ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ, των αδερφών μου ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ, από τη Λίμνη Ευβοίας, που σκοτώθηκε στις 6 Ιούνη 1949 σε μάχη στην Ικαρία, και ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή της υποδειγματικής ομάδας της ΕΠΟΝ, και των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που βασανίστηκαν στις φυλακές Χαλκίδας και Αβέρωφ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 150 ευρώ.

Αθηνά Στολίδη - Διαμαντή

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ «έφυγε» πριν από λίγες μέρες από τη ζωή τόσο απρόσμενα. Από τα νεανικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ πάλεψε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Συνέβαλε την περίοδο των μεγάλων ανατροπών και της εσωκομματικής κρίσης του 1989 - 1991 να κρατηθεί το Κόμμα όρθιο, πιστός στις παραδόσεις του και στην υπόθεσή του, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 1.000 ευρώ μέσω της ΚΟ Τριχωνίδας.

***

ΦΩΤΟ

Η ΕΠΟΝίτισσα και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗ, μέλος του Παραρτήματος Γκύζη της ΠΕΑΕΑ, εξορίστηκε στο Τρίκερι και τη Μακρόνησο. Εμεινε πιστή έως τις τελευταίες στιγμές της ζωής της στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του. Τα παιδιά της Γιώργος, Μάρθα, Πέρη, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και για το Μνημείο της Μακρονήσου προσφέρουν, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών του ΚΚΕ, 500 ευρώ, ως πρώτη δόση.

ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των πατεράδων μας ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ και της θείας μας ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 500 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού.

Βούλα Σολομωνίδου, Νίκος Σολομωνίδης

***

ΦΩΤΟ

Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης.

Η γυναίκα του Μάγδα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΝΤΑΓΚΑ ΑΒΡΑΑΜ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 3 χρόνια, προσφέρω στο Κόμμα 200 ευρώ, μέσω Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης - Θέρμης.

Η συντρόφισσά του Ντάγκα Πόπη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΒΑΣΙΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ο γιος τους Δημήτρης προσφέρει μέσω ΚΟΒ Λαγκαδά 100 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Οι κόρες τους Χαρίκλεια και Ελένη

***

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αταλάντευτα το Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του, η ΚΟΒ Κορίνθου προσφέρει στο Κόμμα το ποσό των 100 ευρώ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ο σύντροφος Γιώργος πρωταγωνίστησε στις καταλήψεις των αγροτών του Ισθμού τη δεκαετία του 1980 και στα μπλόκα των αγροτών τη δεκαετία του 1990. Ηταν πλάι στην αγροτιά της Κορινθίας, πάλευε για το δίκιο του λαού, σύντροφος μαζικός και μαχητικός μέσα στο λαό. Ο σύντροφος είχε βραβευτεί από το Κόμμα για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη».

ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Σύντροφε, συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο με πίστη και αισιοδοξία. Καλό ταξίδι.

***

ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Γιαννούλης, γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, απόγονος του αντισυνταγματάρχη του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, από το Επταχώρι Καστοριάς, προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ ενίσχυση μέσω ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου και συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ και της αγαπημένης μου κορούλας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ, που είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου και τη σκέφτομαι μέρα - νύχτα, προσφέρω στην ΚΟΒ Καλαμπάκας 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Μαρία Γκουλιώνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΤΡΑΤΡΑ (φωτ.), των ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΙΚΗ και ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΜΑΥΡΙΚΗ - ΚΑΤΣΑΦΑΡΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Δημήτρης Μαυρίκης και Μαρία Μαυρίκη - Κοτσορνίθη

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Δεκέμβρη του 2020 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ. Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, το κόμμα που η Ελένη τόσο αγαπούσε, πίστευε και συμμετείχε ενεργά, για την Οικονομική Εξόρμηση, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

Ο σύζυγός της Κώστας Ανδριόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΜΠΙΡΗ, ανταρτοΕΠΟΝίτη και Μακρονησιώτη κρατούμενου (ΑΕΤΟ), με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 60 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών (Βόρεια) της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Δεν σε ξεχνάμε, συνεχίζουμε στο δρόμο που μας δίδαξες να προχωράμε στη ζωή.

ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η οικογένειά σου

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1923 στον Κολωνό της Αθήνας. Στο Περιστέρι τελείωσε το Δημοτικό στις παράγκες. Η φτώχεια τού έκοψε το δρόμο για παραπάνω. Ο πόλεμος και η πείνα, αρχές του 1942, τον βρίσκουν εργάτη στο ανθρακωρυχείο του Περιστερίου. Ζωή πολύ σκληρή. Εκεί τον βρήκε η φωνή του ΕΑΜ, αμέσως τον πήρε στα φτερά της καθώς και όλη την οικογένεια. Στις αρχές του 1944, κινδυνεύοντας να πιαστεί, βγαίνει στην παρανομία. Εκεί συνεχίζει τον αγώνα του ως επικεφαλής του 2ου Λόχου. Τον Αύγουστο του 1944, οι Γερμανοί ανατινάζουν το σπίτι του. Πήρε μέρος στα Δεκεμβριανά στη μάχη της Αθήνας. Το 1945 συλλαμβάνεται και βασανίζεται άγρια από τον Ρακιτζή στην Ασφάλεια, καταδικάζεται 19 χρόνια κρατούμενος σε όλες τις φυλακές.

Το Περιστέρι εξέθρεψε πολλούς αγωνιστές της Αντίστασης και δεν υστερεί μπροστά σε καμιά άλλη περιοχή της Αττικής. Πιστός αγωνιστής του Κόμματος και της Αντίστασης του Περιστερίου. Μας άφησε στα 95 του χρόνια. Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Η σύζυγός του Γεωργία Σφακιανάκη προσφέρει 20 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Ν. Ζωής Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά εκφράζει τη συμπαράστασή της και τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Ακη Κολαΐτη και την κόρη του Κατερίνα για το χαμό της συντρόφου και μητέρας ΣΟΝΙΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ.

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η Σόνια Σολωμού γεννήθηκε στις 28/4/1959 στον Πειραιά. Το 1976 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Πρωτοστάτησε στην οικοδόμηση της ΚΝΕ στα σχολεία του Πειραιά, ως Γραμματέας της ΟΒ του σχολείου της. Με την πρωτοπόρα δράση της συνέβαλε στις μαζικές κινητοποιήσεις των μαθητών για τον εκδημοκρατισμό της σχολικής ζωής και τη δημοκρατική λειτουργία των μαθητικών συνδικαλιστικών οργάνων. Δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα και πήρε μέρος στο ιδρυτικό Συνέδριο της ΟΓΕ.

Ολη της η ζωή συνδέθηκε με τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, του οποίου έγινε μέλος το 1980. Σε όποιο πόστο ανέλαβε χρέωση, ήταν υπόδειγμα επαναστατικής δουλειάς και δράσης, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνέπεια, την υπομονή και τη σεμνότητα. Πρωτοστάτησε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ όπου εργαζόταν και ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμό της. Με ορμή, πάθος και αφοσίωση στην επαναστατική θεωρία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και στον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ, συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του Κόμματος το 1991 - 1992 ως μέλος του γραφείου της ΚΟ Πειραϊκής και της Αχτιδικής Επιτροπής της Α' Πειραιά.

Η πορεία ζωής της συνδέθηκε με την πορεία της ζωής του συντρόφου της Ακη από το 1978. Μαζί απόκτησαν μία κόρη, την Κατερίνα. Η ζωή της Σόνιας ήταν γεμάτη, χωρίς «διαλείμματα», αφιερωμένη σε ό,τι καλύτερο έχει χρέος να κάνει ένας άνθρωπος. Να αγωνιστεί για τον Ανθρωπο. Για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φτώχεια, αδικία, πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη της οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Α΄ Διαμερίσματος Πειραιά προσφέρουν στο ΚΚΕ 400 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, κομμουνιστής, αγωνιστής στο δίκαιο και τίμιο αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τα δίκαια της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πορευθήκαμε μαζί στους μαζικούς συνδικαλιστικούς αγώνες του ταξικού συνταξιουχικού κινήματος μέσα από τη διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Στη μνήμη του προσφέρω στο τιμημένο κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, το ποσό των 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά.

Κωνσταντίνου Τάκης (Παναγιώτης)

***

ΦΩΤΟ

Η Ελένη Στρωματιά στη μνήμη του κομμουνιστή συντρόφου της ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ (φωτ.), καθώς επίσης και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ και ΗΛΙΑ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ και ΔΕΣΠΩΣ ΠΑΠΙΩΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΗ, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Νοέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου μητέρα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΥ. Εως την τελευταία της πνοή ήταν πιστή φίλη, οπαδός και αγωνιζόταν για τα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ. Στη μνήμη της προσφέρω 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Η κόρη της Πίτσα Καραντάνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, η σύζυγός του προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΑΠΡΙΚΗ του Κωνσταντίνου προσφέρουμε, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Αρτας, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Τα παιδιά του, τα εγγόνια του και λοιποί συγγενείς


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ
ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΤΡΑ

ΑΒΡΑΑΜ ΝΤΑΓΚΑΣ
ΑΒΡΑΑΜ ΝΤΑΓΚΑΣ

ΛΕΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗ
ΛΕΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΣΟΝΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΣΟΝΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΑΠΡΙΚΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΑΠΡΙΚΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ