ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
Επιτροπή Αγώνα συγκρότησαν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού // Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στον Πύργο την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη

Παντού εμφανή τα σημάδια της μεγάλης καταστροφής

Eurokinissi

Παντού εμφανή τα σημάδια της μεγάλης καταστροφής
Την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν, οργανωμένα, ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, αποκατάστασης και προστασίας από τις φωτιές, που κατέκαψαν το βιος τους και έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές τους, δήλωσαν κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, με τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), για τον συντονισμό της δράσης τους.

Η πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ αγκαλιάστηκε από Αγροτικούς Συλλόγους, σωματεία, Επιτροπές αγώνα και πυροπροστασίας κατοίκων των χωριών, αλλά και απλό κόσμο, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία, που ολοκληρώθηκε με τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και με απόφαση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 2 Σεπτέμβρη (7.30 μ.μ.).

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, των ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων Χειμαδιού - Σοπίου, Καυκανιάς, Αμαλιάδας, Πηνίας, Ζαχάρως, Αλφειούσας, Ξυλοκέρας, του Σωματείου Οικοδόμων Ηλείας. Επίσης, εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα από πυρόπληκτα χωριά, μέλη διοικήσεων τοπικών κοινοτήτων.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΟΑΣΗ, των επιτροπών πυρόπληκτων από τα χωριά Χελιδόνι, Νεμούτα, Καυκανιά, Πλάτανο, Λάλα, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, επαγγελματίες και εθελοντές.

Από τη σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα
Από τη σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σε όλα τα χωριά που επλήγησαν για την ενημέρωση και οργάνωση της πάλης των πυρόπληκτων, μπροστά και στο συλλαλητήριο.

«Δεν θα κλάψουμε από τις πλημμύρες αυτούς που σώσαμε από την πυρκαγιά»

«Δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας! Ο μαζικός ενωτικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος!», σημείωσε εισηγητικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βομπίρης, και συνέχισε: «Ολοι εμείς που ζήσαμε τον πύρινο εφιάλτη, όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη για να σώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, μάθαμε τούτες τις μέρες της μεγάλης καταστροφής ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι απόντες και ανίκανοι όταν οφείλουν να σώσουν το βιος μας και τη ζωή μας.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν. Είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και δεν εξασφαλίζουν την επιβίωσή μας, ενώ την ίδια στιγμή, η ανασυγκρότηση που μας λένε κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι, μέσω επιτροπών και μεγαλοεπιχειρήσεων, ανοίγει την όρεξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες για νέα κέρδη μέσα από την καταστροφή μας. Για άλλη μία φορά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς με ριζική αλλαγή στη χρήση γης και στο περιβάλλον. Εχουμε πικρή πείρα από όλα αυτά», είπε και υπενθύμισε: «Το ζήσαμε το 2007 στις μεγάλες φωτιές σε όλο το νομό μας, το βλέπουμε σε όλες τις πυρκαγιές από τότε και μετά».

Κάλεσε σε εγρήγορση τον λαό της περιοχής προειδοποιώντας πως «δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους διάφορους γυρολόγους. Ερχονται σαν φίλοι ντυμένοι οι εχθροί που μας έλεγαν οι πατεράδες μας. Αυτοί που μιλάνε τώρα για σχέδια ανασυγκρότησης του νομού μας, χωρίς να μιλάνε για συνολικές αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν, τα αντιπλημμυρικά έργα που τόσα χρόνια δεν έχουμε δει και σήμερα δεν αναφέρονται ούτε καν σαν δευτερεύοντα.

Τώρα να μετρήσουν ζημιές και να αποζημιωθούμε με βάση τις ζημιές που πάθαμε. Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για έργα αντιπλημμυρικά. Δεν θα κλάψουμε από τις πλημμύρες αυτούς που σώσαμε από την πυρκαγιά. Θα είναι φυσικοί αυτουργοί του νέου εγκλήματος και τότε δεν τους σώνει τίποτα από την οργή μας, καμία δύναμη».

Το πλαίσιο πάλης

Το πλαίσιο πάλης που εγκρίθηκε στη σύσκεψη και αποφασίστηκε να κατατεθεί στις τοπικές δημοτικές αρχές, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και τη Βουλή είναι το εξής:

  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας.
  • ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά, γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση ντόπιων εργατών στα αντιπλημμυρικά έργα, με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων.
  • Αμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.
  • Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό, στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αμεση επιχορήγηση για την ανακατασκευή των περιφράξεων που καταστράφηκαν.
  • Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμής επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση) και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δέντρων και κλημάτων, αλλά και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της παραγωγής.
  • Αποζημίωση της παραγωγής από τις καταστροφές που έγιναν λόγω καύσωνα και παγετού.
  • Αμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες, για να επανέλθει το πευκόδασος και να μη γίνει ζούγκλα. Απασχόληση εργατών από τις πυρόπληκτες περιοχές, με σταθερή σχέση εργασίας, για τη φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.
  • Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες, σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.
  • Στελέχωση του Δασαρχείου Πύργου με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.
  • Για όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.
  • Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, για όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων δήμων.
  • Αμεσα μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείνασες δασικές εκτάσεις.
  • Για τους εργάτες γης άμεσα έκτακτο επίδομα και επίδομα ανεργίας για το επόμενο διάστημα.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αντίστοιχα μέτρα και επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα υπολειτουργεί η επιχείρηση. Ειδικά για τα ιδιωτικά και συνεταιριστικά ελαιοτριβεία χορήγηση 100% του χαμένου εισοδήματος.
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Δεν χωράει άλλη στάχτη. Ούτε στον τόπο, ούτε στα μάτια μας... »

Στον απόηχο του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου οργανώνουν τα επόμενα βήματα

Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Στροφυλιάς το απόγευμα του Σαββάτου και η πλατιά αλληλεγγύη δίνουν δύναμη στον πυρόπληκτο λαό της βόρειας Εύβοιας να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα του, για να μπορέσει να παραμείνει στον τόπο του και να στήσει ξανά το βιος του πάνω στα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Οι κάτοικοι στα χωριά ξέρουν καλά ότι ο δύσκολος αυτός αγώνας τώρα ξεκινάει και θα είναι μακρύς. Εχοντας πικρή εμπειρία από αντίστοιχες καταστροφές και τις μεγάλες υποσχέσεις των κυβερνήσεων, που στο τέλος αποδείχτηκαν «μεγάλα λόγια» και «τυράκι στη φάκα» για να υπονομευθεί ο αναγκαίος αγώνας, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πως η δική τους διεκδίκηση μέσα από τους φορείς και τις Επιτροπές Αγώνα είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ελπίδα.

Γι' αυτό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της να τους καθηλώσει και να τους ενσωματώσει στα επιχειρηματικά σχέδια που ήδη «τρέχουν» στην περιοχή, δηλώνουν αποφασισμένοι να οργανώσουν ακόμα καλύτερα την πάλη για αποζημιώσεις του 100% της ζημιάς, για πραγματικά μέτρα στήριξης που θα τους βοηθήσουν να ζήσουν στον τόπο τους, αλλά και για άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μην πνιγούν στην πρώτη δυνατή βροχή.

Το μαζικότατο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου είναι το βασικό θέμα συζήτησης στα καφενεία και τις πλατείες των χωριών και παράλληλα «αγκάθι» για την κυβέρνηση, που έχοντας στη φαρέτρα της τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων για τα πράσινα σχέδια της «επόμενης μέρας» στα καμένα, επιδιώκει να κατευνάσει την οργή και την αγανάκτηση των πυρόπληκτων με ταξίματα και υποσχέσεις.

Εστειλε όμως μήνυμα και στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμφανίζονται ως «χορηγοί» και «ευεργέτες», προκειμένου να κατοχυρώσουν την παρουσία τους και να στήσουν τις μπίζνες τους πάνω στα αποκαΐδια και τις στάχτες.

Το συλλαλητήριο τους ...άναψε φωτιές

«Το θράσος και η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχουν όρια. Μας φώναξαν να πάμε στην Αθήνα για να ακούσουμε πάλι υποσχέσεις και λόγια συμπάθειας», σημειώνει ο Βαγγέλης, κτηνοτρόφος και ρετσινοπαραγωγός, σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων χτες το πρωί στην Αθήνα (βλέπε αναλυτικά στη σελίδα 9) με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο. Είχε μόλις ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συνάντησης και συζητούσε με άλλους πυρόπληκτους στο Στέκι αγώνα και αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς.

«Δεν περιμέναμε κάτι. Καταλάβαμε ότι η κυβέρνηση μας φώναξε στην Αθήνα αμέσως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο. Ηταν η μαζική παρουσία του κόσμου που την ανάγκασε. Ηθελε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, όμως δεν χωράει άλλη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Αφού πρώτα ήρθε στα κρυφά ο υπουργός Περιβάλλοντος και μαζί με τους δημάρχους άρχισαν τους εκβιασμούς να δεχτούμε τα ψίχουλα και να υποδεχτούμε τις εταιρείες που έρχονται δήθεν να μας βοηθήσουν, τώρα, που είδαν ότι αυτά δεν πιάνουν τόπο, έρχονται να μας πάρουν με το καλό».

Από το συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου
Από το συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, όπως δώσαμε τη μάχη ενάντια στις φλόγες, θα μπορέσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Μόνο μέσα από επίμονο αγώνα θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας», τονίζει από την πλευρά του ο Νίκος, κάτοικος Λίμνης, φορτώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για μία ακόμη διανομή σε πυρόπληκτα χωριά της περιοχής.

Και προσθέτει: «Εχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Κάτοικοι της περιοχής ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία του "Ζορμπά". Είδαμε και τι έγινε τον χειμώνα μετά τα χιόνια, που ζητούσαμε να απομακρυνθούν τα σπασμένα πεύκα για να μην καούμε το καλοκαίρι. Και τότε μας έλεγαν ότι όλα θα γίνουν. Τελικά δεν έγινε τίποτα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Ακόμη και τώρα αντί να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αντί να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα, συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν».

Γερό αποκούμπι τα Κέντρα Αγώνα και Αλληλεγγύης

Υποδειγματικός ο τρόπος που οργανώνονται η συγκέντρωση της βοήθειας και η διανομή της

Η «καρδιά» των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας συνεχίζει να χτυπά στα Στέκια αγώνα και αλληλεγγύης που από την πρώτη στιγμή στήθηκαν στον κόμβο της Στροφυλιάς και στην Ιστιαία και γρήγορα μετατράπηκαν σε σημείο αναφοράς.

Καθημερινά στα δύο Στέκια αλληλεγγύης καταφθάνουν ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης από διάφορες γωνιές της χώρας. Το μεγάλο βάρος της συγκέντρωσης των διαφόρων ειδών σηκώνουν συνδικάτα, αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών που στέλνουν οργανωμένες αποστολές, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις που μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες επισκέπτονται την περιοχή και αφήνουν διάφορα είδη στα Στέκια αλληλεγγύης.

«Η βοήθεια που έρχεται είναι συγκινητική. Δεν είναι μόνο τα διάφορα είδη, απαραίτητα αυτή τη στιγμή σε όλους μας, αλλά η αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι κάποιοι νοιάζονται για μας και στέκονται στο πλευρό μας», δηλώνει η Γιάννα, κάτοικος της περιοχής, που μέσα στον αγώνα που δίνει για να μπορέσουν να σταθούν αυτή και η οικογένειά της στα πόδια τους, βρίσκει πάντα χρόνο για να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς.

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Είναι χρέος μου απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που στέλνουν βοήθεια», σημειώνει. Προσθέτει επίσης ότι η οργάνωση και η διανομή των ειδών που έρχονται δεν είναι απλή υπόθεση. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Ολα θα πρέπει να γίνουν οργανωμένα. Να φτάσει βοήθεια σε κάθε σπίτι. Μέχρι τώρα έχουμε πάει σε όλα σχεδόν τα χωριά.

Μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης καταφθάνουν καθημερινά στα Κέντρα Αλληλεγγύης και διανέμονται στα πυρόπληκτα χωριά
Μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης καταφθάνουν καθημερινά στα Κέντρα Αλληλεγγύης και διανέμονται στα πυρόπληκτα χωριά
Παράλληλα προσπαθούμε να καταγράψουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σε κάθε χωριό αλλά και σε κάθε οικογένεια. Πού υπάρχουν μικρά παιδιά και σε ποια ηλικία; Σε ποια σπίτια ζουν οι ηλικιωμένοι και τι χρειάζονται; Τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει οι Επιτροπές Αγώνα που έχουν στηθεί στα περισσότερα χωριά. Από τις Επιτροπές καταγράφονται οι ανάγκες και μέσα από τις Επιτροπές γίνεται η διανομή των προϊόντων», τονίζει.

Και προσθέτει: «Τεράστια βοήθεια μας έχουν προσφέρει παρέες παιδιών που έρχονται και μένουν στην περιοχή για δυο και τρεις, ακόμη και περισσότερες μέρες και συμβάλλουν στη δουλειά που γίνεται εδώ. Είναι συγκινητικό αυτό που γίνεται.

Παιδιά που θα μπορούσαν να είναι οπουδήποτε αλλού, να κάνουν διακοπές ή να διασκεδάζουν με τους φίλους τους, έρχονται εδώ για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που ήρθαν για μια - δυο μέρες και τελικά έμειναν περισσότερο. Κάποιοι άλλοι, που είχαν έρθει τις πρώτες μέρες λειτουργίας και έφυγαν επέστρεψαν μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο».

Στο Στέκι Αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς συναντήσαμε τον Δημήτρη, φοιτητή από την Αθήνα. «Ηρθα το πρωί της Δευτέρας. Εμαθα για την προσπάθεια που γίνεται και θέλησα να συμβάλω και εγώ. Αν και είμαι λίγο διάστημα εδώ, μπορώ να πω ότι όλους όσοι συναντώ τους βλέπω πλέον σαν δικούς μου ανθρώπους.

Είναι μάθημα ζωής για μένα. Οχι αυτό που προσφέρω αλλά αυτό που μου δίνουν οι άνθρωποι αυτοί. Με φιλοξενεί μία οικογένεια που κυριολεκτικά έχει καταστραφεί από τη φωτιά, καθώς έχασε το μεγαλύτερο μέρος από το δάσος που εκμεταλλευόταν για να μαζεύει ρετσίνι, τις περισσότερες από τις λίγες ελιές που είχε, τα λιγοστά μελίσσια, κι όμως οι άνθρωποι αυτοί δεν χάνουν την περηφάνια τους, τη δύναμη και το κουράγιο τους».

Μεγάλη ανάγκη για ζωοτροφές

Συνεχίζεται σε όλη τη χώρα από σωματεία και φορείς η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Τη συγκέντρωση υλικών συνεχίζει και το ΠΑΜΕ στα γραφεία, καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. ενώ ενημερώνει ότι, εκτός των άλλων, υπάρχει άμεση ανάγκη για ζωοτροφές, όπως ζάχαρη (για τα μελίσσια), τριφύλλι μπάλες, καλαμπόκι σπαστό, κριθάρι, στάρι σπαστό. Ολοι όσοι έχουν τη δυνατότητα, καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210.3301.842, 210.3301847, 210.3833.786.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί για συγκέντρωση ζωοτροφών στα εξής σημεία: Στη Ζαγορά, καθημερινά στην κοινότητα της Περαχώρας 8 - 10 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986.691.325. Στον Αλμυρό, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου στο τηλέφωνο 6976.315.548. Στη Δράκεια επίσης στην κοινότητα της περιοχής, καθημερινά 8 - 10 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948.285.203.

Τέλος, για συγκέντρωση ζωοτροφών καλεί και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών από επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου, μέσω των Επιτροπών Αγώνα πυρόπληκτων «που έχουν συγκροτηθεί και έχουν συνολική εικόνα γι' αυτές τις ανάγκες και την κατανομή τους». Για πληροφορίες - συνεννόηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ή στο 6976.975.834.

Στις άλλες δράσεις αλληλεγγύης, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στον Δημοτικό Κήπο, η συναυλία αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας. Τη συναυλία διοργάνωσαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού και Συνταξιούχων ΙΚΑ της Καβάλας, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας. Στο κάλεσμα των σωματείων ανταποκρίθηκε πλήθος ερασιτεχνικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Συναυλία Φοιτητικών Συλλόγων την Κυριακή

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, σε συνέχεια των δράσεών τους για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους, διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. Στον χώρο της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα φοιτητικά συγκροτήματα που θέλουν να συμμετέχουν στη συναυλία, καθώς και όποιος φοιτητής θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6946595441 (Βασιλική).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ