ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Χαλάμε τα σχέδια όσων επιδιώκουν να συμβιβαστούμε με τα ναρκωτικά ως άλλο «φυσικό φαινόμενο»

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό»! Με αυτό το σύνθημα απευθύνεται η ΚΝΕ σε κάθε νέο και νέα με τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που απλώνονται σε όλη τη χώρα και κορυφώνονται στην Αθήνα, στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα την παρουσίαση του περιεχομένου στους χώρους του κεντρικού Φεστιβάλ της Αθήνας.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεχωριστή θέση θα έχει το Στέκι κατά των ναρκωτικών, δίνοντας και το μήνυμα της ιδιαίτερης σημασίας που έχει το συγκεκριμένο μέτωπο στην πάλη των νέων κομμουνιστών.

Εξάλλου, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης ώστε η νεολαία «να ζει, να τολμά, να προχωρά, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!», όπως λέει και το σύνθημα του Φεστιβάλ.

Την προηγούμενη περίοδο αποκαλύφθηκε γλαφυρά η διπλή στόχευση του καπιταλιστικού συστήματος μέσω των ναρκωτικών: Αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κοινωνική καταστολή!


Ολη τη χρονιά οι δυνάμεις της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης, τον αγώνα για να κερδηθεί η μάχη ενάντια στις αντιεπιστημονικές θεωρίες και την προβολή τους για να καλλιεργηθεί ανοχή στη χρήση, τον αγώνα ενάντια στο χτύπημα στα «στεγνά» προγράμματα και στο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ενάντια συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα ναρκωτικά.

Και μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, κάνοντας πράξη την απόφασή μας να χαλάσουμε τα σχέδια όσων επιδιώκουν να συμβιβαστούμε με τα ναρκωτικά ως άλλο «φυσικό φαινόμενο» που νομιμοποιούν με τις πολιτικές τους τη χρήση και το εμπόριο, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν την πρόληψη και την απεξάρτηση χτυπώντας κυριολεκτικά τον αγώνα εξαρτημένων για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό Στέκι θα έχει η έκδοση του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο: «Με το ΚΚΕ μπροστά για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά», που αποτελεί την εξέλιξη των επεξεργασιών και την επικαιροποίηση των θέσεων του ΚΚΕ γύρω από το φαινόμενο. Μέσα από μια δημιουργική κατασκευή οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με μέλη της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών της ΚΝΕ για τις επεξεργασίες του Κόμματος για το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, για το πώς η πολιτική της νομιμοποίησης της χρήσης συμπληρώνει την πολιτική της καταστολής και τις διαχρονικές ευθύνες των αστικών κομμάτων, αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου από την εργατική εξουσία στη χώρα μας, βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα και την πείρα από την ΕΣΣΔ που έφτασε στην εξάλειψη της χρήσης.


Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπείες «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, κέντρων, του ΕΣΥΝ θα βρίσκονται στο Στέκι, προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ στις 21.00.

Η ΚΝΕ θα δώσει και μέσα από το Φεστιβάλ ηχηρό μήνυμα ενάντια σε όσους θέλουν τη νεολαία θεατή των εξελίξεων. Αλλωστε, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά αποτελεί τρανό μήνυμα ελπίδας, συλλογικότητας και αγώνα για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου η χρήση, η εξάρτηση, η «φυγή», η αποκοπή από την κοινωνία θα γίνουν περιττές!


Ξεχωριστή θέση για τον Αθλητισμό στο Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα στο Στέκι Αθλητισμού στις κεντρικές εκδηλώσεις και στο 9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

Η πρόταση για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή που έχουν σήμερα ανάγκη ο λαός και η νεολαία, αναδεικνύεται στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ μέσα από ένα πλούσιο, πολύμορφο πρόγραμμα. Το Στέκι Αθλητισμού, που θα λειτουργεί στον χώρο με αγωνίσματα και επιδείξεις αθλημάτων, θα αποτελεί συνέχεια και θα εντάσσεται στο 9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, οι δραστηριότητες του οποίου θα ξεκινήσουν από τις 11 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 3 Οκτώβρη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

9ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

11 - 12 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 στο γήπεδο Τρίτωνα Σεπολίων (γηπεδάκια Αντετοκούνμπο - ώρα 7 μ.μ).

19 Σεπτέμβρη: Λαϊκός Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και παιδικός Αγώνας δρόμου 1 χλμ. στο πάρκο Τρίτση, με ώρα έναρξης 10 π.μ στην Πύλη Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).

2 - 3 Οκτώβρη: Διήμερο αναρρίχησης, που δίνει συνέχεια στις προηγούμενες συναντήσεις «Γνωριμίας με την Αναρρίχηση» με ένα διήμερο σκαρφάλωμα σε πεδία της νοτιοδυτικής Πάρνηθας και του Υμηττού.

Στέκι Αθλητισμού στο κεντρικό Φεστιβάλ

23 Σεπτέμβρη: Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων: ΓΟΥΣΟΥ (Τάο Λου, Σάντα) από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου (Επίλεκτη Ομάδα εκπαιδευτών και αθλητών), ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, από την Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογένειας Γου, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (IKMF) από την Αvant Garde, ΑΪΚΙΝΤΟ από το Athens Bushido Center, KATORI SHINTO RYU (Ιαπωνικό Σπαθί) από το Athens Bushido Center, ΚΑΠΟΕΪΡΑ από την Abada Minotavros Team.


24 Σεπτέμβρη: Επίδειξη - Παρουσίαση των αθλημάτων Αεροβικής Γυμναστικής, Ακροβατικής Γυμναστικής, Γυμναστικής για όλους σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

25 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Σκάκι.

25 Σεπτέμβρη: Σεμινάριο - Workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό (χώρος πίστα αναρρίχησης).

Τις τρεις μέρες στο χώρο θα υπάρχουν: Πίστα αναρρίχησης, τραπέζια πινγκ πονγκ, σκάκι.

Δηλώσεις συμμετοχών μπορούν να γίνονται στο email: kne@kne.gr και στο τηλέφωνο: 6951165574.

Οι δηλώσεις συμμετοχών για το τουρνουά σκάκι θα γίνονται τις μέρες του Φεστιβάλ.


Σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών

Αυτήν τη βδομάδα το 47ο Φεστιβάλ κορυφώνεται σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών. Αναλυτικά:

Στην Αρτα, στις 3 και 4 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο. Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συζήτηση στο Μαθητικό Στέκι και συναυλίες με τον Στάθη Αρτινό, την Φωτεινή Βελεσιώτου και τους Χαγιάλ. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Ζιώρη, Χρήστο Σιάνα.

Στην Κατερίνη, στις 3 και 4 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο. Οι εκδηλώσεις την πρώτη μέρα περιλαμβάνουν την κωμωδία «Ποίος είμαι;» από την Ενωση Ποντίων Πιερίας και γλέντι με τους Κώστα Ζούνζουρα και Διονύση Φτεργιώτη. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα γίνουν συναυλίες με τους Μαρία Γιαννούλη - Δημήτρη Χόντα, «Μελωδούς της παράδοσης» και Unmute us.

Στα Τρίκαλα, στις 3 Σεπτέμβρη, το Φεστιβάλ θα γίνει στον Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Σπάρτη, στις 3 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ.

Στο Ναύπλιο, στις 3 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στον Πύργο, στις 4 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ξυστρή, θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα επίσης ξεχωρίζουν συναυλίες με τους «Σφάλμα», Banda Morena.

Στη Ζάκυνθο, στις 4 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σολωμού, θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν συναυλίες με τους Sober on Tuxedos, Ζωγράφος.

Στην Κεφαλονιά, στις 4 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ μεταξύ άλλων συναυλία θα δώσουν οι Replica.

Στη Λευκάδα, στις 4 Σεπτέμβρη, στο πάρκο παραλίας, θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και μουσικό πρόγραμμα με τους Στέλιο Κοτίδη και Αλεξάνδρα Ρίζου, Σταύρο Γιαβρή, Ανέστη Τσαρτσιανίδη και Ηλία Αράπογλο.

Στην Κόρινθο, στις 4 Σεπτέμβρη, στον Φλοίσβο, θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων hip hop με τους Raibo και Ryhme riot.

Στην Πτολεμαΐδα, στις 4 Σεπτέμβρη, στο Πέτρινο σχολείο, θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

Στη Βέροια, στις 4 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Δράμα, στις 4 Σεπτέμβρη, στα Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας, θα μιλήσει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στη Θήβα, στις 4 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ.

Στη Λήμνο, στις 4 Σεπτέμβρη, στη Μύρινα, θα μιλήσει ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ. Περιλαμβάνονται ακόμα βιντεοπροβολή και μουσική από τοπικό συγκρότημα.

Στην Κάλυμνο, στις 4 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Χριστού, θα μιλήσει ο Νίκος Λάππας, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

Στη Σύρο, στις 5 Σεπτέμβρη, στο Κηπάριο Μεταμόρφωσης στην Ερμούπολη, θα μιλήσει η Ελένη Μητικάρη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ. Περιλαμβάνονται ακόμα συζήτηση με θέμα «Το πράσινο New Deal και οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί στη Γυάρο» με την Αννα Μαραβέλια, μέλος της ΤΕ Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ και συναυλία με τίτλο «20 ζεϊμπέκικα για τη Γυάρο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ