ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
Σελ. /24
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντατική προετοιμασία για την πλατιά διακίνηση

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύεται η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την πανεξόρμηση του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, οπότε θα κυκλοφορήσει ένθετη στον «Ριζοσπάστη» η Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Ο καλός σχεδιασμός ώστε να μη μείνει καμία δυνατότητα αναξιοποίητη, και κανένα μέλος και φίλος του Κόμματος μακριά απ' αυτήν τη μάχη και το πλατύ άνοιγμα, είναι τα όπλα με τα οποία θα κερδηθεί και αυτή η μάχη, της όσο το δυνατόν πλατύτερης διακίνησης της Απόφασης, μια μάχη που ξεκινά με την κυκλοφορία της εφημερίδας το Σάββατο και διαρκεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτήσει η επίτευξη των στόχων που κάθε Κομματική Οργάνωση έχει θέσει.

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε γειτονιές των πόλεων και στην ύπαιθρο, σε χώρους δουλειάς, σε χώρους όπου συχνάζουν νέοι, καθημερινά, ώστε να φτάσει ένα αντίτυπο της Απόφασης σε κάθε εργάτη και υπάλληλο, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και αγρότη, νέο και γυναίκα, σε κάθε άνθρωπο που συμπορεύτηκε με τους κομμουνιστές στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, που συζήτησε μαζί τους τις Θέσεις για το Συνέδριο, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά του, που έχει ήδη στα χέρια του την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.

Ηδη το περασμένο Σαββατοκύριακο διακινήθηκαν χιλιάδες φύλλα «Ριζοσπάστη» με την Πολιτική Απόφαση, θέτοντας τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να ανοίξει μετά ο δρόμος της μελέτης των Αποφάσεων, της αφομοίωσής τους, τα ντοκουμέντα να μπουν στη ζωή, να γίνουν οδηγός δράσης για να γίνει το Κόμμα «νους, καρδιά και οργανωτής» της εργατικής τάξης, στην πάλη για τον σοσιαλισμό.

Με τη θετική πείρα και την «ορμή» αυτής της επιτυχημένης μάχης, αξιοποιώντας το καλό σχέδιο, την άμιλλα, στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα του Συνεδρίου σε ακόμα περισσότερους, για την πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο, το σύγχρονο και καινοτόμο, που βρίσκεται στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, στην πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που δίνει απάντηση στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα. Για την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, να μπουν και νέες δυνάμεις στον αγώνα, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται οι μάχες για την Ασφάλιση, την Παιδεία, την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

«Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ»
Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίου από Οργανώσεις του ΚΚΕ

Συνεχίζονται από Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οι βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το μορφωτικό ρεύμα στις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ, ως βασική προϋπόθεση για το αναγκαίο «άλμα» στην ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω:

Από την Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας

Οι ΚΟ Τύπου παρουσιάζουν την έκδοση «Οταν χτιζόταν το καράβι» την Παρασκευή 16/7, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο Μακρονήσου (οδός Ασωμάτων, Θησείο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Ανέστης Κανάκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας.

Από την ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού

Τριήμερη έκθεση βιβλίου πραγματοποιείται μέχρι σήμερα Τετάρτη για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, με δεκάδες τίτλους λογοτεχνικών βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, αλλά και τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Η έκθεση λειτουργεί από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία της Οργάνωσης, Κολωνού 3 (Μεταξουργείο), στο μπαλκόνι του 7ου ορόφου.

Από την ΤΟ Δυτικών Συνοικιών

Εκθεση βιβλίου διοργανώνει η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και εκδηλώσεις στην αυλή του σχολείου. Η έκθεση λειτουργεί μέχρι αύριο Πέμπτη, το πρωί από τις 10 μέχρι τη 1 και το απόγευμα από τις 7 μέχρι τις 9, δίπλα στην πλατεία Ηρώ. Στο πλαίσιό της:

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Αιγάλεω καλούν στο Μπαρουτάδικο, στην παρουσίαση της έκδοσης «Σοσιαλισμός η απάντηση για τον 21ο αιώνα». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σίμος Πολυχρονάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Περιστερίου καλούν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι, στην παρουσίαση της έκδοσης «Οταν χτιζόταν το καράβι. Ρεπορτάζ από μια απεργία». Την παρουσίαση θα κάνει ο Ανέστης Κανάκης, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.

Από την ΤΟ Νότιων Συνοικιών

Σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στον Κήπο Λασκαριδείου (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου), οι ΚΟ Καλλιθέας διοργανώνουν εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα - "Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν"».

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα - "Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν"» διοργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στον «Κήπο των Εποχών», στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ανοιχτές συσκέψεις - συζητήσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, με εξορμήσεις, περιοδείες και ενδιαφέρουσες συσκέψεις.

Τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη και στο κράτος. Η αντιλαϊκή πολιτική και οι επιπτώσεις της στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους στον χώρο της Δικαιοσύνης. Η πρόταση του ΚΚΕ», στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Αντώνης Αντανασιώτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην περιοχή συνοικισμού, πλατεία Μικρασιατών στην Ελευσίνα, συζήτηση με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει. Υγεία εμπόρευμα και ατομική ευθύνη ή κοινωνικό αγαθό;». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής καλεί σε συζήτηση, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας της Αγ. Παρασκευής, με θέμα «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ ενάντια στη ζωή - λάστιχο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη - συζήτηση της ΤΟ ΕΒΕ με αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, με θέμα «Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων γυναικών και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση για την εξέλιξη της πανδημίας, με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει: Υγεία εμπόρευμα ή Υγεία κοινωνικό αγαθό;», στο «Καφενεδάκι» (Βύρωνος 4, Μενίδι). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., η ΤΟ Α' Αθήνας καλεί σε συζήτηση στην αυλή του Μουσείου Μακρονήσου (Αγ. Ασωμάτων 31, Θησείο) για τις πολιτικές εξελίξεις, με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., οι ΚΟ Ναυτεργατών καλούν σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στην πάλη των ναυτεργατών. Πείρα και συμπεράσματα από τους αγώνες του τελευταίου διαστήματος». Θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία». Θα μιλήσει η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής.

Την Παρασκευή 16/7:

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε συζήτηση στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους, με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει: Υγεία εμπόρευμα και ατομική ευθύνη ή κοινωνικό αγαθό για όλους;». Θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη καλεί σε συζήτηση στον Πολυχώρο Πόρτο Ράφτη (έναντι σούπερ μάρκετ «Γέγος»), με θέμα «Συμπεράσματα από τους αγώνες ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα. Οργάνωση της αντεπίθεσης με δυνατό ΚΚΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Γέρακα - Παλλήνης καλεί σε συζήτηση στο Πάρκο Κάντζας, με θέμα «Συμπεράσματα από τους αγώνες ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα. Οργάνωση της αντεπίθεσης με δυνατό ΚΚΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει η Θεοδώρα Πασχαλίδου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Μεσογείων - Λαυρεωτικής.

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ του 2ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν σε συζήτηση στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει: Υγεία εμπόρευμα και ατομική ευθύνη ή κοινωνικό αγαθό για όλους;». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟ Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση στην περιοχή της Κρύας. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συνεστίαση με μουσικό πρόγραμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ