ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Για το αποφασιστικό βήμα η Εθνική

Αισιόδοξος για την Εθνική εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενόψει των δύο νέων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Eurobasket 2022

Eurokinissi

Αισιόδοξος για την Εθνική εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενόψει των δύο νέων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Eurobasket 2022
Mε στόχο τη διατήρηση του αήττητου και την παραμονή στην κορυφή του ομίλου της η Εθνική ανδρών μετράει πλέον αντίστροφα για τις νέες υποχρεώσεις της στα προκριματικά για το Eurobasket 2022. Σημειώνεται πως η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί το 2021, ωστόσο υπήρξε μετάθεση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία λόγω των όσων έχουν συμβεί με την πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη. Κάτι που επηρεάζει και τα προκριματικά της διοργάνωσης, με το δεύτερο «παράθυρο» να διεξάγεται με τη λεγόμενη πρακτική της ...φούσκας, όπου συγκεκριμένα στάδια σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν την έδρα των αγώνων.

Να κλειδώσει την πρόκριση

Η Εθνική βρίσκεται από προχτές στο Σαράγεβο, όπου θα παίξει κόντρα με Λετονία (27/11, 19.00) και Βουλγαρία (29/11, 19.00). Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα η Εθνική έχει 2 νίκες χάρη στις επιτυχίες της κόντρα σε Βουλγαρία και Βοσνία για την 1η και 2η αγωνιστική, κάτι που την έφερε στην κορυφή του ομίλου. Η συνέχιση του αήττητου στις δύο επόμενες αγωνιστικές θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείδωμα της πρόκρισης στην τελική φάση.

Αισιοδοξία για τον στόχο

Μιλώντας για τις νέες υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συνέχεια των θετικών αποτελεσμάτων και των καλών εμφανίσεων που θα φέρουν την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης. Ωστόσο στάθηκε και στις ιδιαίτερες δυσκολίες που κρύβουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια λόγω των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν αυτήν την περίοδο. «Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο "παράθυρο"», σημείωσε. Εστιάζοντας στην αποστολή της Εθνικής και στην παρουσία νέων παικτών ο Ελληνας τεχνικός έδειξε να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο της ομάδας. Οπως είπε, χρέος των παλαιότερων είναι να βοηθήσουν τους καινούργιους να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Για τις αντιπάλους ανέφερε πως πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες που χρήζουν προσοχής αφού διαθέτουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες.

Η αποστολή της Εθνικής

Για μια ακόμη φορά σε υποχρέωση για τα «παράθυρα» της FIBA ο τεχνικός της Εθνικής είναι υποχρεωμένος να στερηθεί τις υπηρεσίες παικτών του ΝΒΑ και της Euroleague. Ετσι και πάλι επέλεξε ένα σύνολο από παίκτες των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος, με αρκετούς να δίνουν το «παρών» για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Την αποστολή της Εθνικής αποτελούν οι: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Mιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Δημήτρης Φλιώνης (Αρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
«Λαβωμένος» απέναντι στο φαβορί

Καλούμενος να ξεπεράσει και τα προβλήματα με τις πολλές απουσίες σημαντικών παικτών, ο Ολυμπιακός επιδιώκει απόψε (19.55 - Cosmote Sport 2) το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League. Σε μια κρίσιμη «στροφή» οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου και εκ των φαβορί της διοργάνωσης, και θα χρειαστεί να δώσουν αυτή τη δύσκολη μάχη χωρίς τους θετικούς στον κορονοϊό Ελ Αραμπί, Χασάν και Ρατζέλοβιτς, αλλά και χωρίς τον τραυματία Βαλμπουενά, ενώ αμφίβολη επίσης είναι η συμμετοχή των Ραφίνια, Χολέμπας και Βινάγκρε.

Πάντως ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς δεν χάνει την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα και εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τις απουσίες. Εκτίμησε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις ήττες στους αγώνες σε Πόρτο και Μάντσεστερ και ζήτησε να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα με τη Σίτι, καθώς οι «Πολίτες» δεν πρόκειται να τα συγχωρέσουν ούτε απόψε.

Οσο για την αγγλική ομάδα, ήρθε στην Ελλάδα με τις δικές της απουσίες, καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Ντε Μπρόινε και Γουόκερ, προκειμένου να ξεκουραστούν. Επανέρχονται όμως οι Φερναντίνιο και Μεντί, που αποθεραπεύτηκαν.

  • Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου για την 4η αγωνιστική, η Μαρσέιγ υποδέχεται την Πόρτο (22.00 - Cosmote Sport 5). Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 9, Πόρτο 6, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 0.
  • Σε άλλους ομίλους απόψε: 19.55: Γκλάντμπαχ - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Cosmote Sport 6). 22.00: Λίβερπουλ - Αταλάντα (Cosmote Sport 3), Ιντερ - Ρεάλ Μαδρίτης (Cosmote Sport 4), Μπάγερν Μονάχου - Σάλτσμπουργκ (Cosmote Sport 7), Αγιαξ - Μίντιλαντ (Cosmote Sport 9), Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας (Cosmote Sport 8).
Θετικός στον ιό ο προπονητής της Εθνικής

Αναστάτωση στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Οπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία, ο Ολλανδός κόουτς είναι σχετικά καλά και μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών. Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Φαν Σιπ με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ενημέρωσε πως είναι καλά και έχει ελαφριά συμπτώματα. Σημειωτέον, η διάγνωσή του ως θετικού ήρθε λιγότερο από μια βδομάδα από την τελευταία υποχρέωση της Εθνικής, τον αγώνα με τη Σλοβενία για το Nations League την Τετάρτη 18/11 στη Ριζούπολη.

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
Eκπέμπει SOS η τεχνική κολύμβηση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές συνέπειες στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης που έχει το γενικό lockdown, το οποίο έχει επιβληθεί στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας του Covid-19, έκρουσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αγωνίσματος, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, μιλώντας στο επίσημο site της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων εξέπεμψε SOS για το ίδιο το άθλημα και τους αθλητές ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων για το 2021. Και αυτό γιατί η τεχνική κολύμβηση παραμένει στην αδράνεια, αφού δεν μπορούν να προπονηθούν ούτε οι επίλεκτοι της Εθνικής, κινδυνεύοντας όλος ο προπονητικός σχεδιασμός να πάει χαμένος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί ότι θα μπορούσαν να λειτουργούν τα ανοιχτά κολυμβητήρια με ασφάλεια, ώστε να μείνουν όρθιοι ψυχολογικά και αγωνιστικά τουλάχιστον οι αθλητές υψηλού επιπέδου.

Για ψευδείς ειδήσεις και κάποιους που ματαιοπονούν προσπαθώντας να επενδύσουν στην παραπληροφόρηση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΚΟΕ απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με το ύψος του συμβολαίου συνεργασίας με την Ισπανίδα προπονήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Αννα Τάρες Κάμπα. Η ΚΟΕ μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «πλήρως αναληθή, ατεκμηρίωτα» αλλά και «στοχευμένα» προς συγκεκριμένους σκοπούς.

SUPER LEAGUE 1
Κλείνει η εκκρεμότητα για Αστέρα - Απόλλωνα

Μια ακόμη από τις ουκ ολίγες εκκρεμότητες στο πρωτάθλημα της Super League 1 αναμένεται να κλείσει σήμερα στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης (17.15, Novasports 1) σε εξ αναβολής αγώνα για την 3η αγωνιστική. Το παιχνίδι δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω της παράτασης στην προετοιμασία που είχε δοθεί στην ομάδα της Ριζούπολης από τη Λίγκα. Οι δύο ομάδες προέρχονται από θετικό αποτέλεσμα στην 9η αγωνιστική, την Κυριακή 22/11, αποσπώντας εκτός έδρας ισοπαλία ο Αστέρας στη Λαμία (2-2) και ο Απόλλων στο Περιστέρι (2-2 με τον Ατρόμητο). Στη βαθμολογία οι Αρκάδες (με 7 αγώνες) βρίσκονται στην 7η θέση με 11 β. ενώ ο Απόλλωνας (7 αγ.) στη 12η με 4 β.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γάλλου Πιερ Ντρεοσί στη θέση του γενικού διευθυντή. Μάλιστα, όπως διαφαίνεται, ο Γάλλος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ να τον... χρίζει γενικό διευθυντή (και όχι τεχνικό διευθυντή). Ο Ντρεοσί, που καλύπτει το κενό στη θέση που άφησε η λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό Τσάβι Ρόκα, έχει θητεύσει στην ίδια θέση και στις Ρεν, Λιλ και Paris FC.

ΑΕΚ: Αναστάτωση προκλήθηκε στην ΑΕΚ από το θέμα που προέκυψε με τον Τυνήσιο αμυντικό Νασίμ Χνιντ, ο μάνατζερ του οποίου με δηλώσεις του τον εμφάνισε δυσαρεστημένο από τον χρόνο που χρησιμοποιείται και με τάσεις φυγής. Αν και από την «Ενωση» δεν σχολιάστηκε επίσημα το γεγονός, εντούτοις κύκλοι της ΠΑΕ θεωρούν ότι το θέμα που πήρε διάσταση δεν υφίσταται ουσιαστικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ