ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2021
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΦΩΤΟ

Στις 28 Ιουλίου πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, μέλος του ΚΚΕ με καταγωγή από το Πολύδροσο Αρτας.

Στην πολιτική κηδεία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον σύντροφο Χρήστο Γκράτσα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αρτας του Κόμματος.

Στον επικήδειο λόγο τονίστηκε η αταλάντευτη πορεία του συντρόφου Γιάννη Ζέρβα, τόσο στην πολύχρονη εξόριστη ζωή του όσο και στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος την περίοδο 1989 - 1991.

Στον δρόμο που βάδισε μέχρι το τέλος της ζωής του δώσαμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συντρόφους του και στους φίλους του.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 17 Αυγούστου 2021 συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα, σύζυγος, μητέρα, ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ. Πέρασαν 11 χρόνια που «έφυγες» από κοντά μας, συντρόφισσα Ρούλα. Το κενό που άφησες πίσω σου, τεράστιο. Μην ανησυχείς όμως. Το κομμάτι της ζωής σου που άφησες πίσω, τα δύο σου μικρά παιδιά, έγιναν γυναίκες άξιες να πάρουν τη σκυτάλη από εσένα στο Κόμμα, στην κοινωνία, στο πανεπιστήμιο. Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε για πάντα. Η οικογένειά σου, Ηλιάνα, Μαρία, Χρήστος.

Ο σύζυγός της Χρήστος και οι κόρες της Ηλιάνα και Μαρία προσφέρουν στη μνήμη της 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περάματος - Τομέα ΟΤΑ

***

ΦΩΤΟ

Δώρο γιορταστικής μνήμης για τη συναγωνίστρια ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ, προσφορά μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου στο 100χρονο αγαπημένο, ακούραστο, αγωνιστικό ΚΚΕ, 100 ευρώ, και στο Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 50 ευρώ.

Ο σύζυγος, Νώντας Χαϊδεμένος

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στις 17/7/1964. Το 1981 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1985 έγινε μέλος του Κόμματος, τίτλος τον οποίο τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής της. Σπούδασε στα ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας και στη συνέχεια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνική Ανθρωπολογία. Προσλήφθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής το 1998 ως κοινωνική λειτουργός και υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τούς ασθενείς του νοσοκομείου, όπου και έγινε προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Υπήρξε Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ψυχιατρικών Νοσοκομείων για πάνω από δέκα χρόνια και βοήθησε καθοριστικά στην ισχυροποίηση της ΚΟΒ. Σημαντική ήταν η προσφορά της από τη θέση της εκλεγμένης στα Διοικητικά Συμβούλια Εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
Σημαντική ήταν η παρουσία της στο κίνημα της Παιδείας. Διετέλεσε πρόεδρος Συλλόγου Γονέων στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου, στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου και στο 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου. Ηταν γραμματέας στις Ενώσεις Γονέων και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων στις σχολικές επιτροπές του δήμου, πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υπήρξε πολλές φορές υποψήφια για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ηταν μαχήτρια στη ζωή της και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από την αγωνιστική της δράση, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετώπισε την ασθένειά της όταν διαγνώστηκε πριν από επτά χρόνια. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, παρά συνέχισε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με περισσότερο πείσμα και κυρίως με πολύ μεγάλη αγάπη προς τον άνθρωπο, και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της.

Στη μνήμη της οι σύντροφοί της και οι φίλοι της προσφέρουν, σαν πρώτη δόση, 500 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής. Θα είναι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας.

***

ΦΩΤΟ

Για τη συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Μαράκι μας, κρατάμε τη μνήμη σου ζωντανή. Προσφέρουμε τη μηνιαία συνδρομή σου στο Κόμμα τη μέρα που «έφυγες» από τη ζωή. Μας λείπεις.

Η αδερφή και η μανούλα σου

***

ΦΩΤΟ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ γεννήθηκε το 1929 στα Μέθανα Τροιζηνίας. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τιμήθηκε για τη συμμετοχή του. Η φασιστική χούντα τον φυλάκισε και τον εξόρισε στο Λακκί της Λέρου. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος, υπερασπίστηκε την ιδεολογία του ανυποχώρητα, ως μέλος της ΚΟΒ Τροιζηνίας.

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η κόρη του Βάσω Σκούρτη και ο άντρας της Σταύρος Παπακυριάκος, τα παιδιά τους, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ για να συνεχίσει τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον θάνατο του σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΩΝΑ. Στη μνήμη του και προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 12/8/2021 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του ΔΗΜΗΤΡΗ (ΤΑΚΗ) ΨΗΜΜΕΝΟΥ. Στη μνήμη του και στη μνήμη της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΨΗΜΜΕΝΟΥ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 28/2/2018, τα παιδιά τους Μαρίνα, Δημήτρης, Βασίλης και Εύα προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Υμηττού του ΚΚΕ, 100 ευρώ στο Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο Τάκης γεννήθηκε το 1929 στην Καρδίτσα. Στην ΕΑΜική Αντίσταση συμμετείχε στην ΕΠΟΝ, ως Γραμματέας συνοικιακής Οργάνωσης, και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ Καρδίτσας. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1945. Το 1946 κατετάγη στον ΔΣΕ, τον οποίο υπηρέτησε μέχρι το 1950 στα βουνά των Αγράφων. Εγκαταστάθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, όπου παντρεύτηκε την Ευγενία Παπαγεωργίου, αντάρτισσα του ΔΣΕ. Το 1953 πήρε το πτυχίο του δασκάλου. Εργάστηκε στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» και ως δάσκαλος στα προσφυγόπουλα. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1982, δούλευε στον μηχανισμό της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουδαπέστη. Υπερασπίστηκε τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην Ουγγαρία. Επαναπατρίστηκε το 1986. Εργάστηκε για ένα διάστημα στο Αρχείο του ΚΚΕ. Σημαντική ήταν η συμβολή του στη συγγραφή του μαρτυρολογίου «Επεσαν για τη ζωή», της ΚΕ του ΚΚΕ. Εχει αφήσει σπουδαίο ντοκουμέντο, το βιβλίο «Αντάρτες στ' Αγραφα», ένα μοναδικό κείμενο για τη δράση του ΔΣΕ στα Αγραφα. Ως μέλος της ΚΟΒ Υμηττού και για πάνω από 30 χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσέφερε μέχρι το τέλος της ζωής του, με τη δράση του σημαντική παρακαταθήκη στους νεότερους συντρόφους.

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η Ευγενία γεννήθηκε στα Σπήλαια του νομού Καστοριάς το 1928. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού της. Το 1947 συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Καστοριάς. Μετά την αποφυλάκισή της, σε ηλικία μόλις 19 ετών, κατετάγη εθελοντικά στον ΔΣΕ. Ανήκε στο Τάγμα Τραυματιοφορέων του Αρχηγείου Δυτικής Μακεδονίας. Στην προσφυγιά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας, ασχολήθηκε με τη φροντίδα των παιδιών προσφυγόπουλων. Το 1951 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Παντρεύτηκε τον Τάκη Ψημμένο, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκε το 1986. Μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν μέλος της ΚΟΒ Υμηττού του ΚΚΕ, διαθέτοντας τη ζωή της στον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΤΣΙΤΙΝΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μηχανικών της ΤΟ Κατασκευών Κεντρικής Μακεδονίας. Υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Κόμμα και πρωτοστάτησε στην Τοπική Διοίκηση, αγωνιζόμενος πάντα για τα συμφέροντα του λαού και του ΚΚΕ.

Ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Κωνσταντίνα και τα εγγόνια του Πολυχρόνης, Νίκος και Σοφία - Παρασκευή.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΦΩΤΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ. Γεννήθηκε στο Κατωχώρι Φαρσάλων. Οργανώνεται και γίνεται μέλος του ΚΚΕ το 1995 και τα αμέσως επόμενα χρόνια μέλος της διοίκησης της Αγροτικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης στέλεχος της Αχτιδικής Επιτροπής Φαρσάλων. Ηταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, πάντα συνεπής, ακούραστος στην κομματική δουλειά. Ολοι εμείς που τον γνωρίσαμε θα τον θυμόμαστε για την ακλόνητη πίστη του, τη μαχητικότητά του και την ανιδιοτελή προσφορά του. Η ΚΟΒ Φαρσάλων αντί στεφάνου προσφέρει το ποσό των 185 ευρώ στη μνήμη του.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
***

Καλό ταξίδι σύντροφε, εσύ που με γαλούχησες στα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά. Θα είσαι πάντα μαζί μας στους ταξικούς αγώνες. Ο Καραβασίλης Δημήτρης στη μνήμη του σ. ΜΗΤΣΟΥ ΠΗΛΙΧΟΥ προσφέρει μέσω ΚΟΒ Ληλαντίου Ερέτριας 50 ευρώ.

***

Είναι τιμή μου που γνώρισα τον αγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΞΕΠΟΥΛΙΑ από τα παιδικά μου χρόνια και μπορώ να μιλήσω για την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και το ήθος που τον διέκριναν. Καλό ταξίδι σε έναν κόσμο όπως τον ονειρευόσουν. Αντί στεφάνου προσφέρω στη μνήμη του το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας.

Αντιγόνη Πόμμερ, συγγραφέας

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος και φίλος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ένας συνεπής στρατιώτης του Κόμματος και της τάξης μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας του Τομέα Περιστερίου - Νοτιοδυτικών, το ποσό των 70 ευρώ.

Συντροφικά, Εφη - Κώστας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΘΟΔΩΡΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της αγαπημένης μας μητέρας (μαμάκας) ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, προσφέρουμε στο τιμημένο μας Κόμμα, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Εκπαιδευτικών Αθήνας.

Τα παιδιά τους, Γιώργος, Νέλλη, Μαρία, Δήμητρα, οι γαμπροί, η νύφη τους και τα εγγόνια τους

ΟΛΓΑ ΚΩΦΙΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΩΦΙΔΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας και φίλης μου ΑΥΡΑΣ ΚΟΥΤΗΡΗ, προσφέρω, σε αυτές τις άκρως δύσκολες ώρες, 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.

Franz Holzer

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή στις 10/7/2021, σε ηλικία 99 ετών, η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΟΥΜΑΛΑ από το Σακελλαρικό Ζίτσας Ιωαννίνων. Αγωνίστρια στη ζωή, καταγόμενη από αγροτική οικογένεια, έκανε διάφορες δουλειές, από αγροτικές στο χωριό μέχρι σε εργοστάσια στο Τσαγκαριό, πάντα μπροστά, να παλεύει για τα δίκαια της τάξης της. Αγωνίστρια της γενιάς της ΕΠΟΝ, δεν λιγοψύχησε ποτέ, ούτε στα «πέτρινα» μεταπολεμικά χρόνια, ούτε στη δικτατορία. Μετά τη μεταπολίτευση στάθηκε σταθερά στο πλευρό του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Τάκης και Μαριάνα Σιουμάλα, οι εγγονές της Αλεξάνδρα και Βαρβάρα και ο ανιψιός της Νίκος Ζώτος προσφέρουν στο Κόμμα που πίστευε και στήριζε μέχρι το τέλος της ζωής της, στο τιμημένο ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ζίτσας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 15/2/2021 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ. Είχε γεννηθεί στις 15/8/1928 στα Σαπουνακαίικα Κυνουρίας. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τα ιδανικά του ΚΚΕ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Υπήρξε μέλος του Κόμματος και συνδικαλιστής, και διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Βιοτεχνών Δερμάτινων Ειδών, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δερμάτινων Ειδών, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις αξίες του κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του, αντί μνημόσυνου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας θείου σ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου, για πολλά χρόνια, της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας, ο οποίος «έφυγε» στις 24/8/2006, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 100 ευρώ στο αγαπημένο του ΚΚΕ.

Οι ανιψιές του Αντωνία - Χρυσούλα - Ιωάννα Ταγματάρχη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΛΓΑΣ (φωτ.) και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΦΙΔΗ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της αντιδικτατορικής πάλης και των αγώνων για ειρήνη και δημοκρατία στη χώρα μας, καθώς και στη μνήμη των αγαπημένων μου, αδελφού ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΦΙΔΗ και συζύγου ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΕΣΙΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες και τις θυσίες τους! Με πολλή αγάπη και τρυφερότητα θα τους έχουμε πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Νίνα Κωφίδου - Κεσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Ιούλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μου, ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Πιστός στις αριστερές ιδέες του, μαχητής σε όλη του τη ζωή. Προερχόμενος από οικογένεια αγωνιστών που γνώρισαν διωγμούς και εξορία. Πάντα μπροστά στους αγώνες του Κόμματος και του συνδικαλιστικού κινήματος, μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στην αγαπημένη του εφημερίδα, τον «Ριζοσπάστη».

Η κόρη του Εφη Γαλανοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ξαδέρφου μας ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου.

Α. Μ. και Ε. Π.

***

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΩΜΑ, τα μέλη της ΚΟΒ Πετραλώνων - Θησείου, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρουμε 125 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 14 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, από τους παλαιούς κομμουνιστές και πρώτους Ακροναυπλιώτες, από το Κιάτο Κορινθίας. Στη μνήμη του ο γιος του, Γιάννης Ανδρώνης, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κιάτου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΩΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΩΝΑΣ
***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας στις αρχές Ιούνη ο σύντροφος ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ, μετά από πολύχρονη ασθένεια. Γεννήθηκε το 1942 στο Σουφλί του Εβρου, από αγροτική οικογένεια. Από μικρή ηλικία βγήκε στη βιοπάλη, στην οικοδομή, και συνδέθηκε με τους αγώνες των οικοδόμων και του συνδικαλιστικού κινήματος της εποχής. Το 1969 παντρεύτηκε τη συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Παυλίνα, και απέκτησαν δύο κόρες. Μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε όλη του τη ζωή με σεμνότητα, ταπεινότητα και πίστη στα ιδανικά του. Το 1992 μετακόμισε στον Κουβαρά, όπου εντάχθηκε στην Οργάνωση της Κερατέας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανασύνταξη των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή μετά την κρίση του 1989 - 1991. Υπερασπίστηκε τα δίκαια της εργατικής τάξης μέσα από το Συνδικάτο Οικοδόμων, αφοσιωμένος μέχρι την τελευταία στιγμή στην υπόθεση του Κόμματος, με αυταπάρνηση και αισιοδοξία, παράδειγμα για τους νεότερους συντρόφους της περιοχής. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κερατέας.

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΤΙΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΤΣΙΤΙΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΨΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΟΥΜΑΛΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΟΥΜΑΛΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
Προσφορά

Από το μικρό εισόδημα της σύνταξής μου προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Υπηρεσιών των ΕΒΕ της Αθήνας. Στο Κόμμα που για 100 και πλέον χρόνια, με τους αγώνες του ενάντια στην εξουσία των πλουτοκρατών, βρίσκεται στο πλευρό του εργαζόμενου λαού μας, διεκδικώντας καλύτερη ζωή για όλους. Τις θερμότερες ευχές για πραγμάτωση των στόχων και τούτου του Συνεδρίου.

Μανώλης Στεφανάκης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ