ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 2021
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Ελαμψαν» οι κορυφαίοι στην Πάτρα

Παγκόσμιος για μία ακόμα φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, αξιόλογες επιδόσεις από τα σπουδαία ονόματα του κλασικού αθλητισμού

Δεύτερη παγκοσμίου επιπέδου επίδοση μέσα σε λίγες μέρες σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στην Πάτρα

Eurokinissi Sports

Δεύτερη παγκοσμίου επιπέδου επίδοση μέσα σε λίγες μέρες σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στην Πάτρα
Mε τον Μίλτο Τεντόγλου να ξεχωρίζει σε ατομικό επίπεδο με μία ακόμα παγκόσμιας κλάσης επίδοση, τα υπόλοιπα σπουδαία ονόματα να διακρίνονται επίσης και με πολλές αξιόλογες επιδόσεις και επίτευξη ορίων πρόκρισης, ολοκληρώθηκε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διοργανώθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά και όγδοη συνολικά στην Πάτρα. Στους αγώνες το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, που είχε και συναντήσεις με μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, συζητώντας για ζητήματα του αθλητισμού. Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ, και η Λούλα Καρατζά, μέλος του Τμήματος της ΚΕ Κατά των Ναρκωτικών και μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού - Αγωνιστικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ.

Παγκόσμιος και πάλι ο Τεντόγλου

Για άλλη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο αγώνισμα του μήκους, πραγματοποιώντας μία ακόμα εμφάνιση παγκοσμίου επιπέδου. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε άλμα στα 8,48 μ., που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση παγκοσμίως, πίσω από τα 8,6 μ. που είχε πετύχει ο ίδιος δυο βδομάδες πριν, στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα. Μάλιστα στους αγώνες της Πάτρας ο Ελληνας πρωταθλητής του ΓΣ Κηφισιάς πριν από την κορυφαία του επίδοση είχε ένα ακόμα σπουδαίο άλμα, στα 8,41 μ., στο οποίο πάτησε τουλάχιστον 10 εκατοστά πριν από την κόκκινη γραμμή, ενώ στη συνέχεια βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο.

Αξιόλογες επιδόσεις σημείωσαν και οι άλλοι δύο αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στο μήκος. Τη 2η θέση πήρε ο Νίκος Ξενικάκης (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με 7,80 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 7,6 μ.

Ξεχώρισε η τριάδα στο επί κοντώ των γυναικών

Σπουδαίος αγώνας έγινε στο επί κοντώ των γυναικών, όπου συμμετείχαν και τα τρία μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος στην Ελλάδα, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να δίνει το «παρών» εκτός συναγωνισμού αλλά να δείχνει ότι άφησε πίσω της την περιπέτεια με τον κορονοϊό και να σημειώνει την κορυφαία επίδοση, με 4,75 μ., φανερώνοντας ετοιμότητα μπροστά στις προσεχείς υποχρεώσεις της. Ανάμεσα στις αθλήτριες των οποίων οι προσπάθειες προσμετρήθηκαν κανονικά, τη νίκη πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4,65 μ., ενώ 2η ήταν η Ειρήνη Πόλακ με άλμα στα 4,6 μ.

Καθήλωσε ο τελικός της σφαιροβολίας

Στον καλύτερο ίσως τελικό στην ιστορία της σφαιροβολίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο οποίος κρίθηκε για πρώτη φορά με βολή πάνω από τα 20 μέτρα, νικητής αναδείχθηκε ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 20,34 μ., συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία από την αρχή της σεζόν. 2ος ήταν ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων), ο οποίος επίσης ξεπέρασε τα 20 μ. (20,15 μ.), και 3ος ο Τάσος Λατιφλάρι με 19,78 μ.

Αξιόλογες εμφανίσεις

Συναρπαστικός αγώνας έγινε στο μήκος γυναικών, με συνεχείς ανατροπές μέχρι τέλους και την Εφη Κολοκυθά να παίρνει την πρωτιά στο τελευταίο άλμα με επίδοση στα 6,33 μ. 2η ήταν η Βούλα Παπαχρήστου με άλμα στα 6,29 μ., δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και 3η η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) με 6,23. Ανάμεσα στις εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν και αυτή του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, ο οποίος με άλμα στα 2,24 μ. κατέκτησε για δέκατη φορά την 1η θέση στο αγώνισμα - 2ος αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) με 2,03 μ. και 3ος ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) με 2,03 μέτρα. Την πρώτη πανελλήνια νίκη του σημείωσε στο επί κοντώ των ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου), που απόντος και του πολυνίκη του αγωνίσματος Κώστα Φιλιππίδη πήρε την 1η θέση με 5,55 μ., με 2ο τον Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (Πανιώνιος) με 5,45 μ. και 3ο τον Γιάννη Ρίζο (ΑΣ Αρης) με 5,35 μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεχώρισε στα 200 μ. γυναικών, καθώς στην πρώτη της εμφάνιση μετά τον περασμένο Αύγουστο πήρε την πρωτιά με πολύ καλό χρόνο και ατομικό ρεκόρ, 23.11. 2η ήταν η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 23.74 και 3η η Αρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) με 23.79.

ΤΕΝΙΣ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ
Πρόκριση στους «8» για την Μ. Σάκκαρη

Μια ιστορική πρόκριση στην οκτάδα του φημισμένου διεθνούς τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι πέτυχε χτες η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη επί της Αμερικανίδας Σοφίας Κενίν με 2-0 σετ για τη φάση των «16». Εγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φθάνει μέχρι τα προημιτελικά στην ιστορία του θεσμού ενώ είναι η πρώτη φορά που φιγουράρει σε οκτάδα ενός τουρνουά κατηγορίας Grand Slam. Η αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά θα προέκυπτε από την κόντρα μεταξύ της 19χρονης Πολωνέζας Ιγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) και της 18χρονης Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ.

Στον αγώνα για τους «16» η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη) πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην αντίπαλό της, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη και περσινή φιναλίστ, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και παίζοντας εξαιρετικό τένις, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της φθάνοντας στην κατάκτηση των δύο σετ με 6-1, 6-3.

Με Μεντβέντεφ για τετράδα ο Τσιτσιπάς

Κόντρα στον Ρώσο Ντ. Μεντβέντεφ θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του ανδρικού τουρνουά. Ο Ελληνας τενίστας καλείται να διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης κατηγορίας Grand Slam απέναντι στον Ρώσο αντίπαλο τον οποίο έχει νικήσει μόλις μια φορά σε επτά αναμετρήσεις, με όλες τους τις συναντήσεις πάντως μέχρι σήμερα να συνοδεύονται από αρκετές εξωαγωνιστικές κόντρες μεταξύ τους.

Τελευταίο «αντίο» για τον Γιάννη Καρακασίδη

Συλλυπητήρια από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Γιάννης Καρακασίδης, προπονητής ποδοσφαίρου. Η κηδεία του έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Καρακασίδης ήταν ποδοσφαιριστής του Αρη, στη δεκαετία του '50. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος του τεχνικού επιτελείου της αγαπημένης του ομάδας, προπονητής στα τμήματα υποδομής και μέλος του τμήματος σκάουτινγκ.

Η Αθλητική Επιτροπή της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Καρακασίδη και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους.

ΙΤΑΛΙΑ
Αυτοκτονία νεαρού παίκτη λόγω ρατσισμού

Συγκλονίζει την Ιταλία η αυτοκτονία του 20χρονου ποδοσφαιριστή Σεΐντ Βιζίν, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και είχε υιοθετηθεί από μικρή ηλικία στην Ιταλία. Επί δύο χρόνια είχε παίξει στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά πριν από λίγο καιρό είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του.

Σύμφωνα με όλα τα ιταλικά ΜΜΕ, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του Σεΐντ έπαιξε ο ρατσισμός, όπως δείχνει και γράμμα προς τους φίλους και την ψυχολόγο του, στο οποίο σημείωνε: «Οταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Ολοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάστηκα να την εγκαταλείψω, διότι πολλοί άνθρωποι - ιδίως ηλικιωμένοι - δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί Ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά».

«Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτήν την ακραία πράξη είναι μια χώρα που χρεοκόπησε», υπογράμμισε ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλαούντιο Μαρκίζιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Με θετικό βαθμό στο διπλό τεστ

Με θετικό βαθμό έβγαλε δύο πολύ δυνατά τεστ η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Σε διεθνείς φιλικούς αγώνες αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (Θ. Αζάρ 20' - Τζαβέλλας 66') και νίκησε 2-1 τη Νορβηγία στη Μάλαγα (Μασούρας 12', Ανδρούτσος 21' - Στάντμπεργκ 64').

Τόσο κόντρα στο Βέλγιο - που θεωρείται ένα από τα φαβορί στο Euro το επόμενο διάστημα - όσο και απέναντι στην αξιόλογη ομάδα της Νορβηγίας, οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους και πάθος να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα παρά την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος, στοιχεία που διατηρούν υψηλά τις προσδοκίες μπροστά στις υποχρεώσεις της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και για πρόκριση στην τελική φάση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Παρέμεινε η νυν προσωρινή διοίκηση

Επειτα από νέα απόφαση του Πρωτοδικείου

Tην παραμονή της νυν προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία Μπάσκετ μέχρι τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών αποφάσισε τελικά το Πρωτοδικείο Αθηνών, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 30/5 αρχαιρεσιών, μετά τη σχετική αστυνομική απόφαση και κατόπιν παρέμβασης του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να οριστεί νέα διοίκηση στην ΕΟΚ.

Το Πρωτοδικείο όμως απέρριψε όλα τα αιτήματα και αποφάσισε την παραμονή της προσωρινής διοίκησης με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, δίνοντας νέα εντολή για τη διενέργεια των εκλογών.

Εξάλλου, με χτεσινή του επιστολή προς τους έτερους υποψήφιους για την προεδρία, Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα, ο Αγγελος Παπανικολάου πρότεινε να γίνει μεταξύ τους συνάντηση, με σκοπό τη συνεργασία τους για το καλό του μπάσκετ, όπως δηλώνεται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ