ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Φλεβάρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9/2/1982: Ενθουσιασμός και μεγάλη συμμετοχή στην εξόρμηση «Ριζοσπάστη»

...και σήμερα, με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος
...και σήμερα, με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος
11.000 φύλλα «Ριζοσπάστη» διακινήθηκαν απ' τη Β. Αχτίδα

Σημαντική υπήρξε η προχτεσινή Κυριακή για την πορεία της μηνιάτικης εξόρμησης για τον «Ριζοσπάστη», που οργάνωσε από την 1η Φλεβάρη η Αχτίδα Βορείων Προαστίων του ΚΚΕ. Ενθουσιασμός και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της. Πάνω από 200 συνεργεία όργωσαν κυριολεκτικά τις εργατογειτονιές της Ν. Ιωνίας, της Καλογρέζας, του Γαλατσίου καθώς και τα υπόλοιπα προάστια.

Στον αριθμό - ρεκόρ των 11.000 φύλλων έφτασε η διακίνηση του «Ρ», ενώ ταυτόχρονα γράφτηκαν 700 συνδρομητές της εφημερίδας (...)

Στα πλαίσια πάντα της μεγάλης καμπάνιας διακινήθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι είσοδοι κλωστοϋφαντουργείων και άλλων εργοστασίων ντύθηκαν κυριολεκτικά με σχετικές αφίσες που έχουν κυκλοφορήσει. Με παραστάσεις και συνθήματα για τον «Ριζοσπάστη». Προχτές την Κυριακή μάλιστα, που ο καιρός ήταν θαυμάσιος, στήθηκαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά πάγκοι - περίπτερα διακίνησης του «Ρ» και συζήτησης με το κοινό για τα προβλήματα που έχουν σχέση με την αύξηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της ποιότητας της εφημερίδας του ΚΚΕ.

* * *

Το παραπάνω ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» δημοσιεύτηκε στις 9-2-1982 και δίνει μια «εικόνα» της σταθερής προσπάθειας του Κόμματος να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και σταθερή καθημερινή έκδοση και κυκλοφορία της εφημερίδας, ώστε να φτάνει η άποψη, η γνώμη, η κατεύθυνση του Κόμματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε μέλος και φίλο του Κόμματος, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη.


Στην προσπάθεια για τη διάδοση του «Ριζοσπάστη», για την αύξηση της κυκλοφορίας του, διαχρονικά έχουν αξιοποιηθεί πολλοί τρόποι, ακόμη και ευφάνταστοι και δημιουργικοί. Με αυτό το «πνεύμα» οφείλουμε και στις σημερινές συνθήκες, με πρωτοβουλίες των Κομματικών Οργανώσεων, με όρεξη και μεράκι, να δίνουμε τη μάχη για να διαβάζεται από πολλούς περισσότερους ο «Ριζοσπάστης».

Αλλωστε, όπως υπογράμμιζε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ τον περασμένο Μάρτη, ο «Ριζοσπάστης» δεν ήταν ποτέ «εφημερίδα του περιπτέρου»:

«Δεν ήταν, δηλαδή, η εφημερίδα με την οποία ο αναγνώστης της είχε μια "παθητική σχέση". Ηταν και είναι μια εφημερίδα της δράσης, διακινούνταν και διακινείται κυρίως με ευθύνη των ΚΟ, των μελών, των στελεχών, των φίλων του Κόμματος. Η διακίνηση και αξιοποίησή του γινόταν και γίνεται μέσα στους αγώνες, εκεί που οξύνεται η ταξική πάλη, η σύγκρουση με την εργοδοσία, εκεί που οι εργάτες οργανώνονται, εκεί που οι νέοι διεκδικούν, εκεί που οι λαϊκές δυνάμεις παλεύουν».

Το «στιγμιότυπο» που σήμερα παρουσιάζουμε, μπορεί να μας δώσει τροφή για σκέψη για να γίνουμε ικανότεροι στη διάδοση αλλά και στη μελέτη του «Ριζοσπάστη», που αποτελεί την καθημερινή μας «ασπίδα» στην επίθεση της παραπληροφόρησης, της αστικής προπαγάνδας που διοχετεύεται από δεκάδες «κανάλια»: Από τα «παραδοσιακά» (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά) και τα «διαδικτυακά» ΜΜΕ που ανήκουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η διάδοση του «Ριζοσπάστη» είναι συμβολή στη διάδοση της αλήθειας, είναι συμβολή στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

  • Βλ. περισσότερα:

Συντακτική Επιτροπή του Οδηγητή (Επίμ.), «Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή» - «Οδηγητής», Αθήνα, 2010.


Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» το 1982...
Πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» το 1982...


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ