ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάρτη 2021
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Για την συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Μαράκι μας, συμπληρώνονται 6 μήνες που είσαι μακριά μας... Δεν περνά λεπτό που να μην έρχεσαι στη σκέψη μας. Μας λείπεις πολύ. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα.

Η αδερφή και η μανούλα σου

***

«Σκέψου, η ζωή να τραβάει το δρόμο της, και συ να λείπεις, (...) Να λείπεις... δεν είναι τίποτα να λείπεις. Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο...».

Μαράκι μας, έτσι όπως έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής Γ. Ρίτσος, έτσι σε κάθε μας βήμα είσαι μαζί μας, ακόμη κι αν λείπεις. Στη μνήμη σου προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας.

Η φίλη και συντρόφισσά σου, Ελένη

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΤΗ (φωτ.) από το Κερατσίνι, η οποία μεταπήδησε στη Νίκαια (Κοκκινιά) και ήταν για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος, επί δημαρχίας Στέλιου Μπενετάτου, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΝΟΥ από τον Κορυδαλλό, ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ (φωτ.), που το 1950 δολοφονήθηκε από το κράτος της Δεξιάς επειδή μάζευε υπογραφές για την ειρήνη μετά την έκκληση της Στοκχόλμης, ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (φωτ.), Μαραθωνοδρόμου, αγωνιστή γιατρού που δολοφονήθηκε το 1963 από το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς σε συγκέντρωση για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και των βουλευτών του τιμημένου ΚΚΕ ΟΡΕΣΤΗ ΚΟΛΟΖΩΦ (φωτ.), ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΣΙΩΝΗ (φωτ.), γιατρού από την Πάτρα, προσφέρω το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του Θεσσαλικού κάμπου και προς τιμή του 21ου Συνεδρίου ο Σεραφείμ Δημακόπουλος, μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων (ΣΦΕΑ), δίνει 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Παρασκευής.


ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΓΑΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ