ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2021
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!»

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις σκηνές του Φεστιβάλ της Αθήνας

Με σύνθημα «Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!» το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ προετοιμάζονται τα Φεστιβάλ των μεγάλων πόλεων.

Οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ θα κορυφωθούν στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις τέσσερις σκηνές που θα λειτουργήσουν στο τριήμερο των εκδηλώσεων στην Αθήνα έχει ως εξής:

Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή:

21.30 «Πώς να σωπάσω...». Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ικαρη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Αφήγηση: Κώστας Καζάκος

23.00 Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα

  • Λαϊκή Σκηνή:

21.00 Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου

22.30 Ποντιακό γλέντι με τους Led Seftelin

00.00 Παραδοσιακό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο

  • Μαθητικό Στέκι:


20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

21.00 Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση - Σάλα και τον Σπήλιο Φλώρο

22.00 Hip hop live με τους: Raibo, Rhyme Riot, Retro (Rebellion Connexion), Φρανκ, Drugitiz

23.00 Συναυλία με τους Pulse R (Πάνος Βιτζηλαίος)

00.00 Συναυλία με τους Sober on Tuxedos

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

21.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και τους Vostok Train

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

23.00 Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη

Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή:

21.30 «Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα...», αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα του Αλκη Αλκαίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μίλτος Πασχαλίδης. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης

23.00 Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου

  • Λαϊκή Σκηνή:

21.30 «Για τον καημό, το γλέντι, το μεράκι του λαϊκού ανθρώπου...», αφιέρωμα σε τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Μητσάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Δημήτρης Κανέλλος, Ελένη Καρακάση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιωργής Τσουρής

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

  • Μαθητικό Στέκι:

20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

21.00 Συναυλία με την μπάντα της «Στροφής» (ΚΕΘΕΑ)

22.00 Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση - Σάλα

23.00 Συναυλία με τους Stavento και Ηβη Αδάμου

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

21.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και τους Sonic Polaroid

22.00 Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τους «Τσολιά εν δε Τσόλια μπαντ»

23.00 Συναυλία με τους «Γκιντίκι»

00.00 «15 χρόνια ρεμπέτικο με κιθάρα» - Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη

Σάββατο 25 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή:

21.30 «Είμαστε πολλοί... Είμαστε όλοι... Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον...», αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μαρία Φαραντούρη

23.00 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

  • Λαϊκή Σκηνή:

21.30 «Εδώ στην άκρη του καιρού...», αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Δημήτρη Χριστοδούλου με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Καλλιτεχνική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός

23.30 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο

  • Μαθητικό Στέκι:

21.30 «Να γίνουν όπλα οι πένες...» - Hip hop live ενάντια στην καταστολή και τον τρομονόμο. Συμμετέχουν: Ζωγράφος, Κοινοί Θνητοί, Το Σφάλμα, Brak, Dason, Dj Millman, Ghetto Rock, Kooz, Urban Pulse

23.30 Συναυλία με τον Μυθριδάτη και τον Σέξπυρ

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

21.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί»

22.30 Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο

23.30 Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά


ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μουσικό ραντεβού στο «Green Theater» στην Κορινθία

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο πλαίσιο της εκδήλωσης

Στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το ΚΣ της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση στις 21 Αυγούστου, στις 20.30, στο «Green Theater» ή αλλιώς Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών Κορινθίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αίθριο θέατρο με θέα τον μεγαλύτερο κάμπο της κεντρικής Κορινθίας και το αρχαίο κάστρο της Ακροκορίνθου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

- «Τραγουδώντας την Eυτυχία». Αφιέρωμα σε τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Λίνας Νικολακοπούλου. Ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις, που διατίθενται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, καθώς και κατά την είσοδο στον χώρο του θεάτρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Γιώτα Νέγκα θα ταξιδέψει τους ακροατές στα τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός και «ποιήτρια του ελληνικού τραγουδιού», Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Στη συναυλία θα ακουστούν μεταξύ άλλων κομμάτια όπως «Με ένα όνειρο τρελό», «Γυάλινος κόσμος», «Είμαι αητός χωρίς φτερά» κ.ά., γνήσια λαϊκά τραγούδια με ξεχωριστή αμεσότητα, βγαλμένα μέσα από τη ζωή, που έχουν τραγουδηθεί από γενιά σε γενιά, συνεχίζοντας να προκαλούν αμείωτη συγκίνηση και σήμερα.

Συμμετέχουν αξιόλογοι μουσικοί και τεχνικοί: Χρήστος Θεοδώρου (πιάνο), Νίκος Κατσίκης (έγχορδα), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρα), Βασίλης Μιχαηλίδης και Ηλίας Καρούμπαλης (ηχοληψία), Φίλιππος Τρέπας (φώτα).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνεται και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, τα μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος με όλους τους τρόπους: Στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης.

Ενώ ήδη στις δεκάδες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, εκφράζεται με πολύμορφο τρόπο η αλληλεγγύη, εκδηλώνεται η στήριξη στις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, με την ανταπόκριση να είναι σημαντική.


9ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλήθος αγωνισμάτων και επιδείξεων για μια ακόμα χρονιά

Το 9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ είναι γεγονός. Για άλλη μια χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα και δραστηριότητες η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ επιδιώκει να φέρει σε επαφή εκατοντάδες νέους και νέες με τον Αθλητισμό και να προβάλει την πρόταση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή που έχει ανάγκη η νεολαία σήμερα.

Το Στέκι Αθλητισμού στο χώρο του 47ου Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και επαφής με όλους τους ανθρώπους από τον χώρο του Αθλητισμού που βρεθήκαμε στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που μεσολάβησαν δόθηκαν σημαντικές μάχες για την ουσιαστική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, για να αποκρουστεί η αντιδραστική παρέμβαση της κυβέρνησης σε σωματεία και ομοσπονδίες, για να στηριχτούν ουσιαστικά αθλητές και προπονητές στο δύσκολο έργο που κάνουν. Τα συμπεράσματα και το διεκδικητικό πλαίσιο των σωματείων θα αποτυπώνονται στην έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 9ου Αθλητικού Camp της ΚΝΕ έχει ως εξής:

11 - 12/9: Τουρνουά Μπάσκετ.

19/9: Αγώνας δρόμου 5 χλμ. και παιδικός αγώνας δρόμου 1 χλμ.

23 - 25/9: Στέκι Αθλητισμού στον χώρο του Φεστιβάλ.

2 - 3/10: Διήμερο αναρρίχησης σε πεδία της Αττικής. Δίνουμε συνέχεια στις προηγούμενες συναντήσεις «γνωριμίας με την αναρρίχηση».

Στο Στέκι Αθλητισμού που θα λειτουργήσει στο τριήμερο του κεντρικού Φεστιβάλ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

23/9: Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων.

24/9: Επίδειξη - παρουσίαση των αθλημάτων Αεροβικής Γυμναστικής, Ακροβατικής Γυμναστικής, Γυμναστικής για Ολους σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ).


25/9: Τουρνουά σκακιού.

25/9: Σεμινάριο - Workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό (χώρος πίστα αναρρίχησης).

Και τις τρεις μέρες στον χώρο θα υπάρχουν πίστα αναρρίχησης, τραπέζια πινγκ πονγκ, σκάκι.

Τις επόμενες βδομάδες θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα σημεία για το τουρνουά μπάσκετ, τον αγώνα δρόμου και την αναρρίχηση. Θα ανακοινωθούν επίσης οι ώρες και περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Αθλητικού Στεκιού στον χώρο του Φεστιβάλ.

Δηλώσεις συμμετοχών στο email kne@kne.gr και στο τηλέφωνο 6951.165.574. Οι δηλώσεις συμμετοχών για το τουρνουά σκακιού θα γίνονται τις μέρες του Φεστιβάλ.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ