ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούλη 2021 - Κυριακή 11 Ιούλη 2021
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»
Πλήθος εκδόσεων και προσφορές στην έκθεση βιβλίου

Στον χώρο του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ λειτουργεί πλούσια έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», η οποία ήδη από την Πέμπτη έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών.

Το βιβλιοπωλείο, όπως μας λέει ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, «περιλαμβάνει παλιές και νέες εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής", εκδόσεις οι οποίες από την πρώτη μέρα συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως έδειξε η επισκεψιμότητα στο βιβλιοπωλείο. Οι εκδόσεις αφορούν έργα των κλασικών για τη μισθωτή εκμετάλλευση, ζητήματα στρατηγικής, για την επανάσταση, τη στάση των κομμουνιστών απέναντι στο κράτος, στον πόλεμο, αλλά και πολιτικό βιβλίο, επεξεργασίες του Κόμματος, όπως για την πανδημία, τη στάση των κομμουνιστών απέναντι στα ναρκωτικά. Αλλά και επεξεργασίες εκλαϊκευτικές του ΚΣ της ΚΝΕ, της Ιδεολογικής Επιτροπής, άλλων επιτροπών, είτε πιο πρόσφατες, όπως για την Παρισινή Κομμούνα, είτε παλιότερες, όπως το "Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό", που προβάλλουν τη θέση μας για τον σοσιαλισμό και το πώς θα φτάσουμε εκεί.

Υπάρχει και μια ειδική έκδοση για τη μεγάλη στιγμή αγώνα και ταξικής αναμέτρησης εδώ στη Μυτιλήνη, με τον τίτλο "Go Back", η οποία δίνεται σε μια πολύ μεγάλη προσφορά, όπως και όλες αυτές οι εκδόσεις, πραγματικά αφορά έναν μεγάλο αγώνα του μυτιληνιού λαού και ήδη έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση για να μάθουν οι σύντροφοί μας για αυτές τις στιγμές.

Αντίστοιχα θα δούμε και βιβλίο λογοτεχνικό, γιατί είμαστε και σε μια περίοδο που θέλουμε και να ξεκουραστούμε, και έρχονται και οι διακοπές από τα σχολεία, από τα πανεπιστήμια, από τις δουλειές όσο μπορούμε. Είναι ώρα που χρειαζόμαστε και θέλουμε να καταφύγουμε σε βιβλία που μπορούν να μας δώσουν τέτοιες στιγμές, που αποδίδουν πλούσια νοήματα, όπως είναι η σοβιετική λογοτεχνία που μιλάει για ζητήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αλλά και του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ, όπως είναι το "Ολόχρυσο Φαράγγι" του Τζακ Λόντον, καθώς και κάποιες εκδόσεις για τους μικρούς μας φίλους, των 9 - 13 ετών.

Οι προσφορές στα βιβλία είναι μεγάλες, από 30% έως 50%, οπότε κάθε παρευρισκόμενος στο Διήμερο έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προλάβει να πάρει αυτές τις εκδόσεις που φιλοξενούμε στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ».


Στο Διήμερο κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»!

Οι χιλιάδες νέοι και νέες που θα συμμετάσχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το «καλοκαιρινό» τεύχος του «Οδηγητή», που θα κυκλοφορεί το Σάββατο στον χώρο της κατασκήνωσης, στη Μυτιλήνη. Από τη Δευτέρα το τεύχος θα διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

Το εξώφυλλο του νέου τεύχους «αποκαλύπτει» το λογότυπο, το σύνθημα και τις ημερομηνίες των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Φιλοξενείται, επίσης, αρθρογραφία για το πολιτικό περιεχόμενο του φετινού Φεστιβάλ, το θέμα της κεντρικής έκθεσης και των μουσικών αφιερωμάτων, ενώ ανακοινώνονται και οι καλλιτέχνες των οποίων η συμμετοχή έχει ήδη «κλειδώσει» για τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Από την ύλη του «Οδηγητή» ξεχωρίζει επίσης η αρθρογραφία για την ολοκλήρωση του 21ο Συνεδρίου του ΚΚΕ, για την εξέλιξη της πανδημίας και την κυβερνητική της διαχείριση, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «Σχολείο του Μέλλοντος», καθώς και για την επιθετική πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον λαό.

Διαβάστε επίσης:

  • «Αναπτυξιακό άλμα» vs «Δίκαιη ανάπτυξη»; Να επενδύσουμε στην πάλη για την ανατροπή!
  • Καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής... τι «αντίκρισμα» έχουν στις ζωές μας;
  • Οταν οι τεχνολογικές καινοτομίες βρίσκονται στα λάθος χέρια...
  • Αρθρο για τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.
  • ΜέΡΑ25: Ριζοσπαστική υποταγή με αντισυστημικό περιτύλιγμα.
  • Αρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
  • Τελικά... πόσο ελεύθερη είναι μια γυναίκα να «κάνει το σώμα της ό,τι θέλει»;
  • 41 χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
  • Προσεχώς στην τάξη: Απαντάμε στο φετινό θέμα της Εκθεσης στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • Για τα «πρότυπα» ΕΠΑΛ.
  • Φοιτητές: Γιατί μας αφορούν οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών;
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • 200 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι.
  • Ο «Οδηγητής» προτείνει βιβλία για το καλοκαίρι.

«30 ταξίδια - ένας προορισμός»

Εκθεση για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο φέτος γιορτάζει! Γιορτάζει τα 30 του χρόνια, ξυπνάει αναμνήσεις στους παλιότερους, εμπνέει αισιοδοξία και σιγουριά στους νεότερους για την επιτυχία του.

«30 ταξίδια - ένας προορισμός - συναρπαστικές στιγμές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία!», όπως λένε και τα «κινέζικα» πανό που στολίζουν κατά μήκος τον διάδρομο όπου βρίσκονται τα μπαρ της κατασκήνωσης και συγκροτούν μια φωτογραφική έκθεση - αναδρομή στους σταθμούς του θεσμού που αποτελεί τη ...«μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, για τον νέο κόσμο, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»!

Εικόνες από αυτήν τη διαδρομή, από διαδηλώσεις σε βάσεις, στρατηγεία και λιμάνια, από μνημεία που στέκουν αγέρωχα να μας θυμίζουν τον αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και του ΕΛΑΣ, της ΟΚΝΕ κ.ά. σηματοδοτούν το πώς πορεύτηκε ο θεσμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου όλα αυτά τα χρόνια: «Κόντρα στο ρεύμα», «Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά», «Με τους λαούς όλου του κόσμου»!

Από όλα αυτά παίρνει τη σκυτάλη και συνεχίζει!



Κύμα αντιδράσεων για την τιμωρία στρατιώτη επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο Διήμερο!

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί από την Πέμπτη η κίνηση αυταρχισμού στην οποία προχώρησε η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, τιμωρώντας με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη, επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Η διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ ανακοίνωσε μάλιστα τηλεφωνικά την ποινή ενώ ο στρατιώτης βρισκόταν σε άδεια, λέγοντάς του προκλητικά ότι δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την πολιτική του σκέψη και άποψη, καθώς αυτό δήθεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας!

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις μεθόδους που ακολουθούν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κλείσουν το στόμα στους νέους στρατευμένους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και τονίζει ότι «στην πράξη θέλουν τους νέους στρατευμένους όχι μόνο να αποδέχονται αλλά να γίνουν και χειροκροτητές της επικίνδυνης πολιτικής που με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, με δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου και επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Να συμφωνούν με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, της θάλασσας του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες από αυτούς, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές μονάδες όλης της χώρας και της Λέσβου η δράση φασιστών - εθνικιστών, που χύνουν δηλητήριο εναντίον γειτονικών λαών για να βγαίνουν λάδι οι κυβερνήσεις, καλύπτεται ή και δικαιολογείται από μερίδα των διοικήσεων, ενώ στοχοποιούνται και τιμωρούνται οι στρατιώτες που τους καταγγέλλουν.

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λέσβο έχει καταγράψει ήδη πριν την έναρξη των εκδηλώσεων τεράστια επιτυχία, με τη μεγάλη συμμετοχή νέων από όλη τη χώρα αλλά και τη μεγάλη "αγκαλιά" και στήριξη με την οποία το έχουν περικλείσει ο λαός και η νεολαία της Λέσβου. Μέσα από τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα ακουστεί πλατιά από κάθε νέα και νέο: "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!"».

Την έντονη διαμαρτυρία της για την τιμωρία του οπλίτη εξέφρασε η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακυρώσει την άδικη ποινή. Εχει την ευθύνη και για αυτό το κρούσμα αυταρχισμού, που στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα της στρατευμένης νεολαίας να ασκεί ανεμπόδιστα τις δημοκρατικά κατοχυρωμένες ελευθερίες της», σημειώνει.

Και καλεί «τους νέους και τις νέες, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν αυτήν την άδικη ποινή απέναντι στον νέο στρατευμένο που χαιρέτισε τη συνάντηση χιλιάδων νέων από την Ελλάδα οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή των χωρών της Ελλάδας και της Τουρκίας στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ