ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Σαρρής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» την Παρασκευή 29/1/2021 από τη ζωή ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, αταλάντευτος συνοδοιπόρος με το ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή, υποψήφιος με τους συνδυασμούς που στήριζε το ΚΚΕ στο δήμο Αγίου Δημητρίου.

Η πολιτική κηδεία του έγινε το Σάββατο 30 Γενάρη στον Κοσμά Κυνουρίας.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Ιωάννα, Μαρία, Θανάσης, τα εγγόνια του Αλεξάνδρα, Τάσος, Γιώργος, Καλλιόπη, Κυριάκος προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) της ΚΟ Αττικής.

Τα ανίψια του Κυριάκος και Μαρία προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΚΑΙΤΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Β. Κ. - Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Νικολάου.

Β. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΕΤΡΑ, που έφυγε «άδικα» πριν ένα χρόνο, προσφέρω 20 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΚΙΔΕ της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.

Δήμος Θεοδώρου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων και αγωνιστών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗ, πολιτικών προσφύγων στην Πολωνία οι οποίοι αγωνίστηκαν για την πατρίδα, ως ευγνωμοσύνη προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Η κόρη τους Διαλεχτή και τα εγγόνια τους Ελένη, Δήμητρα και Ειρήνη

***

ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ προσφέρω στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟΥ (φωτ.) και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ, αγωνιστών του ΔΣΕ και του λαϊκού κινήματος γενικότερα, το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

Σε όλη τους της ζωή παρέμειναν πιστοί στις αρχές του διαλεκτικού υλισμού - κομμουνισμού, ενάντια στα σχέδια των εχθρών του, κυρίως ενάντια σε αυτούς που θέλησαν να το κάνουν θεληματάρι του συστήματος, προδίδοντας τους αγώνες, τις αγωνίες και τους πόθους του λαού μας. Ο πατέρας μου ειδικότερα αντιπάλεψε όλη αυτή την ασχήμια και με την πένα του ως δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Θα τους θυμόμαστε πάντα και θα τους τιμούμε.

Κώστας Κηπουρός, Λειψία Γερμανίας

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των κομμουνιστών μεταλλεργατών ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΤΣΗ, προέδρου του Σωματείου Σιδηροχυτών, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ (φωτ.) και ΝΙΚΟΥ ΠΥΚΝΗ (φωτ.), με πολλά χρόνια διωγμών, φυλακίσεων και εξορίας στην πλάτη τους, που αμέσως μετά την πτώση της 7χρονης δικτατορίας το 1974 ανέλαβαν το καθήκον στην ΕΣΑΚ-Σ του Πειραιά. Από το πρωί έως πολύ αργά - τις περισσότερες φορές - το βράδυ, με μια καστανιά μόνο φαγητό που κουβαλούσαν από το σπίτι τους, να μας μάθουν να παλεύουμε στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία μας, ανιδιοτελώς, πρωτοπόρα, ενωτικά και ταξικά, για να κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση περισσότερων συναδέλφων μας, ώστε να κάνουμε τα σωματεία κάστρα ταξικά, όπλο στα χέρια του κάθε συναδέλφου και αλληλέγγυα σε κάθε αγώνα εργαζόμενων που πάλευαν για τα δίκια της τάξης μας.

ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Επίσης, στη μνήμη των κομμουνιστών μεταλλεργατών ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΩΤΑΚΗ, γενικού γραμματέα του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη μεγάλη απεργία του 1976 στη Λάρυμνα, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΑΡΑ (φωτ.) της ΕΑΒ στην Τανάγρα, ΘΟΔΩΡΑ ΦΑΡΜΑΚΗ (φωτ.) από την Ελευσίνα, ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΟΝΤΖΟΥ (φωτ.) από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗ (φωτ.), προέδρου του Σωματείου Καζαντζήδων - Λεβητοποιών Πειραιά, και ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΖΑΝΙΤΗ, επίτιμου αντιπροέδρου του Σωματείου Ηλεκτροσυγκολλητών Πειραιά και Νήσων, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά. Θα τους θυμάμαι όσο ζω.

Συναδελφικά - συντροφικά, Νταουντάκης Γιάννης του Ιακώβου

***

Στη μνήμη της μάνας μου, ΜΑΡΙΚΑΣ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ, το γένος Πατεράκη, προσφέρω αλλά 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που παλεύει να καταργήσει την εκμετάλλευση και τη φτώχεια των ανθρώπων. Για να μπορούν όλοι να ζουν από τη δουλειά τους ειρηνικά και αδελφωμένα σε όλο τον κόσμο!

Γιάννης Νταουντάκης

ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΥΚΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΥΚΝΗΣ
ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΛΟΝΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΗ
Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και πέριξ προσφέρει 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για την ενίσχυση του έργου του, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για τη σωστή και ασφαλή περίθαλψη των παλαίμαχων αγωνιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ