ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη Λέσβο στις 9 - 11 Ιούλη το φετινό νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα

Από το περσινό διήμερο στο Στόμιο
Από το περσινό διήμερο στο Στόμιο
Στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα γίνει φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που κλείνει τα 30 του χρόνια.

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 - '44.

Εκεί θα στήσουν τη βάση τους χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα, για να δώσουν το μήνυμα του φετινού Διημέρου κόντρα στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τα «τύμπανα του πολέμου», που αντηχούν ευρύτερα στην περιοχή, με συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και εκτεταμένες πολεμικές ασκήσεις από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτό το σκηνικό, όπου οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας «ξύνουν τα νύχια τους» και τα «αρπαχτικά» διαγκωνίζονται για να επιτύχουν μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, οι λαοί θα είναι τα βέβαια θύματα των όποιων κρίσεων και πολεμικών επεισοδίων. Σε αυτές τις συνθήκες, το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα εκπέμψει από τη Λέσβο μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και φιλίας των λαών, κόντρα στις παραβιάσεις και αμφισβητήσεις των συνόρων που έχουν καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες στην περιοχή, κόντρα στις στρατιωτικές δαπάνες που αποτελούν υπόβαθρο πολεμικών αναμετρήσεων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Τόσο με το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο της Λάρισας, όσο και με το Φεστιβάλ της τον Σεπτέμβρη, η ΚΝΕ απέδειξε ότι μπορεί να φέρνει σε πέρας τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις με απόλυτη ασφάλεια μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και να τα καταφέρνει μια χαρά. Ετσι και φέτος το Διήμερο θα είναι ένα πανελλαδικό αντάμωμα νεολαίας, που θα χαρίσει μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες και θα μείνει αξέχαστο σε όσους βρεθούν εκεί, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια αυτού του μοναδικού νεανικού θεσμού.

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»!

Κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 8 Μάη ο «Οδηγητής» του Μάη, με πλούσια ύλη για τις εξελίξεις, αλλά και την πολύμορφη δραστηριότητα που θα αναπτύξει η ΚΝΕ το επόμενο διάστημα.

«Από γενιά χωρίς δικαιώματα, να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή», λέει το σύνθημα στο εξώφυλλο του τεύχους, ενώ αναλυτική είναι η αρθρογραφία για τα όσα θα προβλέπει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Συνέντευξη παραχώρησε στον «Οδηγητή» ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, με αφορμή τη νέα έκδοση του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.

Ο «Οδηγητής» δημοσιοποιεί τις ημερομηνίες και την τοποθεσία του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-10-11 Ιούλη στη Μυτιλήνη. Επίσης, φιλοξενεί άρθρο για το περιεχόμενο του φετινού Διημέρου.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι εδώ, με σύνθημα «Δίνουμε τρόπο στην οργή. Ανάσα ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!» και ο «Οδηγητής» ανακοινώνει τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε πόλη και νησί, αλλά και το πώς προετοιμάζονται ήδη.

Ακόμα:

  • 9η Μάη: Ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό!
  • «Ο,τι κι αν γίνει έχεις εμένα», διήγημα μαθήτριας
  • Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο
  • Αρθρο για την πανδημία: «Επιστροφή στην κανονικότητα»... με μοναδικό «πρωτόκολλο» τα επιχειρηματικά κέρδη
  • Αμιλλα του ΚΣ της ΚΝΕ: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί» και στη Δυτική Μακεδονία
  • Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ!
  • Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;
  • European Super League: Κεραυνός εν αιθρία ή προαναγγελθέν «έγκλημα» στο ποδόσφαιρο
  • Πείρα από την Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
  • Σπουδαστές ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ μιλούν στον «Οδηγητή» για τον αγώνα τους
  • Αρθρο μαθητή για την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας με αφορμή τη Μάχη της Κρήτης
  • Συνέντευξη για τη λειτουργία της ομάδας ανάγνωσης λογοτεχνίας στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ
  • Μαζικές παραγγελίες βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής»: Πείρα από την ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την Παρισινή Κομμούνα

Σειρά εκδηλώσεων για την Παρισινή Κομμούνα προγραμματίζουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτό, εκδηλώσεις γίνονται:

  • Το Σάββατο 8 Μάη, από την ΤΟ Πιερίας, με τίτλο «Η Κομμούνα του Παρισιού», στο πάρκο Κατερίνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Τη Δευτέρα 10 Μάη, από την ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο «150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, την πρώτη έφοδο της εργατικής τάξης στον ουρανό», στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Συγκέντρωση στην Ικαρία

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ καλεί στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που οργανώνει το Σάββατο 8 Μάη στις 8 μ.μ. στον Χριστό Ραχών (γήπεδο μπάσκετ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θέμα: «Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά, για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας».

Σύσκεψη στην Κινέτα

Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά, για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για τις ανάγκες, το δίκιο μας» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μεγάρων - Κινέτας του ΚΚΕ την Κυριακή 9 Μάη, στις 11 π.μ. στον αίθριο χώρο των γραφείων της Κοινότητας Κινέτας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει την Κυριακή 9 Μάη το ΠΑΜΕ, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

«Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος Υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα, κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την αυξημένη συμμετοχή στη νέα αιμοδοσία που οργανώνει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ