ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΧΟΙΝΙΑ
Περιοδεία του Γ. Γκιόκα αύριο Σάββατο

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά θα περιοδεύσει το Σάββατο 17 Απρίλη στις 11 π.μ. το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας. Αντικείμενο της περιοδείας είναι τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και σημαντικών ελλείψεων που υπάρχουν στο Κωπηλατοδρόμιο, την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης δείχνει να εκπονούνται σχέδια για μελλοντική παράδοσή του σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημειώνεται πως το ΚΚΕ πρόσφατα στη Βουλή κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό με αντικείμενο την κατάσταση του Κωπηλατοδρομίου καθώς και για τα σχέδια πώλησής του.

ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τον αθλητισμό στο Στάδιο της Καλαμάτας

Την Τρίτη 20/4 με αντικείμενο τα προβλήματα από την πανδημία

Τα προβλήματα του αθλητισμού ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού αποτελούν το αντικείμενο της σημαντικής εκδήλωσης που οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ την Τρίτη 20/4 στο στάδιο της Καλαμάτας (19.00). Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Πομάσκι, επιτυχημένος προπονητής στίβου και ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ.

«Εφυγε» ο σύντροφος Γιώργος Μακρής

Η ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα του ΚΚΕ με λύπη αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργο Μακρή, που «έφυγε» από κοντά μας την Τετάρτη 14 Απρίλη.

Ο σύντροφος Γιώργος γεννήθηκε το 1939 από αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του πήρε μέρος στην Αντίσταση, εξορίστηκε στη Μακρόνησο και επί χούντας στη Λέρο.

Σπούδασε στη Νομική Αθήνας και εργάστηκε ως δικηγόρος. Το 1976 εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος. Διετέλεσε επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Βύρωνα και αντιδήμαρχος επί θητείας του κομμουνιστή δημάρχου Δημήτρη Νικολαΐδη, με την παράταξη που υποστήριζε το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και πάντα κοντά στη νεολαία, μέχρι το τέλος πιστός και ακλόνητος στα ιδανικά του Κόμματός μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 15.30, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ, που «έφυγε» τόσο άδικα και απρόσμενα, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Μαρία Καρκάλη

* Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και συναγωνίστριας ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Η μνήμη της θα παραμένει ζωντανή στους μελλοντικούς ταξικούς αγώνες.

Αγγελική - Ερβίν

***

ΦΩΤΟ

Για τη συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Μαράκι μας, κρατάμε τη μνήμη σου ζωντανή. Προσφέρουμε τη μηνιαία συνδρομή σου στο Κόμμα από τη μέρα που «έφυγες» από τη ζωή. Μας λείπεις.

Η αδερφή και η μανούλα σου

***

ΦΩΤΟ 3

Πριν λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος, ο φίλος, ο συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ. Στέλεχος του Κόμματός μας. Με τον σύντροφο γνωριστήκαμε γύρω στο 1980, όταν δουλεύαμε στον δήμο Καλλιθέας. Από μικρός στη βιοπάλη και στον αγώνα, ήταν στέλεχος της ΚΝΕ και του Κόμματος. Παρόλο που έφυγε και γύρισε στην πατρίδα του την Κω, ποτέ δεν σταματήσαμε να επικοινωνούμε και μάλιστα πολλά καλοκαίρια βρισκόμασταν στις διακοπές που έκανα με την οικογένειά μου στην Κέφαλο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους συντρόφους μας, που γνωρίζω πολλούς στην Κω.

Επίσης, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των συντρόφων ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΤΣΑ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Πιστοί στα ιδανικά και τις ιδέες του Κόμματος έως το τέλος της ζωής τους.

Προς τιμήν τους προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Δημήτρης Αθανασάκης

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Τεύχος 188 - 189 (ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 - ΜΑΡΤΗΣ 2021)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 188 - 189 (ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 - ΜΑΡΤΗΣ 2021)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 188 - 189 (ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 - ΜΑΡΤΗΣ 2021)
Με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ύλη και πλούσια ρεπορτάζ σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και για τις πολλές δεκάδες των εκδηλώσεων τιμής που πραγματοποιήθηκαν από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο των 75 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (διπλό τεύχος, λόγω των περιορισμών της πανδημίας). Στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ για την Αντιφασιστική Νίκη περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και τα γενικότερα συμπεράσματα από το Β' ΠΠ. Ενώ στις στήλες «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» και «ΕΠΕΤΕΙΟΙ» δημοσιεύονται εκτενές ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του Μνημείου του ΚΚΕ στη Μακρόνησο και ρεπορτάζ από την εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ στην Καλλιθέα και για τις εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αθήνα (γερμανική πρεσβεία και Μνημείο άγνωστου στρατιώτη), Θεσσαλονίκη, Λαμία και άλλες πόλεις της Ελλάδας για την Απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή. Στη στήλη «ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ» περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις - θέσεις και παρεμβάσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Καταγγελία για τις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές δηλώσεις - τοποθετήσεις της ΕΕ που επιχειρούν να εξισώσουν το τέρας του φασισμού με τον κομμουνισμό και καταγγέλλεται η οργανωμένη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας της κατοχής στη χώρα μας με την προώθηση από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΝ, της λειτουργίας του «Γερμανοελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας» και του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον». Ενδιαφέροντα θέματα προβάλλονται και στις υπόλοιπες στήλες του περιοδικού, όπως «ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΕ» (από την εκδήλωση στο Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο για τη διάσωση των παιδιών του Εμφυλίου από τις σοσιαλιστικές χώρες), «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΗΡΩΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» κ.λπ. Επίσης στις στήλες: «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ», «ΔΙΕΘΝΗ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ» κ.ά.

  • Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και οι συναγωνίστριες/τές, οι φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ μπορούν να το προμηθευθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την χώρα. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον Αρεως - τηλ.: 2108222952).
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στο Σχιστό

«Οι εξελίξεις στην περιοχή του Σχιστού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η θέση του ΚΚΕ» είναι το θέμα συγκέντρωσης - συζήτησης που διοργανώνουν οι ΚΟ Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ, την Κυριακή 25 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο των Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα (περιοχή Κράκαρη). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής στη Β΄ Πειραιά.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις παρουσίασης των Θέσεων

Συσκέψεις παρουσίασης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος διοργανώνονται από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 17/4

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στις Συκιές, με ομιλητή τον Αλέξη Γουσόπουλο, μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κυριακή 18/4

Στις 11.30 π.μ., στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, με ομιλήτρια την Νικολέτα Θεογνώστου, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο Παύλου Μελά.

Στις 12 μ., στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Πέμπτη 22/4

Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κυριακή 25/4

Στις 12 μ., στο Θεατράκι του Κορδελιού, με ομιλητή τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ