ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2021 - Κυριακή 25 Απρίλη 2021
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟ 5

Μπροστά στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, τιμώντας τους αγώνες των συντρόφων μας ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (φωτ.), ΜΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ (φωτ.), ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), ΜΗΤΣΟΥ ΣΑΧΙΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΤΖΟΥΝΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ (φωτ.), ΧΗΣΤΟΥ ΡΑΠΤΗ, ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΣΩΤΗΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ, προσφέρω στο Κόμμα μας 150 ευρώ στη μνήμη τους.

Κώστας Βουλγαρόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Απρίλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από την απώλεια του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου και πάτερα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΕΝΤΖΟΥ. Στη μνήμη του η οικογένειά του, Κική, Βασίλης, Εφη και Σταυρούλα, προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω του οποίου πάλεψε και ο ίδιος για τα ιδανικά της εργατικής τάξης έως το τέλος της ζωής του, 300 ευρώ στην ΤΟ Σερρών.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από το τελευταίο «αντίο» στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΦΙΑΤΗ. Τον μεγάλο, σπουδαίο δάσκαλο, που εκτός όλων των άλλων φρόντισε να με «διδάξει» ότι σ' αυτό το καπιταλιστικό σύστημα δεν βολεύονται η ζωή μας και τα όνειρά μας, γι' αυτό είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να το ανατρέψουμε. Είμαι σίγουρη ότι το κενό που άφησε θα καλυφθεί από πολλούς τολμηρούς και αποφασισμένους.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΓΝΩΣΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΓΝΩΣΙΑ
Η αδελφή του Κατερίνα Κορφιάτη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Η Μαρία Καψάλη στη μνήμη της αδερφής της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΚΟΤΙΔΟΥ προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή», που τη φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο Γιώργος Χαμηλοθώρης από τους Αγίους Αναργύρους προσφέρει 200 ευρώ στο Κόμμα, στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ, μέσω της ΚΟΒ Ανάκασας.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο κομμουνιστής ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΙΩΤΗΣ. Ηταν πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Λειβαδιάς. Μπροστάρης στους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος. Η πολυετής παρουσία του στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Δημοσίου (ΠΟΠΣ) έδινε ταξικό περιεχόμενο στις εργασίες των συνεδρίων. Οι σύντροφοι και συναγωνιστές του συνταξιούχοι Δημοσίου Αττικής, στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Αττικής.

Σύντροφε Τάκη, θα μας λείψουν η ήρεμη παρουσία σου και η σταθερή αγωνιστική σου στάση. Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, δύναμη και υγεία. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό ταξίδι σύντροφε Τάκη.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ, που «έφυγε» πέρυσι τον Αύγουστο από τη ζωή και διέμενε στα Καρδάμυλα της Χίου, συνταξιούχου ναυτεργάτη, πιστού στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του, η κόρη του Αννα Κούτσουτου και η Κρεμύδα Κούλα προσφέρουν προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δ. Αθήνας - Γαλατσίου.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

Στη μνήμη του συναδέλφου και συναγωνιστή ΠΑΝΟΥ ΒΕΛΛΗ, πιστού οπαδού του Κόμματος, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Ν. Φιλαδέλφειας - Ηρακλείου του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι συνάδελφοί του από τη διοίκηση του Παραρτήματος προσφέρουν, αντί στεφάνου, το ποσό των 40 ευρώ στο ΚΚΕ, για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου Αττικής, στην μνήμη των για πολλά χρόνια μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΛΛΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΒΟΠΟΥΛΟΥ, που απεβίωσαν πρόσφατα, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΦΩΤΗ ΓΚΟΓΚΟΜΗΤΡΟΥ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για το 21ο Συνέδριο του, η ΚΟΒ Ανω Κώμης - Καισαρειάς 100 ευρώ και άλλοι σύντροφοι μέσω της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης 130 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια του αξέχαστου συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρει στη μνήμη του, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης.

***

ΦΩΤΟ

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΜΠΟΥΝΗ το γένος Καρόγλου γεννήθηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας στις 26/12/1929 από πρόσφυγες γονείς από την Ινέπολη της Μικράς Ασίας. Στα 8 της χρόνια χάνει τη μητέρα της. Σε ηλικία 12 ετών, με τη γερμανική κατοχή, αποφασίζει κρυφά από τον πατέρα της να πουλάει φρούτα στο σταθμό των τρένων για να βοηθήσει την οικογένειά της, που δούλευαν από ήλιο σε ήλιο για μια οκά ψωμί. Ο άνδρας της αδελφής της τής ζητάει όταν μπορεί, κρυφά, να σημειώνει τους αριθμούς των τρένων, πόσα βαγόνια, τι μεταφέρουν κ.λπ. Κάπως έτσι ξεκίνησε με τα Αετόπουλα μέχρι και την απελευθέρωση.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΙΝΑ
Αμέσως μετά την απελευθέρωση αρχίζουν οι «επισκέψεις» στη Χωροφυλακή και στα «στέκια» των Μαυροσκούφηδων σε Αιγάνη και Πούρλια (Πόροι Πιερίας), και το ξύλο.

Εντάσσεται στον ΔΣΕ, στο 2ο Τάγμα, με ταγματάρχη τον Ανδρεάδη από το Λιτόχωρο Πιερίας και λοχαγό τον Οδυσσέα. Πηγαίνει στη Σχολή Νοσοκόμων του γιατρού Στέφανου Χουζούρη από τον Κολινδρό Πιερίας. Εντάσσεται στο 3ο Τάγμα, με ταγματάρχη τον Λιακόπουλο και καπετάνιο τον Παναγιωτίδη. Επαιρνε μέρος σαν νοσοκόμα όπου χτυπούσε η ένοπλη ομάδα. Από εκεί αποσπάστηκε στο αναρρωτήριο του Αρχηγείου, που ήταν στου Κόρακα τα Καλύβια.

Συλλαμβάνεται στις επιχειρήσεις τον Απρίλη του 1948, μεταφέρεται αρχικά στην Κατερίνη και κατόπιν στο Επταπύργιο, όπου περνάει στρατοδικείο και καταδικάζεται σε ισόβια. Από το Επταπύργιο μεταφέρεται στις φυλακές Αβέρωφ, αλλά επειδή είναι ανήλικη τη στέλνουν στην Καλλιθέα και μετά στην Κηφισιά. Με την ενηλικίωσή της επιστρέφει στις φυλακές Αβέρωφ, όπου παραμένει μέχρι την αποφυλάκισή της. Αποφυλακίζεται μετά από 12 χρόνια, στις 12/12/1959, με τα «ειρηνευτικά μέτρα» Πλαστήρα, με ρητή απαγόρευση επίσκεψης στις μεγάλες πόλεις και με την υποχρέωση της τακτικής παρουσίας της στη χωροφυλακή.

Παρά την απαγόρευση, κατεβαίνει στην Αθήνα και εργάζεται σαν νοσοκόμα σε γυναικολογική κλινική. Μετά την αποφυλάκισή του, τον Οκτώβριο του 1963, παντρεύεται τον Βαγγέλη Ζαμπούνη από τον Παντελεήμονα Πιερίας και αποκτούν δύο παιδιά. Ο γάμος τους είναι ο πρώτος γάμος που γίνεται ανάμεσα σε πρόσφυγα και ντόπιο.

Στη δικτατορία, τον Απρίλη του '67 ο σύζυγός της νοσηλεύεται βαριά άρρωστος. Δεν την συλλαμβάνουν γιατί ο αξιωματικός λυπάται τα δύο παιδιά, 3 ετών και 20 μηνών, που είναι πιασμένα από το φουστάνι της.

Με τη μεταπολίτευση δραστηριοποιείται στην Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης στα Θύματα Πολιτικής Δίωξης «Η Δημοκρατική Μέριμνα» μέχρι και τη διάλυσή της, το 2010.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες για την ειρήνη, για την καλυτέρευση της ζωής των λαϊκών ανθρώπων, τους οποίους αγαπάει βαθιά, και για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ, σημαία που δεν υπέστειλε μέχρι το τέλος της ζωής της. Δήλωση μετανοίας δεν υπέγραψε ποτέ.

Οι ιστορίες της ζωής της, όπως και κάθε άλλου συνεπούς αγωνιστή αυτής της δρακογενιάς, θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους. Δεν θα ξεχάσουμε όμως δύο χαρακτηριστικές.

Τον Μάη του 2009, σε ηλικία 80 ετών νοσηλεύεται με σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα στην «Πολυκλινική», όπου δίνει μάχη με τους γιατρούς για να της επιτρέψουν να φύγει για λίγες ώρες και να πάει στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Πριν από 3 - 4 χρόνια δεν μπορεί πια να ακολουθήσει σε μια πορεία, λέει «εγώ τελείωσα πια, συνεχίστε εσείς». Δεν έλεγε αλήθεια: Μέχρι που «έφυγε», σε κάθε πορεία, σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε απεργία, σε κάθε Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κρατούσε μούτρα που δεν μπορούσε να συμμετέχει.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας Βαγγελιώς η κόρη της Μαντώ προσφέρει μέσω ΚΟΒ Ν. Κυψέλης 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ. Επίσης, αντί στεφάνου η ΚΟΒ Ν. Κυψέλης κατέθεσε το ποσό των 80 ευρώ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου».

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ακούραστος μαχητής για τα δίκαια της εργατικής τάξης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ του οποίου ήταν μέλος, σύντροφος ΒΑΪΟΣ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ. Η κόρη του Κατερίνα, οι εγγονές του Ηρώ και Βάια, στη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή προσφέρουν 50 ευρώ στην Οργάνωση Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΣΕΒΗΣ ΦΡΑΚΟΛΑΚΗ, που τόσο απρόσμενα «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σύντροφοι και συναγωνιστές από την ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους γονείς της, συντρόφους Λευτέρη και Μαρία, και στην αδελφή της.

ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Στη μνήμη του, ο Δημήτρης Πετράκος προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Μελισσίων 50 ευρώ, ενόψει και του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 5

Για τους αξέχαστους και πολυαγαπημένους μου γονείς, που πάντα τους θαύμαζα και τους θαυμάζω για τις αντοχές, τα πιστεύω και τους αγώνες τους. Ηταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από την Κατοχή του '40. Κυνηγημένοι από τους Γερμανούς. Αργότερα στον εμφύλιο του '46 συνέλαβαν έναν ξάδερφό μου, τον Γιάννη Σαλαβασίδη, τον οποίο φιλοξενούσαμε στο σπίτι μας, και τον μετέφεραν στις φυλακές Θεσσαλονίκης. Αυτός όμως κατάφερε να τους αφοπλίσει και να αποδράσει κατά τη μεταφορά, καταφεύγοντας ως αντάρτης στο βουνό. Ως αντίποινα σκότωσαν την οικογένειά του στην Ξηρόβρυση, συνέλαβαν τον πατέρα μου και τον έστειλαν εξορία στον Αγιο Ευστράτιο.

Φοβούμενος μη στείλουν κι αυτόν εξορία, ο αδερφός μου, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (φωτ.), που ήταν τότε 17 ετών, έφυγε ως αντάρτης στον ΔΣΕ. Τραυματίστηκε στο κεφάλι από όλμο, χάνοντας έτσι το φως του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μπούλκες, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι το '49. Εκεί τον χειρούργησαν και κατάφερε να βρει την όρασή του στο ένα μάτι. Τότε ζήτησε να πάρει μέρος σε μάχες σαν τραυματιοφορέας, για να μαθαίνει νέα για την οικογένειά του. Το 1949 στη Μάχη της Νάουσας πιάστηκε αιχμάλωτος και πέρασε στρατοδικείο στη Βέροια. Καταδικάστηκε σε θάνατο, όμως ο δικηγόρος του, με το αιτιολογικό ότι ήταν ανήλικος και ανάπηρος, κατάφερε να μειώσει την ποινή του σε 10 χρόνια και 6 μήνες. Επειτα τον έστειλαν εξορία στη Γυάρο. Αργότερα, το '52, με αναθεώρηση της δίκης του αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
Το 1947 οι αντάρτες κατέβηκαν στο χωριό μας, Νέα Σάντα, όπου και έλαβε χώρα μια μάχη και σκοτώθηκαν 2 φασίστες κάτοικοι του χωριού. Ως εκδίκηση, οι υπόλοιποι φασίστες του χωριού σκότωσαν έναν ανάπηρο με 2 πόδια κομμένα, στο κρεβάτι, επειδή ήταν κομμουνιστής και μπορεί να μην περπατούσε αλλά μιλούσε. Στη συνέχεια σκότωσαν μία γυναίκα, η οποία άφησε 5 ανήλικα ορφανά, επειδή ο αδερφός της ήταν κομμουνιστής εξόριστος. Ακόμα έσφαξαν ένα αγόρι 8 ετών μες στην αγκαλιά της μητέρας του, γιατί ο αδερφός του ήταν κι αυτός κομμουνιστής και εξόριστος.

Επειτα ήρθαν στο σπίτι μας με σκοπό να σκοτώσουν την οικογένεια του πατέρα μου, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.), που ήταν κομμουνιστής και εξόριστος. Εριξαν 15 σφαίρες και μια χειροβομβίδα από το παράθυρο. Τραυματίστηκε η μητέρα μου ΕΓΝΩΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (φωτ.) κι εγώ, η κόρη της, Ολγα Μιχαηλίδου, που ήμουν τότε μόλις 14 ετών.

Ευτυχώς τα αδέρφια μου Πολυχρόνης, Γιάννης και Ελένη Μιχαηλίδου δεν έπαθαν τίποτα. Το '49 εγώ, ο Πολυχρόνης και η μητέρα μας βγήκαμε από το νοσοκομείο και γυρίσαμε στη Νέα Σάντα, αλλά έμεινα ανάπηρη και στα δυο μου πόδια. Η Ελένη και ο Γιάννης έμειναν στην Καλαμαριά, όπου η αδερφή μου παντρεύτηκε τον Ηλία Παναγιωτίδη. Εστειλαν τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.) στο σχολείο, όπου τελείωσε ηλεκτρολόγος. Αυτός γνώρισε και παντρεύτηκε την Ιωάννα Τσικρικώνη, κόρη του ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ (φωτ.), εξόριστου κομμουνιστή. Ο Γιάννης και η Ιωάννα αποτέλεσαν ενεργά μέλη του Κόμματος και ήταν παρόντες σε όλες τις δράσεις του ΚΚΕ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω, εγώ η Ολγα Χριστοδουλίδου, σύζυγος του Ευκλείδη Χριστοδουλίδη, δίνω 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος για το 21ο Συνέδριο.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΓΚΟΓΚΟΜΗΤΡΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΓΚΟΓΚΟΜΗΤΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΠΑΠΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΠΑΠΙΩΤΗΣ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΙΩ) ΖΑΜΠΟΥΝΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΙΩ) ΖΑΜΠΟΥΝΗ
Προσφορές

-- Ο Αποστόλης Κουφάκης προσέφερε για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ μέσω της Λέσχης Φίλων Ουγγαρίας το ποσό των 500 ευρώ, ως πρώτη δόση.

-- Ο Θανάσης Αναστόπουλος προσφέρει 500 ευρώ για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ στο Νεστόριο.

-- Ο Δημήτρης Μουντούρης προσφέρει 300 ευρώ για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ στο Νεστόριο, στη μνήμη των ναυτεργατών μαχητών του ΔΣΕ που έπεσαν στις μάχες του Γράμμου.

-- Οι φίλοι του Κόμματος, ο Χ. Μ. και η Ε. Π. από την Ελβετία, προσφέρουν 200 ευρώ μέσω ΤΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών - Ερευνας Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή του Μουσείου στο Νεστόριο Καστοριάς.

-- Στέλνω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στον μεταλλευτικό και κατασκευαστικό κλάδο.

Δ. Γ., μηχανικός μεταλλείων - Οκλαντ, Ν. Ζηλανδία

-- Ο Θωμάς Φίνος από τα Κανάλια Καρδίτσας προσφέρει 10 ευρώ προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ