ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2020

Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2020.

Η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 41,04%, από το τρίτο ακόμη «κλείσιμο». Ενα πρώτο βήμα, που αποτυπώνει τις δυνατότητες ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας.

H Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας, να συμβάλουν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2020.

Να δώσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση αυτήν τη μάχη για την υπερκάλυψη των στόχων μας.

Με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19 και της νέας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας και διεθνώς, η φετινή Οικονομική Εξόρμηση παίρνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Απαιτεί μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών μας, βελτίωση της ικανότητάς μας να δουλεύουμε και στις δύσκολες συνθήκες, να απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, παλεύοντας καθημερινά για το δίκιο του αγώνα μας.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία σήμερα, που μπαίνει σε νέα φάση η συνολικότερη επίθεση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενώ εντείνονται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή, σε μια περίοδο που το Κόμμα μας δέχτηκε άλλη μια επίθεση στα οικονομικά του.

«

Οπλα» στη μάχη αυτή είναι το μαζικό και μαχητικό άνοιγμα, η θαρρετή συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, η δραστηριοποίηση οπαδών στο πλάι των ΚΟΒ, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν το κάλεσμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά στα λαϊκά στρώματα, και προφανώς η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις.

Τα παραδείγματα από τα πρώτα «κλεισίματα» άλλωστε επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που «έκοψαν» κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν «χρεώσει» με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να «κυνηγήσουν» με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης. Μια διαδικασία δηλαδή που ενισχύει την αυταπάρνηση, τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και την ατομική ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος μπροστά στη μάχη.

Η Οικονομική Εξόρμηση είναι ευκαιρία για επικοινωνία με χιλιάδες νέους εργαζόμενους, για να ανέβει η συσπείρωση λαϊκού κόσμου γύρω από το Κόμμα, για να στρατευτούν νέες δυνάμεις με το κάλεσμα της αντεπίθεσης που απευθύνουμε. Ενα κάλεσμα από το οποίο δεν περισσεύει κανείς άνθρωπος του μεροκάματου, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και νεολαίος. Κάνουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση του κινήματος, που θέλουν να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αντικομμουνισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή, την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ολων εκείνων που εκτιμούν το Κόμμα για την προσήλωσή του στο λαϊκό δίκιο.

Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα δυναμώνει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώνας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση. Θα ενισχύεται η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Οι επόμενες βδομάδες να σημαδευτούν από ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στο λαό, με το κουπόνι στο χέρι!

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να μετράμε συγκεκριμένα βήματα σε μια σειρά από σοβαρούς κομματικούς δείκτες: Μεγαλύτερη και πιο δραστήρια συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στη ζωή και τη δράση των Οργανώσεων, συσπείρωση ευρύτερου κόσμου, στράτευση οπαδών και φίλων, αύξηση της κυκλοφορίας και καλύτερη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», κάλυψη των πλάνων στρατολογίας και οικοδόμησης και, βεβαίως, γερά οικονομικά, για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας υπέρ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Ολα τα παραπάνω προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία που αποκτά η Οικονομική Εξόρμηση, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το Κόμμα μας ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο όλα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ως Κόμματος Νέου Τύπου, να αυξηθεί η ικανότητά του να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία «παντός καιρού». Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ' τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα. Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος και τεχνικός εξοπλισμός.

Για τη 2η Οργάνωση: Τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος.

Για την 3η Οργάνωση: Τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Νοέμβρης 2020

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 41,04% η κάλυψη του πλάνου στο τρίτο «κλείσιμο»

Τη τρίτη βδομάδα διανύει η μεγάλη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που δίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας, αν και προσαρμοσμένα με βάση τις εξελίξεις της πανδημίας, το άνοιγμα με το κουπόνι.

Η κάλυψη του πλάνου του Κόμματος μετά το τρίτο πανελλαδικό «κλείσιμο» φτάνει στο 41,04%, προσθέτοντας ποσοστό 6,38% σε σχέση με το προηγούμενο «κλείσιμο».

Εντείνοντας τις προσπάθειες, τόσο σε ό,τι αφορά τον καλό σχεδιασμό, όσο και στην πρόβλεψη των δυσκολιών που φέρνουν ο περιορισμός των μετακινήσεων και το χτύπημα που δέχεται το εργατικό - λαϊκό εισόδημα από την κρίση, οι Οργανώσεις παίρνουν πρόσθετα μέτρα για την επιτυχία της μάχης. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται και το ημερολόγιο «Κόκκινες Πινελιές» του ΚΚΕ για το 2021, το οποίο ήδη διακινείται αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την ΚΟ Εξωτερικού να διατηρεί για μια ακόμα βδομάδα με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη θέση, έχοντας φτάσει στο 72,53%.

Στη δεύτερη θέση - με το μεγαλύτερο ποσοστιαίο «άλμα», 9,44%, για δεύτερη συνεχή βδομάδα - βρίσκεται πλέον η ΚΟ Αιγαίου που με 47,34% άφησε πίσω και την ΚΟ Θεσσαλίας, η οποία όμως ακολουθεί κατά πόδας με 46,85%. Τέταρτη και αυτή τη βδομάδα η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 42,78%, διευρύνοντας ελάχιστα την οριακή διαφορά της από την ΚΟ Αττικής που ακολουθεί με 41,06%.

Ακολουθούν οι: ΚΟ Πελοποννήσου με 39,84%, ΚΟ Κρήτης με 38,84%, ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 38,05%, η ΚΟ Ηπείρου με 37,21%, η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 35,96%, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 33,42% και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 30,65%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 40,34%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 61,27% και η ΚΟΒ του «902» στο 38%.

Αμεση απάντηση στο όργιο καταστολής

Η Τομεακή Οργάνωση Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων αγώνα και θυσιών του ηρωικού ΚΚΕ, και ως πρώτη απάντηση στο όργιο καταστολής και αυταρχισμού ενάντια σε μέλη του Κόμματος, σε μέλη ΔΣ σωματείων και άλλων φορέων, οι οποίοι με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση συναθροίσεων της κυβέρνησης με πρόσχημα την πανδημία, συγκέντρωσε χτες 17/11 από δεκάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του το ποσό των 500 ευρώ, για να τα δώσει στο Κόμμα της εργατικής τάξης. Και τονίζει ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς, απέναντι στη στυγνή δικτατορία των μονοπωλίων και του αστικού κράτους, τον αγώνα για μια κοινωνία με εξασφαλισμένη την υγεία, την προκοπή, τα δικαιώματα του λαού, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για το Σοσιαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ