ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Εισήγηση για βαριά τιμωρία της ΑΕΚ

Νέα όξυνση στις κόντρες αντίπαλων συμφερόντων στο ποδόσφαιρο

Σε φάση νέας όξυνσης δείχνουν να μπαίνουν οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων και συμμαχιών στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για βαριά τιμωρία της ΑΕΚ, κάτι που αναμένεται να ρίξει «λάδι στη φωτιά» μεταξύ των ανταγωνιζόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής ασχολήθηκε με τις καταγγελίες σωματείου της Καρδίτσας με την επωνυμία «Σύλλογος Φιλάθλων Πολιτών Καρδίτσας», για παρέμβαση παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής Ποδοσφαιρικής Ενωσης, και χτες γνωστοποίησε την εισήγησή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, εισήγηση η οποία περιλαμβάνει βαριές τιμωρίες για την ΠΑΕ ΑΕΚ και για τρία φυσικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, για την ΠΑΕ εισηγείται αφαίρεση έως και 10 βαθμών συνδυαστικά, καθώς και ισόβιο αποκλεισμό του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Δ. Μελισσανίδη, και του Γιάννη Παπαδόπουλου, συμβούλου της διοίκησης. Η εισήγηση εμπλέκει στην υπόθεση και τον Αγγελο Δανιήλ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, για τον οποίο προτείνεται αντίστοιχη τιμωρία. Τώρα καλείται να αποφασίσει για την υπόθεση η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εισήγηση. Η «Ενωση» εξαρχής είχε αμφισβητήσει την καταγγελία από το συγκεκριμένο σωματείο, κάνοντας λόγο για «στημένη υπόθεση» και καταγγέλλοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει καν τέτοιο σωματείο στο μητρώο της ΕΠΣ Καρδίτσας. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και τώρα, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της ομάδας και του Δ. Μελισσανίδη με «αστείες κατηγορίες», «ανύπαρκτη ιστορία» και δηλώνοντας ότι η ΠΑΕ «θα αντεπιτεθεί με ακράδαντα στοιχεία, που θα καταρρίψουν τη σκευωρία».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αλλαγή δεδομένων για τη διοίκηση Πρωτοδικείου

Αλλαγή δεδομένων στα διοικητικά δρώμενα της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, ειδικότερα όσον αφορά τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης που όρισε το Πρωτοδικείο, υπήρξε χτες μετά τη δεύτερη συνεδρίαση μελών της Διοικούσας Επιτροπής. Σημειώνεται πως η πρώτη συνεδρίαση των μελών που όρισε το Πρωτοδικείο συνοδεύτηκε από ένταση και αποχώρηση της πλευράς του μέχρι πρότινος προέδρου της Ομοσπονδίας, Γ. Βασιλακόπουλου. Τα εναπομείναντα μέλη εξέλεξαν πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Φάνη Χριστοδούλου.

Ωστόσο χτες πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 12 από τα μέλη της διοίκησης Πρωτοδικείου. Σε αυτή καταγγέλθηκε πως το ΔΣ της περασμένης Δευτέρας δεν διέθετε τη νόμιμη σύνθεση ώστε να προβεί και στην εκλογή προέδρου. Πραγματοποιήθηκε νέα ψηφοφορία κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Γολέμης και Παρίσης. Η νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Ομοσπονδία την 30ή Μάη με την ελπίδα μέχρι τότε να είναι εφικτή η φυσική παρουσία των μελών.

Πάντως, μετά και τη χτεσινή διαδικασία ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τα πράγματα όσον αφορά τα διοικητικά της ΕΟΚ να οδηγηθούν εκ νέου στο Πρωτοδικείο, όπου σήμερα θα εκδικαστεί η προσφυγή 10 σωματείων που κατηγορούν την πλευρά Βασιλακόπουλου για σκόπιμη πρόκληση προβλημάτων στη σύνδεση κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΝΟΥ ΔΟΥΚΑ, εκπαιδευτικού, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας την 1η του Φλεβάρη του 2021, αλλά θα μας συντροφεύει με τη μαχητικότητα και την αντοχή του στους ταξικούς αγώνες, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Βαγγέλης Λάσκαρης

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μέλους της ΚΟΒ Ρέντη, του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ μέλους της ΚΟΒ Αμφιάλης, αλλά και του ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ, πιστού οπαδού του Κόμματός μας, όπως και της γυναίκας του ΜΑΡΙΚΑΣ, κατοίκων της Ευγένειας, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ και ενόψει του 21ου Συνεδρίου του το ελάχιστο ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

SUPER LEAGUE 1
Καταγγελίες Βράνιες για προσπάθεια δωροδοκίας του

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Βόσνιου πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ογκνιεν Βράνιες, για απόπειρα δωροδοκίας του πριν από τον κρίσιμο αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ το 2018, όπου ουσιαστικά κρίθηκε ο τίτλος υπέρ της «Ενωσης». Μιλώντας για τον επίμαχο αγώνα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Usijanje» του τηλεοπτικού σταθμού «Kurir» της Σερβίας, ο Βράνιες αποκάλυψε απόπειρα χειραγώγησής του πριν από την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε, τον πλησίασε Σέρβος ατζέντης παικτών και του πρότεινε να «στήσει» το παιχνίδι, με ανάλογα χρηματικά οφέλη.

Ο 31χρονος νυν παίκτης της Σαρλερουά διευκρίνισε πως αρνήθηκε κάθε προσφορά και πως ενημέρωσε άμεσα την ΑΕΚ. Ωστόσο κύκλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ σχολίασαν ότι πρώτη φορά ακούν για τέτοιο περιστατικό και ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά του παίκτη για κάποιο συμβάν πριν από εκείνον τον αγώνα. Πάντως οι αποκαλύψεις Βράνιες έχουν προκαλέσει διάφορα ερωτήματα, για τον χρόνο που επέλεξε να προβεί σε αυτές, σχεδόν τρία χρόνια απ το συγκεκριμένο ματς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Σε ΟΑΚΑ και Γιάννενα η πρώτη πράξη των ημιτελικών

Στην κόντρα των «δικεφάλων», ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (20.00, Cosmote Sports 3), επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους σημερινούς πρώτους αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Στον άλλο ημιτελικό ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ολυμπιακός έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για πρόκριση αγωνιζόμενος εκτός έδρας απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, Cosmote Sports 2).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ