ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούλη 2021 - Κυριακή 11 Ιούλη 2021
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, που γεννήθηκε το 1905 στο χωριό Μαλανδρίνο Δωρίδας του νομού Φωκίδας και «έφυγε» στις 9/7/1997. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Ενταγμένος στα αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ το 1943 - '44, ήταν στην πολιτοφυλακή. Μετά τη Βάρκιζα, πιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα. Στον ΔΣΕ ήταν στο Αρχηγείο Ανταρτών στην περιοχή της Ρούμελης. Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις το 1948, συνελήφθη και οδηγήθηκε σε διάφορες φυλακές (Λιδωρίκι, Λαμία, Αμφισσα). Στη συνέχεια, πήρε τον δρόμο της εξορίας σε Μακρονήσι και Αη Στράτη για πολλά χρόνια. Οταν αφέθηκε ελεύθερος συνέχισε τη δράση. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο Παράρτημα του Βύρωνα. Εως το τέλος της ζωής του συμμετείχε σε όλους τους αγώνες με το ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βύρωνα Αττικής.

Κατίνα Μανιτάρα, Μαχήτρια της 2ης Μεραρχίας στη Ρούμελη, Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ και προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 500 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ελευσίνας.

Ο σύντροφος Ηρακλής Λινάρδος

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, μετά από σύντομη αλλά σκληρή και αξιοπρεπή μάχη με την αρρώστιά του, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος. Γεννήθηκε το 1950, από φτωχή οικογένεια, στη Βερδικούσια Λάρισας, και από πολύ μικρός μπήκε στη σκληρή βιοπάλη για το ψωμί, αλλά και για το δίκιο, παλεύοντας για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία που ονειρεύτηκε.

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του Ασπασία και η κόρη του Βάσω προσφέρουν μέσω ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ προσφέρω χρηματικό ποσό μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης.

Κάλλια Παπαδοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 17 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ, σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια που μας άφησε ο αδερφός μου, ΛΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, οικοδόμος στο επάγγελμα. Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για ενίσχυση του 21ου Συνεδρίου μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ (φωτ.) και της μητέρας της, ΛΕΛΑΣ, συγγενείς προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη», που τόσο πολύ αγάπησε και διέδωσε με πάθος μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Βόρειου Μενιδίου.

Δ. - Α.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ και ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΜΟΛΥΒΔΑ - ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, προσφέρω για το Συνέδριο του Κόμματός μας 100 ευρώ.

Φένια Μουζενίδη

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ συγκέντρωσε το ποσό των 800 ευρώ από τα μέλη της, συγγενείς, φίλους, συγχωριανούς, στη μνήμη του σ. ΝΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Ο σύντροφος, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, μετά το 1974 ήταν το πρώτο μέλος του Κόμματος στο Καινούργιο Τριχωνίδας και έπαιξε τον πρώτο ρόλο για να στηθεί Οργάνωση στην περιοχή.

Από μικρός ένιωσε την κοινωνική - ταξική αδικία και εντάχθηκε στον αγώνα για την κατάργησή της. Από τα νεανικά του χρόνια δεν έπαψε στιγμή να δίνει αγόγγυστα δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης του λαού. Εμαθε να δείχνει την αλληλεγγύη του σε όποιον τη χρειάζεται, ακόμα και από το υστέρημά του. Δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Παρών στους αγώνες, αλλά και στην αφανή δουλειά για την οργάνωσή τους. Το καφενείο του στο Καινούργιο ήταν η «βάση» για τις συναντήσεις, τις συσκέψεις, τις συζητήσεις των μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος. Ηταν ορμητήριο για την εξόρμηση του Κόμματος στο χωριό.

ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Υπερασπίστηκε αταλάντευτα, στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και δούλεψε για να ορθωθεί πάλι δυνατό μέσα στον λαό. Εμεινε πιστός και αγωνιζόταν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ. Τίμησε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα του μέλους του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ, προσφέρουμε προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

Αθηνά και Μαρία Μαστοράκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και συμπεθέρας ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΕΣΑ, το γένος Γαλάνη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, συνδέσμου του ΔΣΕ στη Μεσσηνία, η οποία φυλακίστηκε σε Καλαμάτα και Κόρινθο το 1949 και «έφυγε» από κοντά μας πλήρης ημερών στις 15 Ιούνη, προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ποσό των 150 ευρώ. Παραδειγματιζόμαστε από την ασυμβίβαστη και αγόγγυστη στάση της, από το χαμόγελο που δεν έφυγε ποτέ από τα χείλη της, από την πίστη της στον αγώνα και στα ιδανικά του Κόμματος.

Η κόρη της Πόπη Τέσα, τα εγγόνια της Κατερίνα Σίμου και Νίκος Χρυσοβιτσάνος, οι συμπέθεροι Γιάννης και Δέσποινα Χρυσοβιτσάνου

  • Στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΕΣΑ, το γένος Γιάννη Γαλάνη (γεννήθηκε στην Αραπόλακα Πυλίας και έζησε στο Ιλιον Αττικής), αγωνίστριας της Αντίστασης, που έζησε με την οικογένειά της διωγμούς και φυλάκιση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, χωρίς ποτέ να υποχωρήσει βήμα από τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος και που ήταν η γνήσια λαϊκή μορφή της μάνας, της τροφού και της δασκάλας για κάθε παιδί που μεγάλωσε στα χέρια της και έμαθε από αυτήν την αγάπη στον άνθρωπο, τα αδέλφια της Παναγιώτης και Ξανθούλα Γαλάνη και οι ανιψιές της Αρίστη και Ειρήνη Γαλάνη προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ.

ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ
ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΟΛΥΒΔΑ ΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ
***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» στις 10 Ιούνη, μόλις στα 58 του χρόνια, ο σύντροφος και φίλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗΣ. Ταλαιπωρημένος από μικρή ηλικία με την υγεία του, έμαθε να απολαμβάνει τη ζωή, τον χαρακτήριζε η αισιοδοξία όποια κι αν ήταν η δυσκολία. Προσέφερε ακόμα και από αυτά που δεν είχε, ενώ το σπίτι του ήταν πάντα ανοιχτό για τους φίλους και τους συντρόφους. Ηταν πάντα παρών για όλους με ανιδιοτέλεια, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του. Στήριξε την κόρη του Θοδώρα, στάθηκε σαν πατέρας στα ανίψια του, Αντρέα και Ελένη, μετά το θάνατο του αδελφού του, Παναγιώτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά.

Ποτέ δεν έχασε την επαφή του με το Κόμμα, παρόλο που κατά την κρίση του '89 - '91 βρέθηκε εκτός των γραμμών του. «Με διέγραψαν οι οπορτουνιστές», είχε πει, «εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΚΚΕ». Θεωρούσε τον εαυτό του οργανικά δεμένο με το Κόμμα, και έτσι ήταν. Αυτό επισφραγίστηκε με την απόφασή του να ξαναδώσει το βιογραφικό του στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Πέρα για πέρα συνειδητή απόφαση, παρά τα προβλήματα με τη «μεγάλη» του καρδιά, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή.

Τελευταία φορά χαιρετηθήκαμε στην απεργία στις 6 Μάη. Χαρήκαμε παρά πολύ που συναντηθήκαμε μετά από τόσο καιρό κλεισμένοι λόγω της πανδημίας. Δεν είπαμε πολλά γιατί οι «δουλειές» τρέχουν, όμως μου φτάνει που τον είδα και τα είπαμε «στο πόδι». Για μένα ήταν μεγάλη τιμή να συνυπάρχω στην ίδια Οργάνωση με τον Γιώργο. Η στάση του απέναντι στις δυσκολίες, η μαχητικότητά του παρά τα προβλήματα υγείας, η αισιοδοξία του αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου Γιώργου Τσιγκάρη, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ.

Αλέξανδρος Πατίδης

***

ΦΩΤΟ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και το Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας του Σωματείου Συνταξιούχων προσφέρουν 1.060 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας και παππού μας ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗ ΤΑΣΟΥ, προσφέρουμε προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστική συμμετοχή του στα κοινά, τον ακέραιο χαρακτήρα του, το ακλόνητο ήθος του και τη διαρκή διάθεσή του για αυτομόρφωση. Εδινε θάρρος, κουράγιο και ελπίδα στους συντρόφους του στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας και πρόσφερε έμπρακτη βοήθεια στους συνανθρώπους του και στους οικείους του στις απότομες καμπές της ζωής τους, ώστε να παραμείνουν όρθιοι. Δεν στεναχωριόταν επειδή γερνούσε, αλλά επειδή δεν θα μπορούσε πλέον να πολεμά, όπως πριν, το κακό και το άδικο. Σε ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που μας άφησες.

Πασχάλης - Ζωή και Μαρία - Ασπασία

***

ΦΩΤΟ

Αντί στεφάνου προσφέρω στο Κόμμα μας 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καρκιναγρίου Ικαρίας του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Ιούνη. Ο σύντροφος για τους νεότερους θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, σεμνού και αταλάντευτου αγωνιστή. Ο ανθρωπισμός και ο διεθνισμός του δεν είχαν όρια και το απέδειξε πάρα πολλές φορές στη ζωή του. Από τη φυγή του από τη Λεγεώνα των Ξένων και την ένταξή του στους Βιετμίνχ, μέχρι τον διαρκή αγώνα του για τα παιδιά θύματα του «πορτοκαλί παράγοντα» στο Βιετνάμ. Θα ζει για πάντα κοντά μας, όσες γενιές και να περάσουν, μέσα από το εξαιρετικό βιβλίο - βιογραφία του «Ενας Ελληνας Μακεδόνας στη Λεγεώνα των Ξένων».

ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ρένος Ρουστάς

***

ΦΩΤΟ

Στις 6/5/2021 «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Στη μνήμη του ενισχύουμε το Κόμμα μας με 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κωμιακής Νάξου του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του Ελλη, Θοδωρής, Μαρία και ο εγγονός του Βασίλης

***

ΦΩΤΟ

Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Σίμου, γεννημένη στις 21/5/1935 στη Βαρβάρα Ευβοίας, «έφυγε» από κοντά μας την Κυριακή 18/4/2021. Σύμφωνα με την επιθυμία της αποτεφρώθηκε, την Τετάρτη 21/4/2021. Ηταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά προσφυγικής - ποντιακής οικογένειας. Από μικρή, στην Κατοχή, παράτησε το σχολείο και βοήθαγε την οικογένειά της στα χωράφια και στις δουλειές του σπιτιού. Ο πατέρας της και ο μεγάλος αδελφός της Γιώργος συμμετείχαν στην Αντίσταση. Παντρεύτηκε και έζησε στην Αθήνα με τον Θωμά Παπαδόπουλο. Απέκτησε δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Σε όλη τη ζωή της ήταν δίπλα στο Κόμμα. Μέχρι τέλους ξεφύλλιζε τα λευκώματα του Κόμματος και τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Κάθε χρόνο συμμετείχε, στη μνήμη του άντρα της, στις Οικονομικές Εξορμήσεις του ΚΚΕ. Οποιος γείτονας, φίλος, σύντροφος ερχόταν σπίτι της, έτυχε της φιλοξενίας και της φροντίδας της.

Στη μνήμη της, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Ελληνικού το ποσό των 500 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν 2 χρόνια, στις 4 Ιουλίου, «έφυγε» ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Μας λείπεις σαν φυσική παρουσία, όμως τα χρόνια και οι στιγμές που ζήσαμε μαζί σου έχουν γίνει χαρακιά στη μνήμη και την καρδιά μας. Είσαι μαζί μας, βαθύ ποτάμι που δεν στερεύει από χαρές και λύπες. Στη μνήμη σου προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Περάματος 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Μάτα - Στέλλα Παπαοικονόμου

***

ΦΩΤΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
Η ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, το γένος Παντίδου, δεν είναι πια κοντά μας. «Εφυγε» ήσυχα στις 29/6, σε ηλικία 98 ετών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ομβριακή Δομοκού, σε πολυμελή οικογένεια με προοδευτικές αρχές. Από τα 12 της χρόνια δούλευε στα μεταλλεία Δομοκού. Στην Κατοχή δούλεψε στην Αλληλεγγύη. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1943, ακολουθώντας το παράδειγμα του αδελφού της Θωμά. Το Σεπτέμβρη του 1947 κατετάγη στον ΔΣΕ, όπου υπηρέτησε μέχρι τον Φλεβάρη του 1949. Αρχικά εντάχθηκε στον Λόχο αμάχων κοριτσιών από την Κεντρική Ελλάδα στο Βίτσι. Μετά πήγε στη Σχολή Υπαξιωματικών του ΔΣΕ και όταν την τελείωσε κατετάγη στην 102 Ταξιαρχία (στο Τάγμα του Αλευρά) ως ομαδάρχισσα. Πολέμησε στις Μάχες του Γράμμου και του Κλέφτη. Μετά τον ελιγμό του Γράμμου περάσανε στο Βίτσι. Πήρε μέρος στις Μάχες στο Μαλιμάδι, όπου και τραυματίστηκε.

Ως τραυματίας, πέρασε στη φιλόξενη ΣΔ Ρουμανίας. Εκεί γνώρισε τον σύντροφο της ζωής της, τον Νώντα Κωστούδη. Παντρευτήκανε, δημιουργήσανε μια υπέροχη οικογένεια, απέκτησαν δύο παιδιά και με τη σκέψη και λαχτάρα για την πατρίδα, τελικά ζήσανε 35 χρόνια στην ξενιτιά. Επαναπατρίστηκε το 1985 οικογενειακώς και έμεινε στην Αθήνα έως το 2017. Τα τελευταία 4 χρόνια έζησε στο χωριό Πούλιθρα - Λεωνίδιο μαζί με την κόρη της και τον γαμπρό της.

Ηταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, σεμνή αγωνίστρια, με αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ σε όλη της τη ζωή. Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη 1/7 στα Πούλιθρα. Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤΟ

Πριν δύο μήνες «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, στέλεχος της Αριστεράς. Θα βρισκόμασταν όλη η παρέα των τελευταίων χρόνων αυτές τις μέρες σε παραλιακή ταβέρνα για να τα ξαναπούμε. Η συνάντηση των φίλων και συναγωνιστών, που ήταν δική του ιδέα, έγινε πριν λίγες μέρες. Ηταν σαν αποχαιρετισμός στον φίλο και συναγωνιστή μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ
ΑΔΑΜ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ
Οι φίλοι και συναγωνιστές του

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται την Κυριακή 11 Ιούλη τρεις μήνες αβάσταχτου πόνου, που ραγίζει τις καρδιές μας. Τρεις μήνες χωρίς τη ΣΕΒΗ μας, γεμάτοι καταχνιά, αναπάντητα «γιατί», οργή, θρήνο, λύπη, ανάμεικτα συναισθήματα που βασανίζουν τον νου και την ψυχή μας. Δεν είχες μια ευκαιρία να δώσεις τη μάχη σου, όπως ήξερες να δίνεις με πείσμα και οργάνωση διαφορετικές μάχες για τις σπουδές σου, για την επιστήμη σου, για τη ζωή σου, και να κερδίσεις. Εφτασες τόσο γρήγορα αρκετά ψηλά ώστε να σε εμπιστεύονται συνεργάτες σου, αναγνωρίζοντας σε όλο τον πλανήτη την αφοσίωση και την ικανότητά σου. Μας έδωσες πολλές χαρές, αμέτρητες συγκινήσεις και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που ήρθε τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο ξαφνικά. Θα ζεις για πάντα στο μυαλό, στην ψυχή, στην καρδιά μας.

Στη μνήμη της ΣΕΒΗΣ ΦΡΑΓΚΟΛΑΚΗ οι γονείς της Λευτέρης και Μαρία και η αδερφή της Τζίνα προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περάματος στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, σύζυγος και πατέρας ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΑΪΤΗΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΣΕΒΗ ΦΡΑΓΚΟΛΑΚΗ
ΣΕΒΗ ΦΡΑΓΚΟΛΑΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ (ΝΑΣΟΣ) ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ (ΝΑΣΟΣ) ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΕΣΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΕΣΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΑΓΛΑΪΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Προσφορές

-- Ο Αποστόλης Κουφάκης από τη Βουδαπέστη προσφέρει 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Ουγγαρίας.

-- Ο Κώστας Βουλγαρόπουλος και η Ζωή Χρηστίδου προσφέρουν 300 ευρώ προς τιμή του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Πολιτείας Ευόσμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ