ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Ιούλη 2021
Σελ. /32
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της πλατιάς διακίνησής της σε όλη τη χώρα

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 17 - 18/7 η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία

Φυσικά, πλατιά διακινήθηκε ο «Ριζοσπάστης» με την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου και στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
Φυσικά, πλατιά διακινήθηκε ο «Ριζοσπάστης» με την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου και στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
Με καλό σχεδιασμό και πλατύ άνοιγμα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα συνεχίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη της διακίνησης της Πολιτικής Απόφασης του 21ου Συνεδρίου, που κυκλοφόρησε με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ενώ προετοιμάζονται για το δεύτερο μέρος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και θα δημοσιευτεί η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Σε συνοικίες στις πόλεις και στα χωριά, σε χώρους δουλειάς, παντού όπου συχνάζουν εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, με εξορμήσεις και περιοδείες, που συνεχίζονται και δίνουν τη σκυτάλη στον νέο γύρο με τη δεύτερη Απόφαση, ο στόχος ήταν να φτάσει το ντοκουμέντο του Συνεδρίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια, να μπει σε όσο το δυνατόν περισσότερα λαϊκά σπίτια. Χιλιάδες φύλλα «Ριζοσπάστη» διακινήθηκαν, χιλιάδες αντίτυπα της Πολιτικής Απόφασης βρίσκονται ήδη στα χέρια ανθρώπων του μόχθου που συμπορεύονται στους αγώνες με τους κομμουνιστές, προσεγγίζουν το ΚΚΕ, εκτιμούν τη δράση του, αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μαζί με τη δεύτερη Απόφαση, θα έχει διανυθεί η μισή απόσταση για το στόχο της μελέτης, της αφομοίωσής τους, ώστε τα ντοκουμέντα να μπουν στη ζωή, να γίνουν οδηγός δράσης για να γίνει το Κόμμα «νους, καρδιά και οργανωτής» της εργατικής τάξης, στην πάλη για το σοσιαλισμό.


Η πανεξόρμηση για τις Πολιτικές Αποφάσεις πραγματοποιείται με αμείωτη την ορμή από την επιτυχία του Συνεδρίου, αλλά και μιας πλούσιας προσυνεδριακής διαδικασίας, όταν μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οι Κομματικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ οργάνωσαν και υλοποίησαν ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα διαδίδοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο, απευθυνόμενες σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, συζητώντας μαζί τους για την πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο, το σύγχρονο και καινοτόμο, που βρίσκεται στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, στην πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που δίνει απάντηση στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα. Για την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, να μπουν και νέες δυνάμεις στον αγώνα, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται οι μάχες για την Ασφάλιση, την Παιδεία, την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Κεντρική Μακεδονία: Στη μάχη της διακίνησης στους μεγάλους χώρους δουλειάς

Ενα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, γίνεται τις μέρες αυτές στην Κεντρική Μακεδονία. Οπως λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Ιωσηφίδης, Γραμματέας της ΤΕ Βιομηχανίας και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: «Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διακίνηση του φύλλου του "Ριζοσπάστη" με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ηδη, εκατοντάδες φύλλα έχουν μπει στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ακατάλυτους πολιτικούς δεσμούς της εργατικής τάξης με το ΚΚΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΤΕ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν τη μάχη της διακίνησης για να επικοινωνήσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο που στήνει αυτί, μέχρι να εξαντληθεί και το τελευταίο φύλλο.


Οι Οργανώσεις της ΤΕ Βιομηχανίας, από την πρώτη στιγμή της μάχης της πανεξόρμησης, πριν ακόμα φτάσουν τα φύλλα του "Ριζοσπάστη", σχεδίασαν τη διακίνησή του σε εκατοντάδες εργάτες με χαρτί και με μολύβι. Συνεχίζοντας το πλούσιο άνοιγμα, έβαλαν φιλόδοξα πλάνα για να φτάσουν σε όλο τον κόσμο που συστρατεύτηκε το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά πολιτικές και απεργιακές μάχες για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού».

Δυτική Μακεδονία: Με μαχητικό κλίμα και άμιλλα

Στη Δυτική Μακεδονία, η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις συνέβαλε στο να διαμορφωθεί μαχητικό κλίμα, για να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη.

Οπως μας λέει η Τίνα Κουζιάκη, μέλος ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας: «Οι Κομματικές Οργανώσεις στη Δυτική Μακεδονία με ενθουσιασμό από το απόγευμα της Παρασκευής παρέλαβαν τα φύλλα του "Ριζοσπάστη" με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου.

Από τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε η προετοιμασία της πανεξόρμησης, μπήκε φιλόδοξο σχέδιο, ώστε οι Αποφάσεις του Συνεδρίου να φτάσουν πλατιά στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τη θετική πείρα της διακίνησης των Θέσεων της ΚΕ μέσα σε συνθήκες πανδημίας και lockdown.

Μπήκε στόχος ώστε κάθε ΚΟ να "ρίξει" όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη της διάδοσης των Αποφάσεων, να φτάσουν στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές των πόλεων αλλά και τα χωριά της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές ΚΟΒ, από το Σάββατο κιόλας, είχαν διακινήσει πάνω από το 70% της χρέωσής τους. Το στοιχείο της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων, ιδιαίτερα στην ΤΟ Κοζάνης και την ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου, βοήθησε ώστε να δημιουργηθεί μαχητικό κλίμα για την επιτυχία της εξόρμησης και την εξάντληση της χρέωσης. Η εξόρμηση τις επόμενες ώρες συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ, στα νοσοκομεία της περιοχής, στις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας».

Θεσσαλία: Ο καλύτερος σχεδιασμός συνέβαλε καθοριστικά

Πατώντας στον καλό σχεδιασμό και την προετοιμασία των Οργανώσεων, που προηγήθηκε μέσα από έκτακτες συσκέψεις και μαζέματα τις προηγούμενες μέρες, από την Παρασκευή το απόγευμα, τα μέλη του Κόμματος στη Θεσσαλία, αξιοποιώντας και οπαδούς, έφτασαν σε χιλιάδες σπίτια με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου, που κυκλοφόρησε με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Στα γραφεία των Οργανώσεων τα μέλη του Κόμματος παραλαμβάνουν τα φύλλα που είχαν παραγγείλει, κουβεντιάζουν μεταξύ τους, υπενθυμίζουν τις «άμιλλες», κάνουν τον καταμερισμό των χώρων που «αναλαμβάνει» ο καθένας, ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος απ' τον περίγυρο των ΚΟΒ που να μην πάρει την εφημερίδα και ξεκινούν την εξόρμηση.

Με τη φράση «σας φέραμε να διαβάσετε τι αποφάσισε το ΚΚΕ στο Συνέδριό του», τα μέλη του Κόμματος άνοιξαν τη συζήτηση με τον κόσμο από σπίτι σε σπίτι στις γειτονιές των πόλεων και των χωριών, γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κυρίως για την πρόταση του Κόμματος.

Η εξόρμηση συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε δημαρχεία, αλλά και σε πάρκα που μαζεύουν οικογένειες και νεολαία.

Μέσα και από αυτή την εξόρμηση, επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι δεσμοί που έχουν αναπτύξει οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αλλά και με εργαζόμενους που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα στους απεργιακούς αγώνες, καθώς και το γεγονός ότι ένας σταθερά μεγάλος αριθμός ανθρώπων παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για τις προβλέψεις, τις αναλύσεις και την πρόταση του Κόμματος, για να βγουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» έδειξε ότι οι Οργανώσεις που έχουν διαμορφώσει ένα σταθερό δίκτυο διακίνησης της εφημερίδας, όπως της Λάρισας και των Τρικάλων, κατάφεραν να φτάσουν στον κόσμο αυτό αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πιο πλατύ άνοιγμα τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για σταθερά αυξημένη κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη», ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αχαΐα: Από τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ και τις εργατογειτονιές έως τα χωριά

Με όπλο την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος και τον «Ριζοσπάστη» σύντροφο, οι Κομματικές Οργανώσεις της Αχαΐας έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της πανεξόρμησης το περασμένο Σαββατοκύριακο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο με την ειδική Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη, το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία που ψηφίστηκε στο Συνέδριο. Ο στόχος μεγαλύτερος, ώστε να φτάσουν ακόμα πιο μακριά οι επεξεργασίες μας, σε μια δουλειά που αποτελεί συνέχεια του πολιτικού ανοίγματος του Κόμματος, των συσκέψεων και των περιοδειών που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Από τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ και τις εργατογειτονιές της Πάτρας έως τα χωριά της Αχαΐας, από το πρωί του Σαββάτου οι σύντροφοι μαζί με οπαδούς του Κόμματος διακίνησαν πλατιά το φύλλο του Σαββατοκύριακου. Με σχέδιο που καταρτίστηκε έγκαιρα και την ορμή που δίνει η αισιοδοξία για τις μάχες που θα ακολουθήσουν, οι κομματικές δυνάμεις έφτασαν σε νέο κόσμο που στάθηκε στο πλάι του Κόμματος και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις τελευταίες μάχες. Εργάτες που έκαναν για πρώτη φορά απεργιακό βήμα και ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Πάτρας στις τελευταίες απεργίες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, πήραν στα χέρια τους την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου και συζήτησαν για το Κόμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ