ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 29 Αυγούστου 2021
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΗ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα.

Τζένη Πανταζή - Ασημακοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΕΛΕΤΕΑ ΘΕΩΝΗΣ και ΜΙΧΑΛΗ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα.

Τζένη Πανταζή - Ασημακοπούλου

***

Στη μνήμη του συμμαθητή μου στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά και συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέστηκε στις 29 Αυγούστου 1949 σε ηλικία 22 ετών, του καθηγητή μου των Μαθηματικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ που δολοφονήθηκε τον Ιούλη του 1944 από την Ειδική Ασφάλεια, των φίλων και συντρόφων - μελών της ΚΕ του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ και ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ, του φίλου και συναγωνιστή στην ΕΠΟΝ Πειραιά δημοσιογράφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΒΟΥ, του ΕΠΟΝίτη και συντρόφου αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ, της συντρόφισσας ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, των συναδέλφων και συντρόφων ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

Χρήστος Τελειώνης

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου, από το Αμάλου Ικαρίας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, που είναι ζωντανή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας.

Η σύζυγός του Σοφία, τα παιδιά του Αγγελική και Γιώργος, η εγγονή του Νικολέτα

***

ΦΩΤΟ

Αποχαιρετώ με θλίψη τον σύντροφο ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟ. Είχαμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας, στο Τορόντο του Καναδά, με την επίσκεψή του ως μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Η παρουσία του ήταν σημαντική για να μεταφέρει την πολιτική του Κόμματος στους ομογενείς της πόλης μας και όχι μόνο, για να ακουστεί η φωνή του Κόμματος όπου ζουν και εργάζονται Ελληνες μετανάστες. Σημαντικές και ενδιαφέρουσες τόσο οι δημόσιες συγκεντρώσεις όσο και οι επαφές με μαζικούς φορείς και απλούς εργαζόμενους. Μας συγκίνησε με το πολιτικό ύφος, την κατανοητή εκλαΐκευση των θέσεων του Κόμματος και της πολιτικής του. Δεν ξεχνάμε τη σεμνότητά του και το χαμόγελό του, την προσφορά του.

ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
Καλό ταξίδι, πολυαγαπημένε μας σύντροφε Αντώνη. Δεν σε ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε και όλους τους συντρόφους που «έφυγαν». Στη μνήμη του στέλνω την προσφορά μου μέσω της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ Τορόντο, το ποσό των 300 δολαρίων Καναδά.

Θανάσης Παρλάνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα του, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ, μέλους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, που για την αγωνιστική του δράση εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 21/8/44 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο γιος του Δημοσθένης προσφέρει 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης και μονάκριβης μανούλας μου ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που στις 30 Αυγούστου θα συμπλήρωνε τα 60 χρόνια ζωής της, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ερευνητικών Κέντρων και στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας 100 ευρώ για τις ανάγκες του επερχόμενου συνεδρίου της.

Ξανθή Παπαγεωργίου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ τα παιδιά τους προσφέρουν 1.000 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Πριν από έναν χρόνο «έφυγε» από κοντά μας ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ - ΜΠΑΛΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, από τον Αϊ - Βασίλη Κυνουρίας, το «κόκκινο χωριό», που υπήρξε «κυψέλη» της Αντίστασης στον Πάρνωνα και έβγαλε πολλούς αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. «...και κάψανε όλο το χωριό και του Μπαλή το σπίτι που σύχναζε η ανταρτιά κι όλοι οι καπεταναίοι....». Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
Βαγγέλης Κούκλης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον σύντροφο ΤΑΣΟ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗ. Ενας χρόνος χωρίς την καθημερινή παρουσία του στην κομματική δουλειά, χωρίς το ενδιαφέρον του για την πορεία του Κόμματος, χωρίς τα ερωτήματά του για την πορεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, χωρίς την ανησυχία του για τις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος.

Για πολλές δεκαετίες ο σύντροφος Τάσος υπήρξε αφοσιωμένος αγωνιστής του Κόμματος για μια καλύτερη ζωή του λαού μας. Από την εφηβεία του στη Νεολαία Λαμπράκη και αργότερα στην Τοπική Διοίκηση και τον συνεταιρισμό του χωριού του. Ηταν σε όλη του τη ζωή υπόδειγμα σταθερότητας και πίστης στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, στη μνήμη του η οικογένειά του και η ΚΟΒ Λουδία του ΚΚΕ προσφέρουν για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» το ποσό των 50 και 150 ευρώ αντίστοιχα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 11/8/2014. Ο Βαγγέλης γεννήθηκε, μεγάλωσε και απεβίωσε στην Καισαριανή, αγωνιζόμενος πάντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για δικαιοσύνη, ισότητα, σοσιαλισμό. Στη μνήμη του προσφέρω το ποσό των 30 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Καισαριανής του ΚΚΕ.

Παύλος Ρουμελιώτης

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Με αγάπη και σεβασμό αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας μητέρα ΞΕΝΙΑ ΝΤΟΥΠΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2021. Αγωνίστηκε με αφοσίωση για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές. Σε αναγνώριση του έργου της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Παρακαλούμε όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ και τις εκδόσεις του, όπως η ίδια επιθυμούσε.

Οι κόρες της, Περσεφόνη και Δήμητρα Ντούπη

***

ΦΩΤΟ

Δύο χρόνια πέρασαν που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΛΗΣ. Τα παιδιά του Παύλος και Κλέαρχος προσφέρουν 500 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, το κόμμα της ψυχής του, μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν εννέα χρόνια από τότε που «έφυγε» ο Μακρονησιώτης και καταδικασμένος σε θάνατο σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ. Στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος της ζωής του υπερασπιζόμενος τις θέσεις του ΚΚΕ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Ευαγγελία προσφέρει 70 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης, της οποίας ήταν μέλος.

***

ΦΩΤΟ

«Κι αν σε παρέσυρε κι σένανε μια μπόρα, κι αν δε βρήκες ένα βράχο να πιαστείς, σε ξενίτεψε η ίδια σου η χώρα, και δε σ' άφησε μια λέξη να της πεις...». Σε αγαπάμε, δεν σε ξεχνάμε, μας λείπεις...

Η οικογένεια του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥΛΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) προσφέρει για τη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Τριαντάφυλλος - Πολυξένη - Στέλιος

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 4/1/2021 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον θάνατο του ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, εξόριστου στη Γυάρο, πολιτικού πρόσφυγα στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1981. Μέλος του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στις 3/2/2021 συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον θάνατο της ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς. Από αντιστασιακή οικογένεια, μέλος του ΚΚΕ και πολιτική πρόσφυγας στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1981.

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Τατιανή και Γιώργος προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11/6/2021 «έφυγε» πλήρης ημερών ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ από το Μαυρονέρι Κιλκίς. Γεννήθηκε το 1931 από πρόσφυγες γονείς του Πόντου, οι οποίοι είχαν σημαντική αγωνιστική ιστορία με φυλακές και εξορίες, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς τους. Εζησε στο πετσί του πόλεμο, κατοχή, εμφύλιο, διώξεις (φάλαγγα), ξενιτιά. Ελεγε ότι «το μόνο που χόρτασα σαν παιδί ήταν η πείνα». Τα μισά χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε αναπηρικό καροτσάκι, χωρίς ποτέ να περιθωριοποιηθεί. Πάντα με καλή διάθεση, χαμόγελο, καυστικό χιούμορ, ευθύτητα, ήθος, αξίες, τίμησε την πορεία του σ' αυτόν τον κόσμο.

Με σεβασμό στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν στο κόμμα που πάντα τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του, το ΚΚΕ, 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ, που πάντα ήταν παρών στους αγώνες και τις δύσκολες στιγμές του Κόμματος και του λαού μας, προσφέρω συμβολικά το ποσό των 300 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Το παράδειγμά του ας είναι φάρος για όλους μας.

Α. Χ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΕΛΕΜΠΩΝΗ, που χάσαμε πρόσφατα και με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύντροφο και φίλο Βασίλη Ρέβα καθώς και στους συντρόφους Α. Γραμματικοπούλου, Σ. Χαλβατζή και Θ. Τασιούδη για την αμέριστη συμπαράστασή τους, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης ως ενίσχυση στο τιμημένο Κόμμα, το ΚΚΕ.

ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η σύζυγος Σοφία, τα παιδιά Αντώνης και Φώτης

***

ΦΩΤΟ

Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ. Στη μνήμη του η ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου προσφέρει 100 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Αυγούστου 2021 «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΤΟΓΙΑ. Γεννημένη στη ΣΔ της Τσεχοσλοβακίας, πιστή στα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, υπερασπιζόταν μέχρι το τέλος της ζωής της τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και τις κατακτήσεις του εργατικού κράτους στη χώρα της. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής 100 ευρώ.

Ο σύζυγος Βασίλης και η κόρη της Σοφία

***

ΦΩΤΟ 2

Αγαπημένοι μου γονείς, ΜΑΡΙΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΕ (Μακρονησιώτη), στην άσβεστη μνήμη σας προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η θυγατέρα σας Ευδοξία Ορνιθοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Για την ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ.

Αύρα μου, αγαπημένη, δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα ότι ήσουν τόσο βιαστική. Λείπουν η αγωνιστικότητά σου, η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ σου, η αλληλεγγύη σου, όλα αυτά που πρόλαβες και έκανες κτήμα σου, σαν άξιο μέλος του Κόμματός μας. Στη μνήμη σου προσφέρω 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», που με τόση θέρμη διακινούσες.

Ευδοξία Διαμαντοπούλου

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΜΠΑΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΜΠΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΞΕΝΙΑ ΝΤΟΥΠΗ
ΞΕΝΙΑ ΝΤΟΥΠΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΛΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΠΟΥΛΟΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΕΜΠΩΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΕΜΠΩΝΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΟΓΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΤΟΓΙΑ
ΘΕΩΝΗ ΜΕΛΕΤΕΑ
ΘΕΩΝΗ ΜΕΛΕΤΕΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΕΑΣ
Προσφορές

-- Για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, δύο φίλοι του από το Τορόντο του Καναδά στέλνουν τα ακόλουθα ποσά: Χαρίλαος Παναγιωτίδης 200 δολ. και Βασίλης Αποστολάτος 200 δολ.

-- Ο σύντροφος Σαργολόγος Γιάννης από το Αμβούργο προσφέρει για ενίσχυση στο ΚΚΕ και την εφημερίδα «Ναυτεργατική» μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών 200 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ