ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Εμπαιγμός των σχολικών φυλάκων από τη δημοτική αρχή Βόλου

Δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι ασφαλιστικές εισφορές για προηγούμενα χρόνια εργασίας

Τον συνεχιζόμενο για χρόνια εμπαιγμό των σχολικών φυλάκων από τη δημοτική αρχή Βόλου με τη μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών τους για προηγούμενα χρόνια εργασίας καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μέσα από πολύχρονους αγώνες οι σχολικοί φύλακες πέτυχαν μια σημαντική νίκη απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που επιχειρούσαν να μονιμοποιήσουν το καθεστώς του εργαζόμενου - σκλάβου με κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με το νόμο 4554/2018 (άρθρο 4) αναγνωρίστηκε το αυτονόητο: Οτι για τους εργαζόμενους σχολικούς φύλακες σε προγράμματα "απόκτησης εργασιακής εμπειρίας", που με τις αρχικές προβλέψεις δεν ασφαλίζονταν για σύνταξη (κύρια και επικουρική), "ο χρόνος απασχόλησης που έχει διανυθεί από την πρώτη μέρα στα προγράμματα αυτά αποτελεί πραγματικό χρόνο ασφάλισης". Τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων οφείλουν, σύμφωνα με το νόμο, να ορίσουν τον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τα αντίστοιχα κονδύλια προβλέπονται να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ωστόσο, παρά τις ρητές αυτές προβλέψεις, παρά το γεγονός ότι σε άλλους δήμους της χώρας (και της Θεσσαλίας) έχουν υλοποιηθεί οι σχετικές ρυθμίσεις, η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα το παραμικρό για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων αυτών του δήμου για τα χρόνια που αυτοί δεν ασφαλίζονταν. «Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι σχολικοί φύλακες εμφανίζονται ασφαλιστικά ακάλυπτοι για τα πρώτα 5 χρόνια της εργασίας τους (2001-2006), αλλά και για το διάστημα που είχαν τεθεί στο απαράδεκτο καθεστώς της διαθεσιμότητας - απόλυσης (Ιούλης 2013 - Απρίλης 2015). Οι συνάδελφοι μάλιστα εκείνοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης δεν μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το λόγο αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα τονίζει πως «σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν νέο γύρο επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προκαλεί οικτρή εντύπωση η στάση της δημοτικής αρχής να μην σέβεται τους κόπους και τα βάσανα των εργαζομένων του δήμου, να μην αποδίδει σε αυτούς τα στοιχειώδη, κρατώντας τους σε διαρκή κατάσταση ομηρίας».

Καταλήγοντας, απαιτεί να σταματήσει τώρα η πολύχρονη ταλαιπωρία των συναδέλφων από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Να παρθεί απόφαση από τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ώστε να ρυθμιστούν άμεσα οι ασφαλιστικές εισφορές για την εργασία χρόνων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους.

Γιατρός κατηγορείται για εμβολιασμούς - «μαϊμού»

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος 50χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε και κατηγορείται για ψεύτικους εμβολιασμούς. Ο γιατρός μετέβη στο «Ασκληπιείο» της Βούλας μαζί με πέντε άτομα, για να εμβολιαστούν. Ωστόσο, την ώρα του εμβολιασμού, μία νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια και να παριστάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη, και τον κατήγγειλε. Προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο και ο γιατρός έφυγε αμέσως. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ, που σαν αύριο (10 Ιούλη) γεννήθηκε, μικρή προσφορά 50 ευρώ στο Κόμμα μας.

Ντίνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΤΟΥΛΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή στις 12 Ιούνη 2020, η ΚΟΒ Αμφιάλης συγκέντρωσε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Σύντροφε ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ, δεν μπόρεσα να έρθω στη Ριτσώνα λόγω υγείας. Θα θυμάμαι πάντα τον αγώνα που κάναμε ώσπου να στήσουμε τον Σύνδεσμο Ελληνοβιετναμέζικης Φιλίας. Θα σε θυμάμαι όσο ζω.

Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια ΑΝΔΡΙΑΝΑ συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα, που σε αφήσαμε στο νεκροταφείο στο Κορακοχώρι.

Στη μνήμη σας Κώστα και Ανδριάνα προσφέρω στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, για το 21ο Συνέδριό του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ρέντη.

Μιχάλης Λεγάκης

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συλλυπητήρια

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συντρόφους Βασίλη Χάμο, Μαρία Χάμου και Δημήτρη Γρυδάκη για την απώλεια της συζύγου, μητέρας και πεθεράς ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ.

Σύντροφοι και φίλοι, μέλη της «Ακαδημίας με Καφέ», προσφέρουν αντί στεφάνων 300 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.

Νεκρό 7χρονο κοριτσάκι σε τροχαίο στη Νίκαια

Σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στη Νίκαια χτες το μεσημέρι. Σκοτώθηκε ένα κορίτσι ηλικίας 7 ετών, ενώ ένα ακόμα κορίτσι 12 ετών τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Ολα έγιναν στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση στη Νίκαια. Φορτηγό που ήταν σταματημένο σε κόκκινο σηματοδότη, την ώρα που ξεκινούσε έπεσε πάνω στα παιδιά που περνούσαν τη διάβαση μαζί με γυναίκα που τα συνόδευε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ