ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
H πιο δύσκολη επόμενη μέρα

INTIME SPORTS

Στον βασικό στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ στρέφεται πλέον η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την αποτυχία της να καταλάβει την 1η θέση στον 4ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League και να ανέβει στην 2η κατηγορία. Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ στην τελευταία αγωνιστική, τερμάτισε 2η και η άνοδος πήγε στους Σλοβένους. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η ελληνική ομάδα δεν καταφέρνει να υλοποιήσει το στόχο της στη διοργάνωση, καθώς πέρυσι είχε υποβιβαστεί από τη 2η κατηγορία.

Για «γλυκόπικρη γεύση» που άφησε στην Εθνική η παρουσία της στη φετινή διοργάνωση έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ, καθώς - όπως είπε - υπάρχει μεν απογοήτευση που δεν ήρθε η άνοδος, αλλά και ικανοποίηση για τις εμφανίσεις της ομάδας. Για να δικαιολογήσει την αποτυχία ο Ολλανδός κόουτς στάθηκε στο σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία φάσεων, εν συνεχεία όμως εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας, λόγω των πολλών νεαρών παικτών που εντάχθηκαν στην Εθνική, παρουσιάζοντας βελτίωση αλλά και όρεξη για δουλειά από εδώ και στο εξής, ενώ εκτίμησε ότι οι επιτυχίες θα έρθουν για την αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

  • Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου για την τελευταία αγωνιστική, το Κόσοβο νίκησε 1-0 τη Μολδαβία.
  • Η τελική βαθμολογία: Σλοβενία 14, Ελλάδα 12, Κόσοβο 5, Μολδαβία 1.
Σε καλύτερη θέση ενόψει προκριματικών Μουντιάλ

Παρά τη μη επίτευξη του στόχου για άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League, η Εθνική αποκόμισε κάτι θετικό από την παρουσία της φέτος στη διοργάνωση: Χάρη στη βαθμολογική συγκομιδή της και σε συνδυασμό με ευνοϊκά γι' αυτήν αποτελέσματα σε άλλους ομίλους, ανέβηκε από το 4ο στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας των Εθνικών ομάδων που θα μπουν στην κλήρωση στις 7/12 για τον καταρτισμό των ευρωπαϊκών ομίλων της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ 2022, κι έτσι αναμένεται να έχει σχετικά πιο ευνοϊκή κλήρωση σε σχέση με τις τελευταίες φορές.

SUPER LEAGUE 2 - FOOTBALL LEAGUE
Παραμένει στον «αέρα» η έναρξη

Στον «αέρα» εξακολουθούν να παραμένουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League αφού ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία έναρξης και ενώ έχουμε φθάσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Μάλιστα, σε πρόσφατη επιστολή τους οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας ενημέρωσαν ανοιχτά πλέον για τον κίνδυνο ακόμα και ματαίωσης του πρωταθλήματος εάν δεν αρχίσει άμεσα. Στις αρχές της βδομάδας οι ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League, με τη συνδρομή της ΕΠΟ, της Super League 1 και του συνδέσμου των παικτών ΠΣΑΠ, απέστειλαν επιστολή στους αρμοδίους της κυβέρνησης ζητώντας την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων. Σε αυτή γινόταν αναφορά στα προβλήματα που ήδη έχουν συσσωρευτεί σε ομάδες και παίκτες από την πολύμηνη αγωνιστική απραξία. Σημειώνεται πως και στα δύο πρωταθλήματα αγωνιστική δράση έχει να υπάρξει από τα μέσα του περασμένου Μάρτη, όταν και διακόπηκε οριστικά η περσινή σεζόν. Παράλληλα στην επιστολή η Super League 2 και η Football League γνωστοποιούσαν τη δυνατότητά τους να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί μετά τα νέα δεδομένα και την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΦΩΤΟ

Προσφέρουμε 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ που με τη στάση του τη μέρα του Πολυτεχνείου αλλά και όλη του την ιστορική διαδρομή τιμά ανθρώπους όπως τον αείμνηστο αγαπημένο συνάδελφο ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΦΙΑΤΗ.

Οι καθηγητές του Λυκείου Ν. Περάμου Αττικής, Προκόπης Ψάλτης, Αγγελική Πεχλιβάνη

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Μιχάλης Μαύρος προσφέρει στο Κόμμα 200 ευρώ στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω ΚΟΒ Ανδρου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Με θλίψη πληροφορήθηκα, χτες, το θάνατο του φίλου και συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. Κρατάω ως παρακαταθήκη τους αγώνες του για τα δίκια των εργαζομένων, τη συνεισφορά του στο κίνημα των οικοδόμων και, βεβαίως, την κομμουνιστική του στάση στα δύσκολα που αντιμετώπισε το Κόμμα. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην αγαπημένη του οικογένεια.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, όπως θέλει και η οικογένειά του, προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Μανώλης Μαθιουδάκης, δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η ΓΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ - ΤΖΟΓΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ. Από πολύ μικρή, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Αλλωστε, γι' αυτή της τη δράση η αστική τάξη την «αντάμειψε» εξορίζοντάς τη στο Τρίκερι από το 1948 έως το 1950. Ποτέ της δεν λύγισε, στάθηκε σε όλη της τη ζωή δίπλα στο κόμμα της, το ΚΚΕ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και τον αγώνα Βασίλης Γκαρατζούλας προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση της ΚΕ του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βότση.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στις 10 Μάη του 1947 στα βουνά της Ξάνθης στην τοποθεσία Σουντουλάκ, σε ηλικία μόλις 35 ετών, καθώς και της αγαπημένης μας μητέρας ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 18-6-2005, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

Τα παιδιά τους Ζήσης - Πασχαλίνα Βουλγαρίδη

***

ΦΩΤΟ

Την συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ τη γνώρισα στην ΤΟ Ανατολικών. Ξεχώριζε για τον χαρακτήρα της, την αισιοδοξία της, την αυταπάρνηση, τη μαχητικότητα. Προσέφερε πολλά και τίμησε στην πράξη το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, υπήρξε παράδειγμα και στήριγμα για κάθε μέλος της Οργάνωσης. Στη μνήμη της προσφέρω 15 ευρώ μέσω ΟΒ Χρηματοπιστωτικού, ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς στη μνήμη της.

Τόδρη Μαρίνα

ΓΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ ΤΖΟΓΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΓΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ ΤΖΟΓΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Συλλυπητήρια

Η ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Παναγιώτη Κάτοικο και στην οικογένειά του για την απώλεια της συζύγου του Κωστούλας. Ηταν πιστή οπαδός του Κόμματος, στο πλάι μας στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ξεχώριζε για τη ζωντάνια, το χιούμορ, την αγάπη της για τη ζωή. Η ανάμνησή της θα μας συντροφεύει στον δύσκολο δρόμο που έχουμε να βαδίσουμε μέχρι την τελική νίκη.

ΓΓΑ
Συγκρότηση της πλατφόρμας για τα στημένα

Αποφεύγοντας να μιλήσει για τη σύνδεση των στημένων αγώνων με τις λογικές του ίδιου του οικοδομήματος του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στη ΓΓΑ για τους χειραγωγημένους αγώνες, με τίτλο Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΑΘΛΑ). Η σύστασή της προβλέπονται στη σύμβαση Macollin του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους χειραγωγημένους αγώνες. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή πριν από λίγους μήνες. Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας, ο υφυπουργός στάθηκε στην κυβερνητική πρόθεση για την πάταξη των στημένων αγώνων.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Πορτογάλος Ντίας στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο Πορτογάλος διαιτητής Αρτούρο Σοάρες Ντίας επιλέχθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να διευθύνει το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στη Super League 1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο Φάληρο. Ο Ντίας είχε διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ - Αρη. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ρουί Ταβάρες, Πάουλο Σοάρες και στο VAR θα είναι ο επίσης Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες, ενώ 4ος ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος.

Στα άλλα ματς οι διαιτητές θα είναι: Λαμία - Αστέρας Τρίπολης: Τσαγκαράκης. Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης: Τζήλος. ΑΕΚ - ΑΕΛ: Φωτιάς. Παναιτωλικός - Αρης: Κουτσιαύτης. ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Σιδηρόπουλος. Βόλος - ΟΦΗ: Καραντώνης.

SUPER LEAGUE 1
Νέο σοκ με Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό

Δεν έφθανε στον Ολυμπιακό το σοκ με τους Χασάν και Ελ Αραμπί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ήρθε και αυτό με τον τραυματισμό του Βαλμπουενά. Ο παίκτης τραυματίστηκε στην προπόνηση της ομάδας και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για δυο βδομάδες. Κάτι που αυξάνει τα προβλήματα για τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας Πέδρο Μαρτίνς, που βλέπει τρία βασικά του ατού να τίθενται εκτός σε μια περίοδο συνεχόμενων και σημαντικών υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Champions League.

ΑΕΚ: Λίγο πριν από την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα νέα ήταν ευχάριστα σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που ταλαιπώρησαν την ομάδα το τελευταίο 15ήμερο. Και αυτό γιατί τα νέα τεστ όπου υποβλήθηκαν παίκτες και μέλη της ομάδας βγήκαν όλα αρνητικά ικανοποιώντας το τεχνικό τιμ. Την ώρα μάλιστα που στην «Ενωση» έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και πολλοί εκ των τραυματιών του προηγούμενου διαστήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ