ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΟ
Μονόδρομος η ανάκαμψη

Με τις συνεχόμενες ήττες του τελευταίου διαστήματος να τον έχουν αφήσει πολύ πίσω στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας (έστω και με δύο αγώνες λιγότερους), ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για άμεση επιστροφή στις νίκες και απόψε αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στη Βιτόρια για τη 10η αγωνιστική (21.30 - Novasports 2).

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι «πράσινοι» είναι ότι φέτος έχουν ήδη 5 ήττες σε 7 αγώνες - το χειρότερό τους ξεκίνημα στη διοργάνωση. Ελαφρυντικά υπάρχουν μεν, με τις πολλές και διάφορες φετινές ιδιαιτερότητες, όπως και να 'χει όμως το κλίμα στο «Τριφύλλι» είναι βαρύ και η νίκη απόψε στη Χώρα των Βάσκων μονόδρομος, προκειμένου να αρχίσει να αναστρέφει την εις βάρος του κατάσταση.

Μιλώντας για τη νέα δοκιμασία, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας στάθηκε ιδιαίτερα στα λάθη που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο ματς με τη Βαλένθια και κόστισαν την ήττα με 95-83. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι καλύτερη απόψε κόντρα στη Μπασκόνια, έναν αντίπαλο ιδιαίτερα ποιοτικό, όπως είπε. Ως σημαντικότερα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός για να φύγει με τη νίκη, εντόπισε τον έλεγχο του ρυθμού και υψηλό βαθμό συγκέντρωσης των παικτών.

Αναμονή για τα τεστ στον Ολυμπιακό

Τα αποτελέσματα επαναληπτικών τεστ Covid-19 περιμένουν στον Ολυμπιακό, με την ελπίδα να βγουν αρνητικά και να επιστρέψει η ομάδα στις προπονήσεις. Τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν στους «ερυθρόλευκους» 4 κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα και να αναβληθούν οι εκτός έδρας αγώνες τους για την Ευρωλίγκα με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα και τη Βιλερμπάν.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Χίμκι - Εφές (19.00 - Novasports 1), Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.30 - Novasports 1).
Να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπασκόνια

Eurokinissi Sports

Να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπασκόνια
ΤΕΝΙΣ - ΑΤP FINALS
Κόντρα στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

Eurokinissi Sports

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο τουρνουά ATP Finals, με επόμενο αντίπαλο απόψε τον Ράφα Ναδάλ για την 3η και αγωνιστική του ομίλου τους (22.00 - Cosmote Sport 6). Στην «Arena 02» του Λονδίνου, ο Ελληνας τενίστας στοχεύει στην πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης - πρωταθλήματος ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της χρονιάς, με εμπόδιο το πιο δύσκολο μέχρι τώρα, έναν από τους σπουδαιότερους τενίστες όλων των εποχών.

Τσιτσιπάς και Ναδάλ τίθενται αντιμέτωποι για 7η φορά συνολικά, με τον Ισπανό να κυριαρχεί στις προηγούμενες αναμετρήσεις, έχοντας πέντε νίκες έναντι μόλις μίας του Τσιτσιπά. Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν μεταξύ τους ήταν στο περσινό ATP Finals, πάλι για την 3η αγωνιστική, με τον Ναδάλ να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ αλλά στο τέλος τον Τσιτσιπά να κατακτά το τρόπαιο.

Φέτος ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με ήττα από τον Τιμ με 2-1, συνέχισε όμως με νίκη με το ίδιο σκορ επί του Ρούμπλεφ, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του για πρόκριση. Από τον όμιλο του Ελληνα τενίστα έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά ο Τιμ, με δύο νίκες, επί των Ρούμπλεφ και Ναδάλ. Οταν συμπληρωθεί η τετράδα, οι ημιτελικοί θα γίνουν το Σάββατο 21/11 και ο τελικός την Κυριακή 22/11.

SUPER LEAGUE 1
Θετικοί στον ιό Χασάν - Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό

Σημαντικό διπλό πρόβλημα, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην επανέναρξη της Super League 1 το Σάββατο 21/11, προέκυψε στον Ολυμπιακό με την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού στους Χασάν και Ελ Αραμπί, δηλαδή στους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες του στην επίθεση. Εκτός από το ντέρμπι θα χάσουν και τον κρίσιμο αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, καθιστώντας ακόμα πιο σημαντική την απώλεια για τους «ερυθρόλευκους», χώρια βέβαια άλλους παίκτες που μπορεί επίσης να βρεθούν θετικοί και να τεθούν εκτός μάχης 0 θυμίζουμε άλλωστε ότι 6 κρούσματα σε μια ομάδα σημαίνουν αναβολή του επόμενου αγώνα.

Το θετικό τεστ του Χασάν ανακοινώθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου, καθώς ο παίκτης είχε ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας για τον αγώνα με το Τόγκο. Ακολούθησε ο Ελ Αραμπί, που τις τελευταίες μέρες υπέφερε από γαστρεντερίτιδα και τελικά βρέθηκε κι αυτός θετικός στον ιό, προκαλώντας έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για τον τεχνικό του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς.

Παναθηναϊκός: Τα προβλήματα ενόψει ντέρμπι συνεχίζονται και στον άλλο «αιώνιο»: Οριστικά δεν θα αγωνιστεί ο Βέλεθ, που δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του στη μέση και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Πούγγουρα, παρότι συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση.

ΑΕΚ: Ελπίδες να αγωνιστεί στον προσεχή αγώνα της ΑΕΚ με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα συγκεντρώνει ο βασικός τερματοφύλακας της «Ενωσης», Τσιντώτας, παρά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο του χεριού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός της ομάδας Μάσιμο Καρέρα δεν σκοπεύει να ρισκάρει τη συμμετοχή του Λιβάγια, εφόσον κριθεί ότι ο παίκτης δεν έχει επανέλθει σε πλήρη ετοιμότητα μετά τον τραυματισμό του.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Συνεχίζει αήττητη η ΑΕΚ

Αν και πολύ πιο δύσκολα απ' όσο αναμενόταν, η ΑΕΚ νίκησε και τη Σολέ, με 83-81 στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του FIBA Champions League, και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή του 3ου ομίλου με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16».

Απέναντι στη γαλλική ομάδα η «Ενωση» για άλλη μια φορά εμφάνισε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά με ήττα, την απέφυγε όμως χάρη στους 21 πόντους του Μορέιρα και την καθοριστική συμβολή του Λοτζέσκι σε κρίσιμα σημεία στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το κακό νέο για την ΑΕΚ ήταν ο τραυματισμός του Σλότερ στο γόνατο, που τον οδηγεί σε αρθροσκόπηση και εκτός δράσης για 4 βδομάδες.

Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου για την 3η αγωνιστική, η Τσμόκι Μινσκ πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη 79-69 επί της Χάποελ Χολόν.

Η βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου: ΑΕΚ 6, Τσμόκι 5, Χάποελ 4, Σολέ 3.

BASKET LEAGUE
Πρώτη νίκη ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League πήρε ο ΠΑΟΚ, με 83-65 επί του Λαυρίου στην Πυλαία, σε εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στους 4 βαθμούς με έναν αγώνα λιγότερο, ενώ το Λαύριο έμεινε στους 2, με δύο αγώνες λιγότερους. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη, με πρωταγωνιστές τους Μαργαρίτη (13 πόντοι) και Τσαλμπούρη (12 π.), δεν άφησαν περιθώρια στο Λαύριο.

Αναβάλλεται το Λάρισα - Αρης

Αναβολών συνέχεια στην 5η αγωνιστική της Basket League (21-22/11), καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ δεν θα γίνει ο προγραμματισμένος αγώνας μεταξύ Λάρισας και Αρη, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

UEFA NATIONS LEAGUE
Ισπανική επέλαση, γερμανικό «σκόρπισμα»

Ενα από τα πιο «ηχηρά» αποτελέσματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σημειώθηκε στο Nations League, όπου η Ισπανία συνέτριψε 6-0 τη Γερμανία για την 6η και τελευταία αγωνιστική «σκόρπισε» τη Γερμανία επικρατώντας με 6-0 σε παιχνίδι για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου της 1ης κατηγορίας. Πρόκειται για τη βαρύτερη ήττα της Εθνικής Γερμανίας σε επίσημο αγώνα και για τη δεύτερη φορά που δέχεται 6 γκολ σε ένα ματς, μετά το 6-3 από τη Γαλλία στο Μουντιάλ του 1958. Από την άλλη η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να βάλει 6 γκολ σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς το έχει κάνει και απέναντι στην Αργεντινή.

Στον αγώνα στη Σεβίλη οι Γερμανοί προβλημάτισαν ιδιαίτερα, ενώ οι «Φούριας Ρόχας» ήταν καταιγιστικοί και προηγήθηκαν 3-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ: Μοράτα 17', Φεράν Τόρες 33', 55', 72', Ρόντρι 38', Ογιαρθάμπαλ 89'. Χάρη στη νίκη της η Ισπανία τερμάτισε 1η στον 4ο όμιλο και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της 1ης κατηγορίας, όπου βρίσκεται ήδη και η Γαλλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ