίοδο γίνεται μέλος του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Οδηγών Φορτηγών.

Στη θητεία του ως μέλους του ΔΣ και προέδρου του Σωματείου και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου του Πειραιά με τις ταξικές δυνάμεις, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την οργάνωση και την ανάπτυξη του κλάδου των οδηγών, με πολλές νίκες και κατακτήσεις. Το ίδιο ακούραστος ήταν και στο κίνημα των συνταξιούχων.

Τον διέκριναν και στην κομματική του ζωή το πείσμα, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, η υπομονή και η επιμονή για την υλοποίηση των στόχων της ΚΟΒ.

Στη μνήμη του συντρόφου Αγγελου Μενεγάτου η ΚΟΒ Αμφιάλης συγκέντρωσε 300 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Οκτώβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ.

Γεννήθηκε στα Ιμερα Κοζάνης το 1927 από γονείς πρόσφυγες. Το φθινόπωρο του 1943, σε ηλικία 16 ετών, βγήκε στο βουνό και πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ παλεύοντας παράλληλα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για έναν ανθρώπινο και δίκαιο κόσμο.

Σε ηλικία 18 ετών, μετά την παράδοση των όπλων, τον συνέλαβαν. Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης. Πέρασε μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Αίγινας, την εξορία της Γυάρου, με το κεφάλι ψηλά, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματος. Αποφυλακίστηκε από τα Τρίκαλα το 1964.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Εζησε και έκανε την οικογένειά του στη Βέροια, δίνοντας όλες τις κοινωνικές και πολιτικές μάχες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ έχοντας συμπληρώσει, μέχρι το θάνατό του, 70 χρόνια ως μέλος του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ανατ. Θεσσαλονίκης.

***

Στη μνήμη της συντρόφου μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΪΛΟΓΛΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η οικογένειά της


ΒΟΥΛΑ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ) ΚΑΡΑΤΖΑ
ΒΟΥΛΑ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ) ΚΑΡΑΤΖΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΖΑΚΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΖΑΚΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

ΛΕΜΟΝΙΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΛΕΜΟΝΙΑ ΦΑΚΑΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΜΑΡΘΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ
ΜΑΡΘΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ

ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΚΚΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΚΚΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΝΤΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ