ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΜΙΜΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), των γονιών και παππούδων ΠΕΤΡΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗ, καθώς και των ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΑΡΑ - ΧΛΩΡΟΥ (φωτ.), ΑΛΕΚΟΥ ΛΟΓΑΡΑ και ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ (φωτ.), ΜΙΜΗ (φωτ.) και ΒΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΛΕΩΝΙΔΑ και ΠΟΠΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ, προσφέρουμε 330 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων και ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Κική, Πέτρος και Λούλα Λογαρά

***

Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή της ειρήνης ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Κώστας Δερτημάνης - Αποστόλης Γαλανόπουλος

***

Στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΖΔΕΡΒΑΝΗ και της γυναίκας του ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΖΔΕΡΒΑΝΗ προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ. Να παλέψουμε για μια Ελλάδα και Κύπρο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Κώστας Βαζδερβάνης

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, στελέχους του τιμημένου ΚΚΕ, που σε λίγες μέρες κλείνουν 6 χρόνια από το θάνατό του. Των θείων μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ και της μάνας τους ΜΗΛΙΑΣ, η οποία ήταν περήφανη για τα παιδιά της, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο την περίοδο 1946 - 1949, και της μάνας μας ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΤΕ Αχαΐας για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Μήλια Θεοφιλάτου, Μάχη Γρηγοροπούλου, Θανάσης Θεοφιλάτος, τα εγγόνια του Νίκου

***

Οι Χαράλαμπος και Αρης Μοδιανάκης προσφέρουν 100 δολάρια Καναδά για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ, στη μνήμη της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΕΥΑΚΗ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, καπετάνισσας του ΕΛΑΣ στα Χανιά, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, και του συζύγου της ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΕΛΑΣ στη Μακεδονία, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Και οι δυο τους έχοντας εξοριστεί και φυλακιστεί για την πίστη στην ιδεολογία τους και στο Κόμμα τους, το τιμημένο ΚΚΕ.

ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
ΛΟΥΛΑ ΛΟΓΑΡΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, που γεννήθηκε στη Νέδουσα Μεσσηνίας το 1919, μαχητή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και στη συνέχεια του ΔΣΕ, εξορισμένου στη μαρτυρική Γιούρα, ο οποίος ποτέ δεν συμβιβάστηκε στη ζωή του και αγωνιζόταν για μια καλύτερη κοινωνία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Οι Τάκης - Αγγελική Οικονομοπούλου και τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ ΘΟΔΩΡΗ, μέλους του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας πριν από τέσσερα χρόνια, τα μέλη του ΣΠ Πελοποννήσου προσφέρουμε 350 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ο Θοδωρής, πρωτοπόρο στέλεχος της Οργάνωσης, παρά το νεαρό της ηλικίας του αποτέλεσε για τους συντρόφους του και όσους τον περιέβαλλαν παράδειγμα ήθους και παλικαριάς με τη στάση του στη ζωή, με τη μαχητικότητα και την αισιοδοξία που επέδειξε έως και τις τελευταίες δύσκολες στιγμές.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα της, ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Σταύρου, η κόρη του Ευσταθία Σταυροπούλου προσφέρει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που δώσανε με γενναιότητα τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρω 20 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή», που φιλοξενεί ηλικιωμένους αγωνιστές. Με την ευκαιρία των γιορτών και της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ
ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΡΑΠΤΗ - ΛΟΓΑΡΑ
Κώστας Βίσγας

***

Στη μνήμη των χιλιάδων κομμουνιστών, επώνυμων και ανώνυμων, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να επικρατήσει ο σοσιαλισμός, προσφέρω ως δεύτερη δόση στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής του Εξόρμησης, το ποσό των 300 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Εθνικής Τράπεζας της ΚΟ Αττικής.

Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ, στελέχους του Κόμματος, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας.

Γιάννης Τόλης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΤΖΟΥ, ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ (φωτ.) και ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ (φωτ.), προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου.

***

ΦΩΤΟ

Κοντά 4 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ. Πάντα πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, μέχρι το τέλος ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες του Κόμματος για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Λέλα Αμπαδογιάννη, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, και της αδερφής του ΚΑΤΙΝΑΣ, αγωνίστριας της Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, τα εγγόνια τους προσφέρουν 110 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του συντρόφου ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το '42 και μαχητή του ΔΣΕ, του συντρόφου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΥΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, καθώς και της ΕΠΟΝίτισσας αδερφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΜΟΥ, από τη Δωροθέα Πέλλας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Μαρία Ιωαννίδου

***

Στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΟΥΤΣΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΕΛΑΣ, της ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΤΣΟΥΤΣΗ, μέλους της ΕΠΟΝ, καθώς και του ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΤΣΗ, πιστού οπαδού του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω του Τομέα Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Ανδριανή Τσούτση και Γρηγόρης Αναγνώστου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ (φωτ.), κομμουνιστή από τα μέσα της δεκαετίας του '20, εξόριστου στην Ανάφη από τη δικτατορία του Μεταξά, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος μετά την απελευθέρωση εξορίστηκε στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, και της ΣΟΦΙΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), που στάθηκε στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και των ΑΡΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΕΡΑΣΜΙΑΣ, οπαδών και ψηφοφόρων του Κόμματος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας, 100 ευρώ.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Γιώτης και Δήμητρα Ξανθοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΕΛΑΣίτη πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, του καπνεργάτη συνδικαλιστή θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, καθώς και όλης της γενιάς των αντιστασιακών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 2.500 σουηδικές κορόνες, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Στοκχόλμης του ΚΚΕ.

Τιμή στα παιδιά του λαού που σε καιρούς δύσκολους διάλεξαν το δρόμο του αγώνα, της ανθρωπιάς και της ελπίδας και τον υπεράσπισαν μέχρις εσχάτων. Η θυσία τους θα εμπνέει όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Αννα, Κατερίνα

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/12/2020 αποχαιρετήσαμε τον φίλο, συνάδελφο, συναγωνιστή, νοσηλευτή ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟ, εργαζόμενο στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Αφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τη νόσο Covid-19 στο χώρο όπου και ο ίδιος εργαζόταν, συμπληρώνοντας άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς.

Γιος Μακρονησιώτη, βγήκε από μικρός στη βιοπάλη. Για μεγάλες περιόδους της ζωής του πάλεψε από το δικό του μετερίζι πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία τον διέκριναν η αποφασιστικότητα και το μεράκι για τη νοσηλευτική επιστήμη.

Στη μνήμη του Γιώργου, μέλη και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 370 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Δεκέμβρη, μετά από πολύχρονη μάχη με την καταραμένη ασθένεια, «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ. Ο πατέρας μας, ο σύντροφός μας, ο θείος μας, ο φίλος μας. Μια ζωή ΚΚΕς, είτε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, είτε στο πλευρό της Κομματικής Οργάνωσης, έδινε πάντα το «παρών» στις μάχες του Κόμματος και του ταξικού κινήματος. Θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του για τη λογοτεχνία, το επαναστατικό βιβλίο, για καθετί που ανοίγει τους ορίζοντες της σκέψης και συμβάλλει στην οριστική χειραφέτηση του ανθρώπου. Οπως όρισε ο ίδιος, η σορός του αποτεφρώθηκε στις 10 Δεκέμβρη. Στη μνήμη του προσφέρουμε ένα συμβολικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός του.

Οι κόρες του Σόφη και Ηρώ, η σύντροφός του Αθηνά, η οικογένεια και οι φίλοι του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ προσφέρω 150 ευρώ για την Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Τούλα Πετρούνια


ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΔΟΥΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΟΥΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

ΛΟΓΑΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΛΟΓΑΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΤΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ - ΛΟΓΑΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΛΩΡΟΥ - ΛΟΓΑΡΑ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ

ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΜΗΛΙΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ
ΜΗΛΙΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΛΥΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΛΥΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ

ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ