ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Οχι στις μειώσεις μισθών στους μουσικούς του Εθνικού Θεάτρου

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού ζητά να φέρει άμεσα νέες συμβάσεις για τους εργαζόμενους μουσικούς του Εθνικού Θεάτρου, αντίστοιχες με τις συμβάσεις των υπόλοιπων συντελεστών των παραστάσεων, χωρίς καμία μείωση, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και να πάρει θέση στην προσπάθεια παρέμβασης στη συνδικαλιστική δράση των σωματείων του κλάδου, που κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο ΠΜΣ, «στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκονται οι καλλιτέχνες της χώρας μας ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα θλιβερό γεγονός. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής που διορίσατε στο Εθνικό Θέατρο έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσει τον κρατικό προϋπολογισμό περικόπτοντας αμοιβές από τους ολιγάριθμους μουσικούς των παραστάσεων του Θεάτρου, που θα δουλέψουν σε αυτό για λίγους μήνες. Αυτό μάλιστα το κάνει χωρίς καμία συναίσθηση του ρόλου του, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή πίεσης. Φτάνει στο σημείο να υποδεικνύει στους εργαζόμενους ποιοι συνδικαλιστές τούς εκπροσωπούν και ποια γραμμή και περιεχόμενο πρέπει να έχουν τα σωματεία του κλάδου μας για να συνομιλήσει μαζί τους. Απόδειξη της αντίληψής του είναι ότι εδώ και βδομάδες αρνείται να δεχτεί ή έστω να απαντήσει στα αιτήματα του σωματείου μας, γιατί διαφωνεί με τη γραμμή που ακολουθούμε. Συγχρόνως, προσπαθεί να φέρει σε αντίθεση διαφορετικά σωματεία του κλάδου μας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς που διαδίδει στους εργαζόμενους του Θεάτρου που διεκδικούν.

Κυρία υπουργέ, είναι προκλητικό να επικαλείστε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να "βρείτε" τους καλλιτέχνες και να τους ενισχύσετε, και όταν αυτοί εργάζονται στις δομές που εσείς εποπτεύετε, να τους μειώνετε τους μισθούς που παίρνουν για λίγους μήνες. Οταν η κυβέρνησή σας προχωρά σε μειώσεις 20% στις αμοιβές των εργαζομένων του Κρατικού Θεάτρου, "κλείνει το μάτι" στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα να πάνε ακόμα παρακάτω τις αμοιβές μας».

ΣΕΘΕΑ
Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών

«Να αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών για τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν το διάστημα 21 Σεπτέμβρη έως 4 Οκτώβρη, ως οιονεί δεδουλευμένες, με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ στα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης, ύστερα από τη νέα αναστολή στους χώρους δουλειάς», ζητά με ανοιχτή επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ).

Παράλληλα καταγγέλλει τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου, του οποίου η πρόεδρος «δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι "δεν δικαιούνται αποζημίωση, καθώς δεν εργάστηκαν", λες και με ευθύνη των εργαζομένων ακυρώθηκαν οι παραστάσεις, καθώς και ότι "το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου πήρε απόφαση ομόφωνα να μην κάνει καμία ενέργεια για τους εργαζόμενους, γιατί δεν είναι μέλη του σωματείου"».

Το ΣΕΘΕΑ καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό σωματείο και να παλέψουν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΕΛΑΪΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΕΛΑΪΔΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΚΥΡΙΑΚΗΣ Νικολάου ΚΕΛΑΪΔΗ, το γένος Κατσανδρή, που σήμερα 5 Νοέμβρη συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Ο σύζυγος Νίκος Κελαϊδής, τα παιδιά Νίκος, Μιχάλης, Ιλιάνα

***

Στη μνήμη της γνήσιας λαϊκής αγωνίστριας ΒΑΛΤΣΙΑΝΗ ΣΟΦΙΑΣ, που έδινε πόρτα πόρτα την «κόκκινη» εφημερίδα σε κάθε σπίτι του χωριού της, ο γιος της Χρήστος προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

***

ΦΩΤΟ

Η σ. Ε. Τ. προσφέρει στο Κόμμα 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καθαριστριών, στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

Νίκη Βεντούρα

***

ΦΩΤΟ

Στον σύντροφο, συνάδελφο και φίλο ΣΤΑΥΡΟ ΒΑΡΟΥΤΣΗ, σεμνό και πείσμονα της ακούραστης δουλειάς, από «πάντα», αρχίζοντας από «εκείνα», τα πρώτα νεανικά μας χρόνια, μετά στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην «Πανεπιστημονική» Μηχανικών και - συνταξιούχοι πια - στην «Πανεπιστημονική» Συνταξιούχων, στην ΠΕΤΟΜ και στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, μέχρι την ύστατη στιγμή, που βρεθήκαμε πλάι πλάι στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», λίγο πριν «φύγει», αναπάντεχα τραγουδώντας τη Διεθνή με τις γροθιές μας ψηλά και σφιχτά... ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Τιμώντας τη μνήμη του συνεπούς και συγκροτημένου κομμουνιστή - αγωνιστή, για τα «μικρά» - καθημερινά και για τα «μεγάλα», την ανώτερη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω 100 ευρώ, μικρή συνεισφορά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής.

Γιάννης Παπαγιάννης

ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΗΔΕΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ Δημ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ. Ολα τα χρόνια πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στις Οργανώσεις των Δικηγόρων. Ακούραστος, αταλάντευτος μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές του Κόμματος. Πρόσφερε με την επιστημονική του κατάρτιση και τις νομικές του γνώσεις στην υπεράσπιση δεκάδων υποθέσεων, ποινικών και αστικών, σε όλα τα δικαστήρια.

Τον αποχαιρετούμε αύριο Παρασκευή 6 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο. Η κηδεία θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων η επιθυμία του ήταν να δοθούν τα χρήματα για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», που ήταν καθημερινός του σύντροφος.

Ο Γιάννης Κουλουρούδης προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ αντί στεφάνου, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (1941)

Καλαίσθητο, με ενδιαφέρουσες αναφορές σε σημαντικά γεγονότα από την ηρωική δράση του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τη ναζιστική κατοχή, κυκλοφόρησε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 διατίθεται ήδη και μπορούν να το προμηθευτούν οι φίλοι και συναγωνιστές από τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον Αρεως, τηλ. 210.8222.952) και από τα κατά τόπους παραρτήματά μας σε όλη την Ελλάδα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε το 1934 στον Πύργο Τριφυλλίας Μεσσηνίας από οικογένεια κομμουνιστών.

Τα ανίψια, οι φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι

Συλλυπητήρια

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Θόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής, για το θάνατο της μητέρας του.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Νίκου Μαρνά

Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ και οι ΚΟΒ του Κορυδαλλού αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη τον συναγωνιστή Νίκο Μαρνά. Εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατό του στους γονείς του, σύντροφο Παύλο και Μαρία, στον αδελφό του, σύντροφο Κώστα, στην γυναίκα του Ζωή και σε όλη την οικογένεια.

Τα συλλυπητήριά της εκφράζουν επίσης η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ και η Κομματική Οργάνωση ΕΑΒ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ