ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο Θησείο

Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση - συγκέντρωση για τα 76 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί μέσα από τη μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση «να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από την πρέσβειρα της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

- Ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

- Σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται μέχρι στιγμής:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο.

-- Στην Καβάλα, στις 8.30 μ.μ., στην είσοδο του τελωνείου.

-- Στα Χανιά, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γιαλί Τζαμί (ενετικό λιμάνι).

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στην Πάτρα, στις 8 μ.μ., στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού & Ηλείας).


Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Ανοιχτές συσκέψεις - συζητήσεις, εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις διοργανώνουν αυτήν την περίοδο οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Επίσης, συνεχίζονται οι περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και όπου αλλού συγκεντρώνεται λαϊκός κόσμος.

Δυτική Ελλάδα

Την Κυριακή 8 Αυγούστου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ και τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές θα πραγματοποιηθεί στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων Αχαΐας, στις 12.30 το μεσημέρι, από την ΚΟΒ Καλαβρύτων και τις Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και του Τομεακού Γραφείου Αχαΐας.

Εύβοια - Στερεά

Αύριο Σάββατο

-- Στις 2 μ.μ., εξόρμηση στο εργοστάσιο «Λατζή», με επικεφαλής την Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

-- Στις 7 μ.μ., εξόρμηση στη Σκάλα Αταλάντης και στην Αρκίτσα, με επικεφαλής τον Θωμά Καρατράντο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟ Πελασγίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στον Πολυχώρο του Λυκείου Πελασγίας. Την πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με κουκλοθέατρο για τα παιδιά και λαϊκά έντεχνα τραγούδια.

Πτολεμαΐδα

Αύριο Σάββατο

Στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 6 συντρόφους, στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν στις 5 Αυγούστου 1943 από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των Γερμανών, διοργανώνει η ΤΕ Ενέργειας του ΚΚΕ στον χώρο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας.

Φωκίδα

Την Κυριακή 8 Αυγούστου

Στις 11 π.μ., πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Ευπαλίου Φωκίδας στην κεντρική πλατεία Ευπαλίου, όπου θα μιλήσει ο Αντώνης Αλεξός, Γραμματέας της ΤΕ Φωκίδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ