ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Πρόωρος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Πρόωρα και άδοξα τελείωσε η φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού στο Champions League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αποκλείστηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο από τη Λουντογκόρετς, μετά την ήττα τους στον επαναληπτικό στη Βουλγαρία με 4-1 στα πέναλτι [2-2 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση (49' αυτογκόλ Σεμέδο, 55' Σωτηρίου πέναλτι - 31' Εμβιλά, 68' Ελ Αραμπί πέναλτι), 1-1 ο πρώτος αγώνας]. Ετσι, απομένει στους «ερυθρόλευκους» το Europa League, όπου θα αγωνιστούν στα πλέι οφ. Αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι η σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβας, μια ομάδα θεωρητικά στα μέτρα τους, την οποία θα αντιμετωπίσουν πρώτα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την επόμενη Πέμπτη, 19 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στην Μπρατισλάβα είναι προγραμματισμένη για τις 26 Αυγούστου. Εφόσον «σώσει την παρτίδα» στους δύο αυτούς αγώνες, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε όμιλο του Europa League της σεζόν 2021 - 2022.

Νίκη - πρόκριση «ψάχνει» ο ΠΑΟΚ

Το σε βάρος του 2-1 από τον πρώτο αγώνα καλείται να ανατρέψει απόψε ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος την ιρλανδική Μποέμιανς στο γήπεδο της Τούμπας (21.00 - Open), στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον 3ο γύρο του Europa Conference League. Ο εναπομείνας εκπρόσωπος της Ελλάδας στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA (μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Αρη) θέλει μόνο νίκη, τουλάχιστον με ένα γκολ διαφορά για να στείλει το ζευγάρι στην παράταση, ενώ με δύο γκολ διαφορά παίρνει εκείνος την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Συνεχίζει ο Τσιτσιπάς στο Τορόντο

CP

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά National Bank Open, που διεξάγεται στο Τορόντο του Καναδά, πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με 2-1 σετ τον Ουγκό Ουμπέρ. Ηταν μια νίκη όχι μόνο ουσίας αλλά και ψυχολογίας για τον Ελληνα τενίστα, καθώς επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ο κακός του δαίμονας». Ο Γάλλος, παρότι είναι 22 θέσεις κάτω από τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 3 ο Τσιτσιπάς, Νο 25 ο Ουμπέρ), τον είχε νικήσει και τις δύο φορές που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι μέχρι τώρα, και μάλιστα στη δεύτερη απ' αυτές τον απέκλεισε από το τουρνουά των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Τεύχος 190 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΙΟΥΝΗΣ 2021)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 190 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΙΟΥΝΗΣ 2021)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 190 (ΑΠΡΙΛΗΣ - ΙΟΥΝΗΣ 2021)
Με πλούσια ύλη και ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή των 77 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη συντριβή δηλαδή των χιτλεροφασιστών μέσα στο Βερολίνο από τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και την άνευ όρων παράδοσή τους, κυκλοφόρησε το 190ό τεύχος του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (Απρίλης - Μάης - Ιούνης). Περιλαμβάνει πλούσιο ρεπορτάζ για τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο υπουργείο Πολιτισμού και στον δήμο Αθηναίων για τη συντήρηση και προστασία του Ιστορικού Μνημείου στον χώρο όπου ιδρύθηκε η θρυλική ΕΠΟΝ, αλλά και για την προστασία του ιστορικού τόπου της Γυάρου και τη μη εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο νησί (ανεμογεννήτριες κ.λπ.), που θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα του ιστορικού τόπου. Ενδιαφέρουσα ύλη περιλαμβάνεται σχετικά με τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στο πλαίσιο της FIR, για τον ρόλο και τον προσανατολισμό της δράσης της Οργάνωσης στη σύγχρονη εποχή. Το περιοδικό παρουσιάζει εκτενώς την πλούσια συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ενάντια στην εφαρμογή του γερμανικής έμπνευσης προγράμματος «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» που επιχειρείται, με στόχο την αναθεώρηση και παραχάραξη της Ιστορίας του Β' ΠΠ, για να ξεχαστούν τα εγκλήματα του ναζισμού και οι ευθύνες και η υποχρέωση της ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλόμενες επανορθώσεις - πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας για τα εγκλήματα αυτά και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Κατοχή. Τέλος, ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται και στις υπόλοιπες στήλες του περιοδικού, όπως για τις προκλήσεις από φιλοναζιστικές οργανώσεις στον κρητικό λαό, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, «Σελίδες για τον ΔΣΕ», «Μνήμες Αγωνιστών» κ.λπ.

  • Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και οι συναγωνίστριες/τές, οι φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ μπορούν να το προμηθευθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την χώρα. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον Αρεως - τηλ.: 2108222952).
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των σ. ΘΑΝΑΣΗ ΘΑΝΟΥ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (φωτ.), των γονιών μου ΝΙΚΟΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, των αδελφών μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΤΗ και ΠΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

Γιάννης Κανελλόπουλος

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΣΟΥΛΗ, ετών 71, Δικηγόρο Αθηνών - Συνταξιούχο, κηδεύουμε σήμερα, Πέμπτη 12/8, και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου, έναντι του Β' Κοιμητηρίου Αθηνών (Πατησίων).

Η σύζυγος Βασιλική, η κόρη Ζαχαρούλα, τα αδέρφια Θεόδωρος, Αργύρης, Χριστίνα, Ελένη και Αναστάσιος

Τα ανίψια Χαράλαμπος, Καλλιόπη, Ιωάννης και Αγλαΐα

Οι λοιποί συγγενείς

Πολιτικό μνημόσυνο για την συντρόφισσα Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

Η ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου του ΚΚΕ και η οικογένεια της συντρόφισσας Γιαννούλας Παπαγεωργάκη - το γένος Μαυρονικόλα - προγραμματίζουν πολιτικό μνημόσυνο το Σάββατο 14 Αυγούστου, ώρα 18.00, στον προαύλιο χώρο του σχολείου στο Τσουρέδο. Τιμώντας την, τιμούν ταυτόχρονα και όλη τη γενιά των Ικαριωτών κομμουνιστών που μέσα στην παρανομία και τις απηνείς διώξεις κράτησαν «τις φωλιές νερού μέσα στις φλόγες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ