ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να εμποδίσει με τον αγώνα του το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων

Απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων στην Κοζάνη και τα Σέρβια, όπως και την υπολειτουργία των υποκαταστημάτων στην Πτολεμαΐδα και στο Βελβενδό, έχει λάβει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος που έχουν ανακοινώσει οι τραπεζικοί όμιλοι.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, 25 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και 4 καταστημάτων της Attica Bank, τα οποία αφορούν κυρίως επαρχιακές πόλεις και χωριά, αρκετά από αυτά απομακρυσμένα.

Οπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ΤΕ Κοζάνης και Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ, η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων συνοδεύεται από πιέσεις στο προσωπικό για την «οικειοθελή» του απόλυση, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις για ολόκληρες περιοχές, καθώς όσοι μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από κάποιο τοπικό κατάστημα θα αναγκάζονται πλέον να ταξιδέψουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι Οργανώσεις Κοζάνης και Ενεργειακού Κέντρου καλούν τον λαό της περιοχής να εμποδίσει με τον οργανωμένο του αγώνα το κλείσιμο των υποκαταστημάτων και για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα.

Μάλιστα, σημειώνουν πως η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», αλλά αποτέλεσμα της μετάβασης στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών, που συνδέεται με την εκταμίευση της χρηματοδότησης προς το τραπεζικό σύστημα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σηματοδοτεί επίθεση στις θέσεις εργασίας και στα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων.

Παράλληλα, τονίζουν πως οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα σούπερ μνημόνιο, που τα προαπαιτούμενά του θα τσακίσουν εργασιακά δικαιώματα, θα φέρουν νέα βάρη στον λαό, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα είναι βαριά εκτεθειμένοι απέναντι στον λαό, καθώς από κοινού αποθεώνουν το Ταμείο της ΕΕ, συγκαλύπτοντας τον πραγματικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο Γιάννης Αναστόπουλος στη μνήμη των γονιών του ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΡΙΓΩΣ και των αδελφών του ΑΝΤΩΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ