ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ - ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ
Διοργανώνεται τουρνουά για το δικαίωμα στην ελεύθερη άθληση

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή την Κυριακή 10/10

Κάλεσμα για συμμετοχή σε τουρνουά τένις με αίτημα την ελεύθερη άθληση απευθύνουν αθλούμενοι στο Αττικό Αλσος. Το τουρνουά, που έχει τη μορφή διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτώβρη από 9 π.μ. έως 4 μ.μ. Οι αθλούμενοι στα γήπεδα τένις εντός του Αλσους προχωρούν σε αυτήν την πρωτοβουλία απαιτώντας να απομακρυνθεί κάθε ιδιωτικός φορέας από τη διαχείριση και εκμετάλλευση των γηπέδων του Αττικού Αλσους, την επιστροφή των γηπέδων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να επανακτήσουν τα γήπεδα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική τροποποίηση στη σύμβαση της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής - κατόπιν και αιτήματος της πρώτης - τα τέσσερα γήπεδα τένις που υπάρχουν στο Αττικό Αλσος παραχωρήθηκαν για χρήση στον Ομιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας (ΟΑΝΙ), με την υποχρέωση να φιλοξενεί επτά ώρες τη μέρα τα προγράμματα άθλησης για όλους. Ο ΟΑΝΙ όμως κρατά τα γήπεδα κλειδωμένα μέχρι να ...αρχίσει το πρόγραμμα, αφήνοντας εκτός περίπου 300 αθλούμενους που μέχρι πρότινος αθλούνταν ελεύθερα σε αυτά. Ενώ και ο όρος για την 7ωρη ελεύθερη χρήση παραμένει ασαφής στην εφαρμογή του και δεν καλύπτει τις ανάγκες για ελεύθερη άθληση στα συγκεκριμένα γήπεδα.

Οι αθλούμενοι κατήγγειλαν πως όταν ανακοινώθηκε η διοργάνωση του τουρνουά τένις, ο ΟΑΝΙ κλείδωσε οριστικά όλα τα γήπεδα, αναλαμβάνοντας την πλήρη διαχείρισή τους. Χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ενέργεια προσπάθεια να παρεμποδιστεί η δράση τους για ανάκληση της σύμβασης και αντίδραση των υπευθύνων του ΟΑΝΙ στη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο στις 26/9.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η «Λαϊκή Συσπείρωση» με παρέμβασή της στην Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης που αφήνει εκτός άθλησης 300 άτομα, ενώ έφερε το θέμα προς συζήτηση σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό όμως απορρίφθηκε από την περιφερειακή αρχή, με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να δηλώνει άγνοια για την έξωση των αθλούμενων και ότι «θα ενημερωθεί».

Ενόψει της διοργάνωσης του τουρνουά τένις την Κυριακή, οι αθλούμενοι στο Αττικό Αλσος καλούν δημόσια τον ΟΑΝΙ να ανοίξει τα γήπεδα την Κυριακή, ώστε να γίνουν οι αγώνες. Παράλληλα, καλούν όλους όσοι συμπαραστέκονται στην προσπάθειά τους να δώσουν το «παρών».

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Με ... αέρα κόντρα στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Με τον «αέρα» της επιβλητικής νίκης στην πρεμιέρα επί της Μπασκόνια (75-50), αλλά και εκείνης που ακολούθησε επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (21.00 - Novasports Prime). Σε μια αναμέτρηση που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη της δυσκολίας, οι «ερυθρόλευκοι» με ιδανική ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα επιδιώκουν να συνεχίσουν σε νικηφόρο δρόμο.

Για ένα σοβαρό τεστ δυνάμεων και ψυχολογίας, που θα πρέπει η ομάδα του να το βγάλει με θετικό βαθμό, μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ελληνας κόουτς χαρακτήρισε τη Ρεάλ την πιο έτοιμη ομάδα της Ευρώπης και από τις πιο πλήρεις, αφού διαθέτει - όπως είπε - μια 15άδα παικτών που της δίνει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ. Εκτίμησε ότι η αποστολή της ομάδας του δύσκολη και ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ισπανική ομάδα.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Κρίνονται οι ελπίδες για την Εθνική

Με στόχο να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση, η Εθνική ανδρών δοκιμάζεται αύριο Σάββατο 9/10 στο Μπατούμι με αντίπαλο τη Γεωργία (19.00, OPEN TV - Cosmote Sports 1) σε αγώνα για τον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2022. Για την ελληνική ομάδα τόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και αυτό που ακολουθεί, επίσης εκτός έδρας, με τη Σουηδία (12/10) θεωρούνται καθοριστικά αφού χρειάζεται το απόλυτο στις νίκες προκειμένου να συνεχίζει να ελπίζει. Σημειώνεται πως πλέον αντικειμενικός στόχος της Εθνικής στον όμιλο είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης (η Ισπανία βρίσκεται αγκαλιά με την πρωτιά) που οδηγεί στα μπαράζ για τα εναπομείναντα εισιτήρια της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις η Εθνική θα παρουσιαστεί λαβωμένη από σημαντικές απουσίες καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ζέκα, Γαλανόπουλο, Διούδη, Ρέτσο, Παπαδόπουλο. Ωστόσο παρά τα προβλήματα απουσιών στο ελληνικό συγκρότημα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που απαιτούν τα καθοριστικά ραντεβού σε Γεωργία και Σουηδία.

Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του πρώτου αγώνα με τη Γεωργία τονίζοντας πως οι διεθνείς θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο της νίκης προκειμένου να κάνουν το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζονται. Οπως είπε, η αντίπαλος χρειάζεται προσοχή αφού αν και χωρίς ελπίδες πρόκρισης παραμένει μια δυνατή ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά, όπως έδειξε και στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (1-1).

  • Για τον ίδιο όμιλο η Σουηδία, με τον ρόλο του φαβορί, θα υποδεχθεί το Κόσοβο (9/10, 19.00).
  • Η βαθμολογία: Ισπανία (6 αγ.) 13, Σουηδία (4 αγ.) 9, Ελλάδα (4) 6, Κόσοβο (5) 4, Γεωργία (5) 1.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ